Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2014 09:39

Galatasaray-Chelsea tekrar mı oynanacak, kural hatası var mı

Galatasaray'ın Chelsea ile oynadığı maçta yaşanan bir pozisyon akıllara Kasımpaşa-Beşiktaş maçını getirdi.

Galatasaray-Chelsea tekrar mı oynanacak, kural hatası var mı
Galatasaray, Chelsea maçına itiraz edecek, Galatasaray, Chelsea maçı, Galatasaray-Chelsea tekrar mı, kural hatası var mı,

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Chelsea ile oynadığı mücadelenin 42. dakikasında çok konuşulacak bir pozisyon yaşandı. Sarı-Kırmızılılar sağ kanattan taç kullanmaya hazırlanırken, İngiliz ekibinin kaptanı John Terry, elindeki 2. topu sahaya attı. Sonrasında Galatasaray taç atışını kullandı ve Burak Yılmaz, dar açıdan sert bir vuruş ile ağları sarstı. Ancak maçın hakemi oyunu durdurdu ve John Terry'yi sarı kart ile cezalandırırken, golü de geçersiz saydı. Bu pozisyon akıllara Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan ve tekrarlanan mücadeleyi getirdi. O karşılaşmada da Hollandalı oyuncu Ryan Donk, elindeki ikinci topu, Hugo Almeida'nın ayağındaki topun üstüne atarak pozisyonunu bozmuştu. Donk, mücadele sırasında sarı kartla cezalandırıldı, ancak Beşiktaş'ın bu maçın ardından TFF'ye yaptığı başvuru kabul görerek, karşılaşma tekrarlandı.
John Terry'nin pozisyonunda ise tekrar gerektiren bir hata olmadığı belirtiliyor.  Bu arada pozisyon, Galatasaray Hukuk Kurulu'nun da gündeminde. Sarı-Kırmızılı kulübün hukukçuları, bugün pozisyonu inceleyecek. Bir kural ihlali kanaati oluşursa, Galatasaray'ın 24 saat içinde maç tekrarı için UEFA'ya itiraz hakkı bulunuyor. Ayrıca, İngiliz Skysports televizlonu adına maçı yorumlayan efsane futbolcu Gary Neville, ilk yarı hakkında ilginç bir yorumda bulundu. Terry'nin pozisyonuna değinen Neville, "Cech ellerini kaldırdı ve Burak'ın şutuna müdahele etmedi çünkü hakemin düdük çaldığını duymuştu. Ancak topu oyuna çok hızlı sokan top toplayıcı çocuklar ilk yarıda Galatasaray'ın en iyileriydi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...