Tgrt Haber
14 May 2017 17:54

Galatasaray, Gaziantepspor'un umutlarını bitirdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti.

Galatasaray, Gaziantepspor'un umutlarını bitirdi
galatasaray, gaziantepspor, maç özet,

Gaziantepspor - Galatasaray maçında kazanan, 2-1'lik skorla Galatasaray oldu. Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasındaki mücadele, Gaziantep Arena'da oynandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller, 35. dakikada Josue ve 80. dakikada Sneijder'in frikikten yaptığı vuruşla geldi. Gaziantepspor'un tek sayısını ise 53. dakikada Thiam kaydetti.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 55 yaptı ve Fenerbahçe'nin 2 puan arkasında, 4. sırada yer aldı. Kümede kalma yarışı veren Gaziantepspor ise 26 puanla 17. basamakta kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray evinde Osmanlıspor ile karşılaşacakken, Gaziantepspor ise deplasmanda Rizespor'a konuk olacak.

IGOR TUDOR'DAN 4 FARKLI İSİM

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, kadroda rotasyona gitti.

Hırvat teknik adam, ligde son oynanan ve 3-1 kaybedilen Kasımpaşa maçının ardından, takımını Gaziantepspor karşısında 4 değişiklikle sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekipte, Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Tolga Ciğerci ile sakatlıkları bulunan Lionel Carole ve Yasin Öztekin'in yanı sıra Hakan Balta da Gaziantepspor maçının kadrosuna giremedi. Bu oyuncuların yerine, Semih Kaya, Linnes, Josue ve Sinan Gümüş ilk 11'de şans buldu.

Galatasaray, Gaziantepspor karşısına Muslera, Linnes, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Bruma, Sinan Gümüş, Sneijder, Selçuk İnan, Josue, Podolski 11'i ile çıktı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Gaziantepspor-Galatasaray maçına, ev sahibi ekip taraftarlarının ilgisi düşük oldu.

Galatasaray taraftarları için ayrılan bölüm dolarken, Kalyon Arena'da diğer tribünlerde büyük boşluklar oluştu.

G.ANTEPSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligde son oynanan ve 6-0 kaybedilen Akhisar Belediyespor maçı kadrosunda 3 değişiklik yaptı.

Alınan ağır yenilgi sonrası teknik direktör Uygun, Angan, Marcinho ve Ben Hatira'yı yedek soyundurup yerlerine Fatau, Orkan Çınar ve Doğanay Kılıç'ı sahaya sürdü.

Gaziantepspor'un Galatasaray karşısındaki 11'inde, Victor, Musa Nizam, Barış Yardımcı, Pedroso, Wallace Reis, Thiam, Doğanay Kılıç, Fatau, Ghilas, Orkan Çınar ve İlhan Parlak yer aldı.

JOSUE'DEN GÜZEL GOL

Karşılaşmaya Galatasaray oldukça etkili başladı. Rakip yarı alanda bol paslar ile Gaziantepspor defansını geçmeye çalışan ve tehlikeler oluşturansarı-kırmızılılar, aradığı golü ceza alanının dışından atılan bir şutla buldu.

35. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla topla buluşan Josue, bekletmeden ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan sol ayağıyla meşin yuvarlağı kaleye gönderdi ve kaleyi Victor, soluna giden topu tutamadı ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

GALATASARAY'DA PENALTI İSYANI

Karşılaşmanın 2. yarısında ilk pozisyonu bulan taraf, Galatasaray oldu. Mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, hakem Hüseyin Göçek'e penaltı itirazında bulundu.

49. dakikada sol kanatta topla buluşan Bruma'nın şutunda Paulo Victor'dan seken topa hareketlenen Wesley Sneijder'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda top Mohammed Fatau'ya çarparak kaleye yönlendi, ancak Musa Nizam son anda çizgi üzerinden topu uzaklaştırmayı başardı.

GAZİANTEPSPOR BERABERLİĞİ BULDU

Mücadelenin 2. yarısında Gaziantepspor daha etkili oldu ve aradığı beraberlik golünü de 53. dakikada buldu.

53. dakikada sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Orkan Çınar'ın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Khaly Thiam'ın altı pas önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluştu ve G.Antepspor beraberliği yakaladı.

SNEIJDER FRİKİKTEN ÖNE GEÇİRDİ

Beraberliğin ardından Galatasaray pozisyon ararken, Gaziantepspor'a kontra atak şansları da tanıdı ve iki takım da birçok pozisyon yakaladı. Ancak golü bulan taraf, Sneijder'in frikiği ile Galatasaray oldu.

80. dakikada ceza sahası dışında hafif sol çaprazda kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Wesley Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Paulo Victor'un sağından ağlarla buluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...