Tgrt Haber
06 Nisan 2014 10:16

Galatasaray mı yoksa Fenerbahçe mi

Türkiye nefesini tuttu, bu maçı bekliyor.Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bu akşam 19:00'da oynanacak... Devler, TT Arena'da kozlarını paylaşacak.

Galatasaray mı yoksa Fenerbahçe mi
galatasaray,fenerbahçe,derbi,galatasaray maçı,fenerbahçe maçı,derbi,derbi maçı,

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hesapları yapan Galatasaray, şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyen Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Bir yanda şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemiş olan Fenerbahçe diğer yanda ise zirvenin çok gerisinde kalan ancak Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilmenin önemini çok iyi bilen Galatasaray… Bu akşam Türk Telekom Arena'da saat 19.00'daki mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Şampiyonluk yarışında son haftalara girilirken lider Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde kalan Galatasaray, derbi maçı taraftarı önünde kazanarak hem moral bulmaya hem de kendini affettirmeye çalışacak.
Çok atanla az yiyen kapışıyor
Lider Fenerbahçe ise Galatasaray'ı yenerek şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyor. Bir maç eksiğiyle Galatasaray'ın 10 puan önünde yer alan sarı-lacivertli ekip, derbiden 3 puan çıkarırsa bitime 6 hafta kala şampiyonluk hedefine çok yaklaşacak. Süper Lig'de zorlu maç öncesindeki formuyla dikkat çeken Fenerbahçe, kazandığı son 4 karşılaşmada attığı 10 gole karşılık kalesinde sadece 1 gol gördü. Süper Lig'in 27 haftası sonunda en çok gol atan takım Fenerbahçe durumunda. Yarıda kalan Trabzonspor maçında atılan gol dahil toplamda 60 gol kaydeden Fenerbahçe karşısında bu akşam ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray olacak. Sarı-kırmızılılar oynadığı 27 maçta kalesinde 22 gol gördü. Cimbom 80 kez ile en az gol pozisyonu veren takım, Fenerbahçe ise 184 kez ile en çok gol pozisyonuna giren takım konumunda bulunuyor.
Hızlı Cimbom bitirici Fener 
Galatasaray, bu sezon gol yollarında maçların ilk çeyreğinde, Fenerbahçe ise son 15 dakikalık bölümde etkili oluyor. Sarı-kırmızılı takım, ligde geride kalan 27 haftada attığı 46 golün 11'ni ilk çeyrekte kaydederken, sarı-lacivertli ekip ise 59 golünün 17'sini son 15 dakikalık bölüm ve uzatma dakikalarında buldu. Galatasaray bu sezon maçların ilk yarılarında daha fazla gol (24) atarken, sarı-lacivertliler ise ikinci yarılarda daha fazla skor (35) üretti
Kaleye duvar örüyor
Ligde sezonun en az gol (22) yiyen takımı olan Galatasaray, maçların son çeyreğinde gol yollarında etkisiz kalırken, rakiplerine de fazla gol şansı tanımıyor. Sarı-kırmızılı ekip, maçlarının son 15 dakikalık bölümü ve uzatma dakikalarında top 4 kez topu ağlarla buluştururken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. “Cim Bom”, en fazla golü (6) ise müsabakaların 31-45 dakikalarında yedi.
