Tgrt Haber
13 Aralık 2014 19:55

Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında farka koştu

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 13. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Torku Konyaspor'u 5-0 yendi.

Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında farka koştu
spor toto süper lig, torku konyaspor, galatasaray, 0-5,

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 13. hafta maçında Torku Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanan mücadele Galatasaray rakibini flaş bir skorla 5-0 mağlup etti. Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Umut Bulut, 23. dakika Emre Çolak, 37. ve 58. dakikalarda Burak Yılmaz, 62. dakikada Hamit Altıntop kaydetti. Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile karşılaşan Torku Konyaspor, yeni stadyumunda ilk defa "3 büyükler"den bir takımı ağırladı. İki takım arasında geride kalan 26 lig maçından 20'sini Galatasaray, 2'sini Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 53 golüne, yeşil-beyazlılar 16 golle yanıt verebildi. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazandı, Konya'daki randevu golsüz bitti.

Süper Lig'in 12. haftasını 12 puanla 8. sırada geçen Torku Konyaspor, liderlik yarışında yara almak istemeyen Galatasaray'ı Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti. 13. hafta mücadelesinde iki takım taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı. Torku Konyaspor ve Galatasaray taraftarı stadın tamamını doldurdu.

Geçmiş sezonlarda Galatasaray forması giyen Hasan Kabze'yi hem Torku Konyaspor hem de Galatasar taraftarı çağırarak alkışladı. Maçı Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat müsabakayı protokol tribününden izledi.

Konyaspor 15 maçtır Galatasaray'ı yenemiyor

Torku Konyaspor, Galatasaray'ı ligde 15 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 15 karşılaşmadan 12'sini yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, hiç galip gelemedi.

4 futbolcu ceza sınırındaydı

Galatasaray'da Torku Konyaspor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Sarı-kırmızılı ekipte üçer sarı kartlları bulunan Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş, mücadelede kart görmeleri durumunda 14. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecekti.

Maç öncesi koreografi

Torku Konyaspor taraftarı Galatasaray maçı önce koreografi yaptı. Taraftar teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların bulunduğu "Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz" dev pankartını açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...