Tgrt Haber
25 Mart 2014 13:53

Galatasaray Kulübü'ne rekor ceza

Maliye Bakanlığı, Galatasaray'a 54 milyon TL vergi ve aynı tutarda vergi cezası olmak üzere 108 milyon TL'lik ödeme kararı çıkardı.

Galatasaray Kulübü'ne rekor ceza
galatasaray kulübü,maliye bakanı,rekor ceza,vergi tutar,

Galatasaray Kulübü ise kulüp yetkililerinin gerekli çalışmaları yaparak 2010/11 ve 2011/12 yılların ait bu ceza ile ilgili uzlaşma talebinde bulunacağını açıkladı. Teberrulu kesilen maç biletleri yüzünden 54 milyon TL'lik vergi cezasının verildiği belirtilirken, Galatasaray kulübü bu konu hakkında Maliye Bakanlığına sunulmak üzere kapsamlı bir rapor sunacak.
G.SARAY KULÜBÜ KAP'A KONUYLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI;
Şirket finansal tablo dipnotlarında daha önce de açıklandığı üzere Şirket'in 1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 ve 1 Haziran 2011-31 Mayıs 2012 özel hesap dönemlerine ait hesapları "Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ve Kurumlar Vergisi Tevkifatı" kapsamında Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri tarafından incelenmiştir. İlgili inceleme kapsamında tespit edilen bulguları ve bu bulgulara ilişkin Şirket'in beyanını içeren 13 Ocak 2014, 17 Ocak 2014 ve 17 Ocak 2014 tarihli 3 adet Vergi İnceleme Tutanağı düzenlenmiştir. Şirket, bu tespitlerdeki mevzuata aykırı hususlara ilişkin olarak tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmuştur. Bu talep sonrası Vergi İdaresi henüz tarhiyatı yapılmamış olan inceleme sonuçları toplamı olarak yaklaşık 54 milyon TL vergi aslı ve aynı tutarda vergi ziyaı konusunda Şirket'i 8 Nisan 2014 tarihinde uzlaşmaya davet etmiştir. Şirket'imiz daha önceki yıllarda da benzeri vergi uyuşmazlıklarında inceleme aleyhine dava yoluna müracaat ederek veya İdare ile uzlaşma yoluna giderek hukuka aykırı inceleme ve değerlendirmelerin önüne geçmiş ve sözkonusu tutarlarda büyük indirimler sağlamıştır. Yeni inceleme sonuçları da yetkililerimiz ve uzmanlarımız tarafından halen bu bağlamda değerlendirilmektedir. Gereken çalışmalar tamamlandığında yetkili organlarımızın İdare ile uzlaşmaya ve/veya incelemeler aleyhine dava yoluna gidilmesi konularında alacağı kararlar ayrıca açıklanacaktır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...