Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2014 20:07

Galatasaray-Eskişehirspor maç sonucu, işte tüm ayrıntılar

Galatasaray, Eskişehirspor’u kendi evinde 3-0 mağlup etti.

Galatasaray-Eskişehirspor maç sonucu, işte tüm ayrıntılar
süper lig, canlı, galatasaray eskişehirspor, galatasaray eskişehirspor maçı, galatasaray maçı, eskişehirspor maçı,galatasaray ,eskişehirspor, galatasaray eskişehirspor maç özeti, galatasaray eskişehirspor maçı canlı izle, galatasaray eskişehirspor maçın

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Eskişehirspor'u ağırladı. Spor Toto Süper Lig’in 20. Hafta mücadelesinde Galatasaray, Eskişehirspor’u kendi evinde 3-0 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekibin gollerini Burak Yılmaz(6’), Chedjou(32’) ve Umut(90’) attı. Karşılaşmaya Galatasaray fırtına gibi başladı. Henüz 6. dakikada Burak Yılmaz Hajrovic’in güzel pasında topu ağlara gönderdi. Bu golün ardından Galatasaray oyunun hakimiyetini tamamen eline aldı. Eskişehirspor Hürriyet’le uzak mesafeli şutlarla Muslera’yı avlamak istese de başarılı kaleci gole izin vermedi. Gol yedikten sonra biraz daha risk almaya başlayan Eskişehirspor savunmada boşluklar verince Burak Yılmaz sık sık tehlike yaratmaya başladı. Sneijder’in güzel oyunu kendisini iyice hissettirmeye başlayınca Eskişehirspor kendi sahasına kapanmak zorunda kaldı. 32. dakikada Sneijder’in kornerden gönderdiği topa kafayı vuran Chedjou farkı ikiye çıkardı. Bu golle iyice rahatlayan sarı kırmızlı ekip top çevirip organize ataklarla rakip kaleye gitmeye başladı. Kalan dakikalarda başka önemli bir pozisyon olmayınca ilk 45 dakika Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan ekip Eskişehirspor’du. Henüz 48. Dakikada Kamara’yla atak yakalayan kırmızı siyahlı ekip Muslera’yı geçemedi. Fakat ilk 10 dakikalık bölümün geçildikten sonra Galatasaray oyuna ağırlığını koydu ve hakimiyeti yine eline aldı. Sabri’nin istekli oyunuyla sarı kırmızılı ekip sık sık ataklar geliştirmeye başladı. 58. dakikada Sabri’nin şutu kaleciden sekip Burak’ın önünde kaldı fakat kaleci Boffin, Burak’tan çevik davranıp topun sahibi oldu. 65. dakikada yeni transfer Hajrovic sağdan ceza sahasına girip sert vurdu fakat yine Boffin topun sahibi oldu.  Eskişehirspor Erman’ın oyuna girmesiyle biraz hareketlense de golü bir türlü bulamadı. 80. dakikadan itibaren oyunda tempo iyice düştü. 90. Dakikada bu kez sahneye Umut çıktı ve farkı 3’e çıkaran golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip sahadan 3 puanla ayrıldı. Galatasaray bu galibiyetin ardından puanını 40’a çıkarttı ve lider Fenerbahçe’yle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla da olsa 4’e indirdi. Eskişehirspor 30 puanda kaldı.
GALATASARAY-ESKİŞEHİRSPOR: 3-0
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşırken Eskişehirspor sahasında Sivasspor'u konuk edecek.
Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 40'a yükseltirken Eskişehirspor 30 puanda kaldı.
Galatasaray'ın golleri Burak Yılmaz, Aurelien Chedjou ve Umut Bulut'tan geldi.
Galatasaray, Eskişehirspor'u 3-0 mağlup etti.
Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90+3. dakika: GOL! Umut Bulut. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında topla buluşan Burak'ın ceza alanındaki Umut'a yerden pasında Umut, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
90+2. dakika: Galatasaray atağında Tarık'ın ceza alanına ortasında Necati'nin kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
90. dakika: Bu arada maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
89. dakika: Galatasaray atağında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Umut'un şut denemesi savunmaya takıldı.
88. dakika: Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Wesley Sneijder oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna girdi.
87. dakika: Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Emre, topla birlikte ceza alanına girip şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı.
86. dakika: Eskişehirspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Aytaç'ın uzak mesafeden şutu kaleci Muslera'da kaldı.
85. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Burak'a faul yapan Servet, sarı kart gördü.
84. dakika: Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Alex Telles oyundan çıkarken Veysel Sarı oyuna girdi.
82. dakika: Eskişehirspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Necati ceza alanında topla buluştu ama Galatasaray savunması ve son olarak Muslera topu karşılayan isim oldu.
80. dakika: Son dakikalarda tempo biraz düşmeye başladı. Galatasaray'da birazdan Veysel Sarı oyuna girecek.
77. dakika: Eskişehirspor atağında Özgür'ün ceza alanına ortasında Galatasaray savunması topu karşıladı.
75. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Melo'ya sert bir faul yapan Aytaç sarı kart gördü.
74. dakika: Eskişehirspor atağında Erkan'ın pasında ceza alanına giren Tarık, güzel bir pas çıkardı ama son anda Chedjou araya girdi.
72. dakika: Türk Telekom Arena'da seyirci desteği maçın başından itibaren hiç durmadan devam ediyor.
70. dakika: Sol kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında Erman, ceza alanına girip yerden pasını Necati'ye attı ama Muslera, Necati'ye fırsat vermedi.
68. dakika: Sarı kırmızılı ekip sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topa Sneijder sert vurdu ama bu top da savunmadan sekti.
65. dakika: Eskişehirspor atağında ceza alanına yapılan ortada Necati'nin yakın mesafeden kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.
63. dakika: Galatasaray yine tehlikeli geldi ama ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Hajrovici'in şutunu Boffin kurtardı.
58. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı.
57. dakika: Eskişehirspor atağında Tarık, Telles'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
56. dakika: Galatasaray atağında Sabri, boşta kalan topu aldı ve uzak mesafeden kaleye çok sert bir şut gönderdi. Kaleci Boffin'den dönen topa Burak vurmak istedi ama Boffin bu pozisyonda da başarılıydı.
55. dakika: Eskişehirspor atağında Tarık'ın pasında topla buluşan Lawal, Burak'ın baskısı sonucu topu kaybetti.
54. dakika: Eskişehirspor'un gole yaklaştığı en net pozisyonu geride bıraktık. Joequera, ceza alanı dışı sol çaprazında güzel pas yaptılar ve Jorquera ceza alanı içinde Muslera'yla karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Muslera topu çeldi.
52. dakika: Galatasaray kontra atağında Sabri'nin pasında bir anda sağ kanatta topla buluşan ve önündeki boş alanı kullanarak ceza alanına giren Hajrovic, kaleye vurmak yerine Burak'a pas vermeyi tercih etti ama savunma araya girdi.
50. dakika: Kullanılan serbest vuruşun ardından ceza alanına yapılan ortada Muslera topun sahibi oldu.
48. dakika: Eskişehirspor atağında Kamara, ceza alanına girip yerden pasını gönderdi ama Muslera topun sahibi oldu.
47. dakika: Eskişehirspor atağında Erkan'ın pasında topla buluşan Özgür'ün ceza alanına ortasında Chedjou topa müdahale etti.
46. dakika: İkinci yarı Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
Galatasaray'ın gollerini Burak Yılmaz ve Aurelien Chedjou kaydetti.
Galatasaray, Eskişehirspor karşısında soyunma odasına 2-0 önde girdi.
İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
44. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Özgür'in kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
43. dakika: Galatasaray savunmasında topla buluşan Ceyhun'un rakip savunma arkasına koşu yapan Hajrovic'e attığı uzun topta ofsayt bayrağı kalktı.
42. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Jorquera'nın ceza alanına ortasında Servet'in kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı.
40. dakika: Eskişehirspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Sabri, topu kornere gönderdi.
38. dakika: Galatasaray kontra atağında Burak, Selçuk'tan aldığı topla ceza alanına girdi ve şutunu çekti ama top farklı şekilde dışarıya gitti. Burak, sol çaprazdaki Sneijder'e pasını atsa Sneijder, kaleciyle karşı karşıya kalacaktı.
36. dakika: Eskişehirspor atağında Bienvenu'nün sol kanattan ortaladığı topa son anda Muslera müdahale etti ama topu alan Erkan boş durumdaki t'e pasını verdi. et'in sert şutu kaleci Muslera'da kaldı.
34. dakika: Eskişehirspor atağında Tarık, Telles'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
32. dakika: Galatasaray, bu dakikaya kadar rakibine oyun kurma, top yapma şansı vermedi. Maçın başından itibaren müthiş bir baskı kuran Galatasaray bulduğu 2 golle üstünlüğü ele almış durumda.
30. dakika: GOL! Aurelien Chedjou. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde boş durumda olan Chedjou, kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı.
28. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topa müdahale etti. Atağın devamında sol kanatta topla buluşan Telles, Erkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve Erkan sarı kart gördü.
27. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Boffin, topun kontrolünü sağladı.
26. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Erkan'ın ceza alanına ortasında Servet'in kafa vuruşu Muslera'da kaldı.
25. dakika: Eskişehirspor atağında Erkan'ın ceza alanı dışından sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
24. dakika: Eskişehirspor'da özellikle Raheem Lawal, orta alanda çok fazla top kaybediyor.
23. dakika: Son dakikalarda oyunun temposu düştü ama Galatasaray rakibinin topla oynamasına izin vermiyor.
22. dakika: Galatasaray, uzun süre pas yaptıktan sonra atağa çıktı ama savunma arkasına koşu yapan Hajrovic'e atılan topta Hajrovic, topu içeriye çeviremedi.
21. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Telles'in doğrudan kaleye gönderdiği top yandan dışarıya gitti.
21. dakika: Galatasaray atağında Burak'ın pasında topla buluşan Melo, Lawal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.Kaleyi karşıdan gören bir yer.
20. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
18. dakika: Galatasaray savunmasında Chedjou, rakibine yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.
16. dakika: Galatasaray, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Sneijder'in ceza alanına ortasında yerden seken topu Boffin, topu iki hamlede kontrol etti.
14. dakika: Eskişehirspor tehlikeli geldi. Ceza alanı dışında topla buluşan Hürriyet'in sert şutunda son anda Muslera topu kornere çeldi.
12. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Burak, Akaminko'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
10. dakika: Eskişehirspor atağında sağ kanatta topla buluşan Lawal'ın ceza alanına ortasında Muslera, çıkıp topu aldı.
8. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Jorquera, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Melo topu karşıladı.
6. dakika: Sarı kırmızılı ekibin yarı alanında Chedjou, topa eliyle müdahale etti ve Eskişehirspor serbest vuruş kullanacak.
5. dakika: GOL! Burak Yılmaz. Galatasaray atağında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Hajrovic'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Burak, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.
3. dakika: Eskişehirspor atağı sağ kanattan Tarık'la gelişti ama savunmada Telles, Tarık'a geçit vermedi.
1. dakika: Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
Türk Telekom Arena'da İstiklal Marşı'mız...
İŞTE İLK 11'LER
STAT: TT Arena
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Cüneyt Çakır
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Ceyhun, Hakan, Telles, Hajrovic, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Tarık, Akaminko, Servet, Özgür, Kamara, Hürriyet, Lawal, Erkan, Jorquera, Bienvenu
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...