Tgrt Haber
16 Şubat 2020 18:04

Galatasaray derbi öncesi 6'da 6 yaptı

Süper Lig'in 22. hafta maçında Galatasaray sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Gelecek hafta Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, rakibini Adem Büyük'ün 45. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

Galatasaray derbi öncesi 6'da 6 yaptı
Galatasaray Yeni Malatyaspor

Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray, evinde Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. Mücadeleye istediği gibi başlayamayan sarı-kırmızılılar ilk yarıda hücumda etkili olamadıysa da 45. dakikada Adem Büyük’ün penaltıdan attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıda başka gol olmayınca Cimbom sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray puanını 42’ye çıkardı ve rakiplerinin de puan kaybetmesiyle 5. sırada girdiği haftada averajla 3. sıraya yükseldi.

Aslan seriyi 6’ya çıkardı

Ligde üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye doğru ilerleyen Galatasaray, bu istatistiğini Malatya ekibi karşısında da sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor’u mağlup etme başarısı gösterdi.
Karşılaşmadan 3 puan alan Galatasaray, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisine de moralli gidiyor.

Evinde 6 maçtır yenilmiyor

Türk Telekom Stadyum’ndaki lig maçlarında en son Medipol Başakşehir’e kaybeden Galatasaray, bu müsabakanın ardından rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Sarı-kırmızılılar, oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 1 de beraberlik aldı.

Adem Büyük’ten ligde 6. gol

Radamel Falcao’nun yokluğunda Galatasaray’da ilerideki isim olan Adem Büyük son haftalarda attığı gollerle takımını sırtlamaya devam ediyor. Yeni Malatyaspor ağlarını havalandıran Adem, ligde oynadığı son 4 maçta 5 gol kaydetti. 32 yaşındaki futbolcu bu sezon Ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 1 gol atarak toplamda 10 gole ulaştı.

Başarılı futbolcu bu sezon Galatasaray’ın en golcü oyuncusu konumunda da bulunuyor.

Yeni Malatyaspor maçı öncesinde sarı kart sınırında olan Adem Büyük karşılaşmada sarı kart görmedi. Adem gelecek hafta Fenerbahçe derbisinde Teknik Direktör Fatih Terim’in görev vermesi halinde sahada olabilecek.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Radamel Falcao sakatlığının ardından sahalara döndü. Yeni Malatyaspor maçına yedek başlayan Kolombiyalı golcü, 81. dakikada Adem Büyük’ün yerine oyuna dahil oldu.

Maçtan dakikalar

90+5' Maçın son düdüğü çaldı.

90' Maçın sonuna 5 dakika eklendi.

83' Ani gelişen atağında Muslera orta yuvarlaktaki Falcao'ya pasını verdi. Falcao bekletmeden Onyekuru'nun koşu yoluna pasını yolladı. Onyekuru'nun kaleciyle karşı karşıya vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

81' Galatasaray'da Adem Büyük dışarı alındı. Falcao oyunda.

77' Yeni Malatyaspor atağında Karim Hafez sol kanattan ortasını yaptı. Bifouma ön direkte ayak koydu ancak top farklı bir şekilde auta çıktı.

71' Yeni Malatyaspor'da Acquah dışarı alındı. Donald oyunda.

68' Yeni Malatyaspor tehlike oluşturdu! Son çizgiye inen Bifouma penaltı noktası üzerindeki Umut Bulut'a pasını verdi. Umut'un vuruşunda son anda savunma topa ayak koydu ve meşin yuvarlak kornere çıktı.

64' Galatasaray bir kez daha 2. gole çok yaklaştı! Donk yakın mesafeden kafayı vurdu top direkten oyun alanına geri döndü.

59' VAR'dan gelen uyarısı sonrasında atak başlangıcında ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edildi.

58' Yeni Malatyaspor'da Bifouma ceza alanı içinde yer kaldı. Maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

56' Galatasaray 2. gole çok yaklaştı! Feghouli'nin pasıda penaltı noktası üzerinde topla buluşan Adem Büyük, rakiplerinden sıyrılıp çerçeveyi gördü. Vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

51' Galatasaray etkili geldi. Feghouli sağ kanattan ceza alanı içine ortasını yaptı. Kale önünde Adem kafayı vurdu. Sonrasında Malatyaspor savunması topu uzaklaştırdı.

49' Galatasaray'da Marcao sarı kart gördü.

46' İkinci devrenin ilk düdüğü çaldı.

45+2' İlk yarı sona erdi.

45' İlk yarının sonuna 2 dakika kayıp zaman eklendi.

45' Galatasaray'da Adem Büyük penaltı atışında topu ağlara yolladı ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

44' Yeni Malatyaspor'da Robin Yalçın pozisyonun ardından sarı kart gördü.

38' Galatasaray gole yaklaştı. Onyekuru'nun sol çizgiden içeri çevirdiği topun gelişine Emre Akbaba vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

36' Galatasaray'da Adem Büyük ceza alanı dışından çok sert vurdu. Top az farkla üstten auta çıktı.

34' Galatasaray atağında sol kanattan gelen ortaya ceza alanı içindeki Donk kafayı vurdu. Arka direğe yönelen topu G.Saraylı futbolculardan önce araya giren kaleci Farnolle kaptı

31' Yeni Malatyaspor etkili geldi. Son olarak ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşan Robin Yalçın aşırtma bir vuruşla gol bulmak istedi ancak top çerçeveyi bulmadı.

26' Galatasaray'da Feghouli ceza alanı içine hareketlenen Onyekuru'ya nefis bir pas yolladı. Son anda kalesini boşaltan Farnolle topu aldı.

20' Galatasaray'da ise Feghouli sarı kart gördü.

20' Yeni Malatyaspor'da Gökhan Töre sarı kart gördü.

13' Yeni Malatyaspor'da Acquah sarı kart gördü.

9' Galatasaray Onyekuru'yla tehlike oluşturdu. Sol çaprazdan kaleye sokulan Onyekuru, penaltı noktası üzerine pasını çıkardı. Malatyaspor savunması araya girdi. Sonrasında top bir kez daha Onyekuru'da kaldı. Onyekuru'nun sol çaprazdan vuruşunda top üstten auta.

6' Galatasaray etkili geldi. Feghouli sağ kanatta rakibinden sıyrılıp ön direğe ortasını yaptı. Son anda Adem'den önce kaleci Farnolle topu yumrukladı.

1' Yeni Malatyaspor maçın başlamasıyla birlikte tehlike oluşturdu. Gökhan Töre ceza alanına girmeden köşeye sert vurdu. Muslera son anda topu tokatladı ve kornere yolladı.

1' Maç başladı.

STAT: Türk Telekom Stadyumu
SAAT: 19:00
HAKEM: Alper Ulusoy
YAYIN: beIN Sports 1

İLK 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Şener, Donk, Marcao, Ömer Bayram, Seri, Lemina, Feghouli, Onyekuru, Emre Akbaba, Adem Büyük
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BtcTURK YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Mina, Robin Yalçın, Sakıb, Walter, Chaaleli, Acquah, Umut Bulut, Bifouma, Kjartansson.
TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...