Tgrt Haber
21 Nisan 2016 22:14

Galatasaray Odeabank şampiyonluk için avantaj peşinde

Galatasaray Odeabank, sarı-kırmızılı kulübe erkek basketbolu branşındaki ilk Avrupa kupasını getirebilme yolunda yarın önemli bir karşılaşmaya çıkacak.

Galatasaray Odeabank şampiyonluk için avantaj peşinde
galatasaray, odeabank,

ULEB Avrupa Kupası'nda Fransa'nın Strasbourg ekibiyle finale kalan Galatasaray Odeabank, ilk maçta rakibine konuk olacak.

Rhenus Spor Salonu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta sarı-kırmızılı ekip, 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak ve şampiyonun belli olacağı rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

14 galibiyet, 8 yenilgiyle finale geldi

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nda finale kalana kadar 22 maça çıkarken, 14 galibiyet ve 8 yenilgi aldı.

Organizasyonda normal sezona F Grubu'nda başlayan sarı-kırmızılı ekip, bu etabı 7 galibiyet ve 3 yenilgiyle lider tamamlarken, son 32 turunda N Grubu'nu ise 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle yine zirvede bitirdi.

Son 8 turunda bir başka Türk ekibi Pınar Karşıyaka ile eşleşen Galatasaray Odeabank, İzmir temsilcisine deplasmanda 67-64 yenilmesine karşın, evindeki maçı 93-65 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Sayı kralı McCollum

Bu sezon sarı-kırmızılı ekibin kupada oynadığı 22 maçın 18'inde forma giyen Errick McCollum, buna karşın ürettiği 337 sayıyla organizasyonun en skorer ismi durumunda.

McCollum, maç başına 18,7'lik sayı ortalaması yakalayarak bu alanda da zirvenin sahibi.

Pota altı Lasme'den sorulur

Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli pivotu Stephane Lasme, en fazla ribaunt toplayan isim olarak dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı ekibin oynadığı 22 müsabakada da sahada olan Lasme, toplam 141 ribaunt alarak organizasyonun bu alanda en etkili üçüncü ismi olarak dikkati çekti. Lasme, maç başına 6,4 ribaunt ortalamasıyla mücadele etti.

Ataman yeni bir başarının eşiğinde

Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli başantrenörü Ergin Ataman, kulüp kariyerinde yeni bir başarının eşiğinde bulunuyor.

Ataman, ULEB Avrupa Kupası'nda takımını zirveye taşıması halinde, kariyerinin 3. Avrupa kupasına sahip olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...