Hem attı hem yedBu sezon ligin en golcü takımı olan lider Fenerbahçe, en fazla gol (17) kaydettiği maçların son 15 dakikalık bölümü ve uzatma dakikalarında kalesini gole kapatamıyor.  Sarı-lacivertli ekip, kalesinde en fazla golü (7) maçların son çeyreği ve uzatma dakikalarında gördü. Fenerbahçe'nin rakip ağları en az sarstığı dakikalar ise 4 kezle 16-30 dakika aralığı oldu.
DERBİ NOTLAR...
Aysal 3 kez üzüld
G.Saray, Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde oynadığı 17 derbide 9 galibiyet, 5 beraberlik aldı, 3 kez yenildi. Aysal döneminde Beşiktaş ile 8 kez karşılaşan sarı-kırmızılılar 6 kez sahadan galip ayrıldı, 2 kez berabere kaldı. F.Bahçe ile de 9 maça çıkan Aslan, 4 kez galip geldi, 2 kez berabere kaldı, 3 kez puansız ayrıldı.
Olağanüstü güvenlik 
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbide olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk Fenerbahçe'nin taraftarının alınmayacağı Türk Telekom Arena'daki derbide bin 200 özel güvenlik, bin 794 de polis olmak üzere toplam 2 bin 994 güvenlik personeli görev yapacak.
Yıldırım'dan 20 zafer
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım döneminde sarı-lacivertli takım ezeli rakipleri Galatasaray ile 45 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerden 20'sini Fenerbahçe, 14'ünü ise Galatasaray kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 65 golüne ise Galatasaray 56 golle yanıt verdi.
Nisan'da F.Bahçe
G.Saray ile F.Bahçe arasındaki derbi maç öncesi iki takım daha önce Nisan aylarında 39 kez karşılaştı. Nisan randevularında Fenerbahçe 15, Galatasaray 12 kez kazanırken, 11 karşılaşma da berabere bitti. Sarı-lacivertlilerin toplam 53 golüne, sarı-kırmızılı takım 39 golle yanıt verebildi.
Mancini gerid
2007-08 sezonunda Inter'in başında görev yapan Mancini, Şampiyonlar Ligi grup maçında Fenerbahçe karşısında Saracoğlu Stadı'nda 1-0 yenilmişti. İtalya'da oynanan maçı ise Inter 3-0 kazanmıştı. Bu sezonda Galatasaray'ın başında Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşılaşan İtalyan çalıştırıcı, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
DROGBA VE MUSLERA DERBİDE ŞÜPHELİ
Galatasaray'da dev derbi öncesi büyük bir endişe yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların iki kilit ismi kaleci Muslera ile golcü Drogba'nın derbide oynaması şüpheli. Üst solunum enfeksiyonu geçiren Muslera idmana çıkamadı. Chelsea maçından bu yana tedavisi süren Drogba da dün takımdan ayrı düz koşu yaptı. Florya'da 20 kişilik kamp kadrosuna alınan iki oyuncunun durumu bu akşam netlik kazanacak.
FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM: 

