Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2014 15:53

Galatasaray divan kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü'nün şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray divan kurulu toplantısı yapıldı
Galatasaray divan kurulu toplantısı yapıldı, galatasaray, galatasaray'da divan kurulu toplantısı, divan kurulu,

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulunu temsilen kulüp başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Aka Gündüz Özdemir, Mete İkiz, Ebru Köksal ve Mehmet Karlı hazır bulundu. Toplantıda Prof. Dr. Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı kulübün tüzüğü hakkında tüzük tadil komisyonunun yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Özkan Olcay, Aka Gündüz Özdemir ve Mehmet Karlı da ocak ayındaki divan kurulu toplantısında yöneltilen soruları cevaplandırdı. Divan üyesi Ayhan Özmızrak'ın 5 yıllık master planın mali tablolarının kulüp üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılmadığı yönündeki eleştirileri üzerine, böyle bir uygulamanın dünyanın hiçbir kuruluşunda olmadığını anlatan Aka Gündüz Özdemir, "Takdir edersiniz ki Galatasaray Kulübü'nün de gizli kalması gereken tüm konuları açıklanmış olur. Bu da ancak rakiplerimizin işine yarar" dedi.
Özdemir, Özmızrak'ın Fatih Terim'in takımdan ayrılmasının ardından futbolda ortaya çıkan yönetim boşluğunu sorguladığını hatırlatarak, "Deloitte Denetim Şirketi'nin çalışmasında en sıkıntılı yer burası olmuştur. Fatih hocanın özel durumu nedeniyle Deloitte, tüm yönetim kurulunun müşterek kararı neticesinde Florya'ya sokulmamıştır. Organizasyon şemasında CEO'ya bağlı bir birim olarak yer almaktan öteye gidememiştir" şeklinde konuştu. Mehmet Karlı, kulüp koruması altında olan Galatasaray adının ve markasının başka dernekler ve özellikle tekstil markaları tarafından ticari amaçlar için kullanılmasını engellemek için gerekli çalışmaların yapılacağını ve ihlalde bulunanlar hakkında hukuki girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Karlı, camia içindeki üyelerin kurduğu bazı derneklere iyi niyet çerçevesinde, hoşgörüyle yaklaşıldığı ve herhangi bir kısıtlamaya gidilmediğini vurgulayarak, bundan sonra kurulacak derneklerde kulüp adı ve markasının kullanılması için gerekli iznin genel kurulun onayına bağlı olacağını aktardı.  Konuyla ilgili söz alan Tüzük Tadil Komisyonu Başkanı Mehmet Helvacı, kulüp tüzüğüne göre Galatasaray ismi ve markasının kullanılması konusunda kimseye imtiyaz tanınamayacağının altını çizdi. Helvacı, Galatasaray'ın isminin kullanılmasının genel kurul onayına sunulmasının gerekli olduğunu ve bu konuda yönetim kurulunun bir yetkisinin bulunmadığını savundu.
Asli Sami Yen Spor Kompleksi'nde faaliyet gösterdiği için üyelerin tepki gösterdiği 1905 Kültür ve Sanat Derneği'nin yönetim kurulu üyesi Celal Emon, dernekleri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Dünyada bir ilki gerçekleştirerek, Galatasaray Senfoni Orkestrası'nı kurmayı hedefliyoruz. Bu hem UEFA hem de FIFA nazarında kulübümüze büyük artı getirecektir" ifadelerini kullandı. Emon'un orkestra projesiyle ilgili "Bir bu eksikti" diyen İrfan Aktar, "Başkan, yönetim kurulu ve bizler emanetçiyiz. Üzerimizde 109 yıllık camianın yükü var. Onun için bizi küçük düşürecek uygulamalardan vazgeçelim" şeklinde konuştu. Toplantıda genel kurulun iznini almadan Galatasaray'a ait simgeleri kullanan iki derneğin bu simgeleri isimlerinden çıkartması ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde faaliyet gösteren 1905 Kültür ve Sanat Derneği'nin burayı boşaltması için oyçokluğuyla tavsiye kararı alındı. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, tavsiye kararını kurulunu yönetim kuruluna bildirerek takipçisi olacaklarını söyledi. Bunun üzerine İrfan Aktar'ın konuşmasına tepki gösteren Celal Emon, "Teessüf ederim" diyerek, toplantıyı terk etti. Kulüp İkinci Başkanı Özkan Olcay, Galatasaray Televizyonu'nun Digitürk'ten ayrılarak açık yayın yapabilmesi için 3 milyon 800 bin lira gibi bir finansa ihtiyaç olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Digitürk ile yapmış olduğumuz anlaşmanın yürürlükte olduğunu belirtmek istiyorum" dedi. Olcay, kulübün mali durumuyla ilgili hazırladıkları raporları mart ayındaki olağan toplantıda divan kurulu başkanlığına sunacaklarını ve üyelerle paylaşılacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...