Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2014 11:51

Galatasaray Chelsea maçı için heyecan dorukta

Tüm Türkiye'nin beklediği Galatasaray Chelsea maçı yaklaşıyor. Heyecan doruklara çıktı.

Galatasaray Chelsea maçı için heyecan dorukta
Galatasaray Chelsea maçı, Galatasaray maçı, Chelsea maçı, Galatasaray, Chelsea, maçı izle, maç dinle, maç canlı izle.

Galatasaray Chelsea maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?  Tüm Türkiye'nin beklediği Galatasaray Chelsea maçı yaklaşıyor. Heyecan doruklara çıktı. Galatasaray Chelsea maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi son 16 turunda rakibi İngiltere'den Chelsea oldu. İlk maç 26 Şubat 2014 Çarşamba günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak. Stamford Bridge'de oynanacak ikinci maçın tarihi ise 18 Mart 2014 Salı.
Galatasaray Chelsea maçının kanalı büyük olasılıkla d smart
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 tur ilk maçları 18-19 ve 25-26 Şubat 2014 tarihlerinde, rövanşları ise 11-12 ve 18-19 Mart 2014 tarihlerinde oynanacak. Seri başı takımları ilk maçlarını deplasmanda yapacak. Bu turda rakiplerini eleyen takımlar çeyrek finale yükselecek. Şampiyonlar Ligi'nin finali 24 Mayıs 2014 tarihinde Lizbon'da yapılacak.
Nyon'da Galatasaray'ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün yer aldı.
Galatasaray-Chelsea maçının İddaa oranları açıklandı
Galatasaray'ın 26 Şubat'ta Chelsea'yi konuk edeceği Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçının İddaa oranları belli oldu.
2.70 - 3.20 - 1.95 - Üst 1.60 - Alt 1.75
Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde Juventus'a konuk olacağı maçın oranları da açıklandı:
1.15 - 4.75 - 9.00 - Üst 1.30 - Alt 2.30
İki ay önceden açıklanan bu oranların muhtemel oranlar olduğu ve maç tarihine kadar değişebileceği belirtildi.
Son 16 Eşleşmeleri
Manchester City - FC Barcelona
Olympiakos - Manchester United
Milan - Atletico Madrid
Bayer Leverkusen - Paris St Germain
Galatasaray - Chelsea
Schalke - Real Madrid
Arsenal - Bayern Munih
Zenit - Borussia Dortmund
Chelsea FC
İngiltere’nin köklü takımlarından Chelsea, 1905 yılında Londra’da kuruldu. Tarihi boyunca dört kez İngiltere Ligi Şampiyonluğu’nu kazanan Chelsea’nin müzesinde; yedi FA Cup, iki Kupa Galipleri Kupası, bir UEFA Avrupa Ligi Kupası, bir UEFA Süper Kupası, bir de Şampiyonlar Ligi kupası bulunuyor. 1954-55 sezonunda İngiltere 1. Ligi’ndeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Chelsea daha sonra uzun yıllar bu başarıya ulaşamadı. 2003 yılında Rus işadamı Roman Abramovich tarafından satın alınan kulüp, uzun yıllar ulaşmadığı lig şampiyonluğuna Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde 2004-05 sezonunda ulaştı. 2005-06 sezonunda da Premier Lig şampiyonu olan Chelsea’de, Portekizli teknik adam Mourinho 2007-08 sezonuna başlasa da aynı sezonu tamamlamadan takımdan ayrıldı. Takımı devralan Avram Grant, Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi finaline kadar getirdi. Şampiyonlar Ligi 2008 Moskova finalinde Manchester United karşılaşan Chelsea, 1-1 biten maçta penaltılarla Manchester United'a 7-6 yenilerek kupaya veda etti. 2011-12 sezonunda ise Roberto Di Matteo yönetimdeki Chelsea, 19 Mayıs 2012'de Münih Allianz Arena'daki finalde Bayern Münih’e normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılar sonunda 4-3 üstünlük kuruyor ve bu kez kupayı müzesine götürüyordu. Chelsea, ertesi sezon da Rafael Benitez yönetiminde Avrupa Ligi'ni kazandı.
Galatasaray'ın devler ligindeki rakibi Chelsea'de, Rafael Benitez'in ayrılmasından sonra Jose Mourinho takımın başına bir kez daha getirildi. İçinde bulunduğumuz sezon Şampiyonlar Ligi’nde E grubunda yer alan Chelsea, grup aşamasında 12 puan topladı ve grubundan lider çıktı. İngiltere ekibi, grubunda Schalke 04, Basel ve Steau Bükreş ile mücadele etmişti. Premier Lig'de 35 puanlı lider Arsenal'in iki puan gerisinde Liverpool'un hemen ardından üçüncü sırada bulunan Chelsea, 16 maçta 10 galibiyet, üç yenilgi ve üç beraberlik aldı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, Chelsea'nin efsane isimleri arasında yer alıyor. Drogba, Chelsea'de forma giydiği dönem boyunca; üç kez Premier Lig, dört kez FA Cup ve bir kez de Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdı. En son 2011-2012 sezonunda oynadığı Chelsea’de birçok başarıya imza atan futbolcu forma giydiği takdirde yaklaşık iki yıl sonra tekrar Stamford Bridge'e çıkacak. Galatasaray daha önce Chelsea ile iki kez karşılaştı. 1999-2000 Şampiyonlar Ligi grubunda Galatasaray, rakibine Londra'da 1-0, İstanbul'da ise 5-0 mağlup olmuştu. Galatasaray, Avrupa Arenası'nda İngiltere ekipleriyle ise 15 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, üç maçtan galibiyet ile ayrılırken yedi maç berabere sonuçlandı. Beş karşılaşma ise İngiltere takımlarının üstünlüğü ile bitti.

Galatasaray Chelsea maçı için heyecan dorukta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...