Tgrt Haber
18 Mart 2015 19:29

Galatasaray bombayı patlatıyor

Tottenham’ın Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor, Galatasaray yolunda…

Galatasaray bombayı patlatıyor
gs

Hamza Hamzaoğlu ile birlikte kabuk değiştiren ve şampiyonluk yarışının önemli adayları arasına yeniden adını yazdıran Galatasaray, şimdiden gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladı. Galatasaray’a geldiği günden bu yana özellikle forvet mevkiinde sıkıntı yaşayan Hamzaoğlu, önümüzdeki yıl aynı problemi tekrar yaşamamak için kolları sıvadı. Galatasaray’da forvet bölgesine takviye için en güçlü aday ise Tottenham’ın golcüsü Emmanuel Adebayor…

Duygun Yarsuvat ve ekibinin Mayıs ayından itibaren görevi yeni yönetime devredecek olması nedeniyle transfer konularında tek yetkili durumuna gelen Hamzaoğlu, özellikle hava toplarındaki üstünlüğü nedeniyle Adebayor’u kadrosunda görmek istiyor. Kanatlardan gelen ortaları olumlu kullanmada yetersiz kalan Galatasaray hücum hattı, Adebayor ile birlikte bu anlamda da daha güçlü bir yapıya bürünmüş olacak.

Arsenal’de yakaladığı form grafiğiyle futbol dünyasının ilgisini çeken Emmanuel Adebayor, kariyerine Togo’nun AC Merlan Lome takımında başladı. Buradan Fransa’ya geçiş yapan golcü oyuncu Metz ve Monaco takımlarında forma giydi. Monaco’da sergilediği performans, Premier Lig kapılarını açtı ve Arsenal’de Arsene Wenger’in kanatları altına girdi. Burada özellikle son sezonunda form grafiğini yükselten Adebayor, 29 Milyon Euro’luk bonservis bedeli ile Manchester City’e geçti. Bu transfer ile birlikte kariyeri düşüşe geçen yıldız oyuncu sırasıyla Real Madrid ve Tottenham’da forma giydi.

Son 3 sezondur Tottenham’da futbol yaşamını sürdüren Emmanuel Adebayor’un sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek. Mevcut hocası Pocchettino’nun talimatıyla sözleşmesi yenilenmeyen golcü oyuncu, sezon sonunda serbest kalacak.

Maddi anlamda sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’da, bonservis bedeli olmaması nedeniyle Adebayor, diğer forvet adaylarının önüne geçmiş durumda. Kaynak: Ülkehaber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...