3 puan istiyorum

Cezasından dolayı Arena'da takımını yalnız bırakacak olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik heyet ve futbolculara isteklerini sıraladı. “Sizlere eşlik edemeyeceğim ama bütün kalbimle her zaman olduğu gibi yanınızdayım” diyen Başkan Yıldırım, “Çok zor bir maç olacak diyenlere ben inanmıyorum. Öyle olsa bile siz zoru kolay yaparsınız. Daha önce defalarca yaptığınız gibi. Gidin, kazanın ve gelin. Arena'dan zaferle ayrılmanızı bekliyorum. Bana 3 puanla gelin, şampiyonluk şarkılarıyla gelin” ifadelerini kullandı. “Tribünlere kulaklarınızı tıkayın ve saha içinde sakin kalın” vurgusu yapan Yıldırım, “Son derece keyifli bir şekilde şampiyonluğa ilerliyoruz. Bir sezonda Galatasaray'ı iki kere yenerek kupayı kaldırmak çok daha büyük bir zevk olacaktır” diyerek oyuncuları motive etti. 

Sakın tahriklere kapılmayın!

Provokasyonlar konusunda hem oyuncularından hem teknik heyetten çok dikkatli olmalarını isteyen Aziz Yıldırım, “Tansiyon zaten yüksek. Sizleri istenmeyen olayların içine çekmek isteyenlere prim vermeyin. Benzer durumu Trabzon'da yaşadık. Oradaki gibi sakin kalmamız çok önemli” dedi. Arena'dan gelecek zafer haberi için yönetimin 2 milyon lira prim vaat ettiği öğrenilirken, beraberliğe dahil prim uygulaması yapılacağı belirtildi.
METİN OKTAY RUHUYLA

Birlikte yenen takım yemeğinde oyuncularla özel sohbetler yapan Aysal, “Sahada 11 Metin Oktay görmek istiyorum” dedi

Son haftalarda arka arkaya alınan kötü sonuçlarla şampiyonluktan uzaklaşan Galatasaray'da oyuncular derbi öncesi galibiyet yemini etti. Önceki gün takımla barbekü partisinde bir araya gelen Başkan Ünal Aysal'ın oyunculardan ilginç bir istekte bulunduğu ortaya çıktı. Derbide Metin Oktay ruhuyla mücadele etmeleri gerektiğini anlatan Aysal, “Sahada 11 tane Metin Oktay görmek istiyorum. Sahada formasını terletmeyen birinin olması beni üzer. Çok şükür şu ana kadar öyle bir şeyle karşılaşmadım. Mağlup olmak beni üzmez, sahada kazanmak için varını yoğunu ortaya koymayan bir oyuncu görmek üzer” diyerek oyunculara mesaj verdi. 
Drogba ve Burak'a baba nasihati
Aralarında problem olduğu iddiaları ortaya atılan Drogba ve Burak'la özel olarak bir görüşme yapan Aysal, “Umarım yazılanlar doğru değildir. Bir takımın başarısı, iyi oyunculardan kurulu olmasına bağlı olduğu kadar, o takımdaki arkadaşlık bağının gücüyle de doğru orantılıdır. Varsa bile bütün kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın” nasihatinde bulundu. Aysal'ın bu sözleri karşısında Burak'ın, “Başkanım bizim aramızda problem yok. Bakın bir aradayız. Derbiyi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Takım arkadaşlarım ve kendim adına size söz veriyorum” cevabını verdiği ifade edildi. Drogba da Burak'ı teyit ederken sezonun en anlamlı galibiyetini Fenerbahçe karşısında alacaklarını söyledi.  BAHADIR ÇOKİŞLER
ROBERTO MANCİNİ: İLK VURAN KAZANIR!
Galatasaray, dün akşam yaptığı idmanla derbi maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Roberto Mancini oyuncularıyla bir toplantı yapıp güven aşıladı. “Taraftarımızın da desteğiyle Fenerbahçe'yi yeneceğimizden hiç şüphem yok” diyen İtalyan teknik adam, galibiyetin şifresinin ise erken gol olduğunu söyledi. Geldiği günden bu yana savunma güvenliğini ön plana çıkaran Mancini, “Golü ilk bulan biz olmalıyız” derken, oyuncularına kanat ve duran top organizasyonları çalıştırdı.
YÜKSEL GÜNAY İÇİN  BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
Galatasaray Kulübü, kritik derbi öncesi alkışlanacak bir harekete imza attı. Önceki gün vefat eden Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay için sarı-kırmızılıların Kalamış tesislerindeki Galatasaray bayrakları yarıya indirildi. Yönetim, vefat sebebiyle Fenerbahçe'ye başsağlığı mesajı da yayınlamıştı.
Ali Şen: Bayrak dikeni alkışlarım
Derbi öncesi Fenerbahçeli oyuncuların yapması muhtemel sevinç gösteriler hakkında her kafadan bir ses çıkarken en çarpıcı yorum sarı-lacivertlilerin efsane başkanı Ali Şen'den geldi. Derbinin gollü geçmesini beklediğini ifade eden Şen, “Fark olur mu bilmiyorum ama maç ayın 6'sında” diyerek 6 Kasım'daki tarihi Fenerbahçe zaferini hatırlattı. Başkanlık koltuğunda oturduğu dönemde Kadıköy'de bayrak diken Galatasaray Teknik Direktörü Graeme Souness'ı tebrik ettiğini söyleyen Şen, “Volkan da sahanın ortasına bayrak dikerse Galatasaraylı taraftarlar anlayışla karşılasın” dedi. 

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...