Tgrt Haber
20 Temmuz 2021 16:08

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri

Son dakika transfer haberine göre; Süper Lig'de gelecek sezon çalışmalarına sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in istekleri doğrultusunda transferde gaza basıldı. Transferde ağır kalmakla eleştirilen Galatasaray yönetimi bombaları bir bir patlatmak istiyor. Aslan, Udinese'den Jens Stryger Larsen, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Leicester City'de bulunan Rachid Ghezzal, Real Betis'ten Alex Moreno ve Alanyaspor'dan Berkan Kutlu'yla anlaşma sağladı.

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri
Galatasaray,Jens Stryger Larsen,Rachid Ghezzal,Alex Moreno,Berkan Kutlu

Son dönemde beklenen hamleler yapılmaması nedeniyle taraftarlardan eleştirilen alan Galatasaray yönetimi, transfer sessizliğini bozuyor. Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk ve Barış Alper Yılmaz'ı kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, Udinese'den Jens Stryger Larsen ve Alanyaspor'dan Berkan Kutlu'yla anlaştı.

3 YILLIK ANLAŞMA

Larsen için üç hafta önce Udinese ile masaya oturan yönetim, 4 milyon euro istenmesi nedeniyle beklemeye geçmişti. Geçen hafta yönetici Işıtan Gün yeniden pazarlıklara başladı ve 3.2 milyon euro'ya transfer bitti. Danimarkalı sağ bek ile 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Sarı-kırmızılılar 30 yaşındaki Danimarkalı sağ beke ise yıllık 1.6 milyon euro garanti para verecek. Jens Stryger Larsen'in yarın İstanbul'a geleceği ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağı ifade edildi.

CİMBOM'U SEÇTİ

Alanyaspor'un dinamosu Berkan Kutlu da Galatasaraylı oldu. 23 yaşındaki orta saha, İtalya'dan gelen teklife rağmen tercihini G.Saray'dan yana kullandı. Genç futbolcunun transferi için Alanyaspor'la her konuda anlaşma sağladı. Bu transfer için Akdeniz ekibine 3 milyon euro ödenecek. Berkan Kutlu, geçtiğimiz sezon 42 resmi maça çıkmış ve bu müsabakalarda 3 gol atıp 2 de asist yapmıştı.

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri

GHEZZAL

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Rachid Ghezzal ile görüştüklerini resmen açıkladı. Elmas, "Kendisiyle görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla görüşmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılıların transferi için düğmeye bastığı Rachid Ghezzal'da mutlu son çok yakın. Cezayirli oyuncu, Al-Nasr’ın teklifini geri çevirdi. Suudi Arabistan’da oynamak istemeyen Ghezzal’ın bu hafta içinde sarı-kırmızılı ekibe imza atması bekleniyor.

ALEX MORENO

Ghezzal için gün sayan Galatasaray'ın diğer gözdesi ise Alex Moreno... Van Aanholt, Alioski ve Kurzawa ile görüşen sarı- kırmızılılarda sol bekte ibre Moreno'ya döndü. Larsen savunmasıyla öne çıkarken, Moreno ise hücumcu kimliğiyle biliniyor. 28 yaşındaki yıldızın transferi için Betis'le pazarlıklarda son aşamaya gelindi. Alex Moreno'nun yerini Barcelona'dan alınan Miranda ile dolduran Betis'in G.Saray'a kolaylık yapması bekleniyor.

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri

LARSEN KİMDİR?

21 Şubat 1991 tarihinde Danimarka'nın Sakskøbing kentinde dünyaya geldi. Bröndby IF altyapısında forma giydikten sonra profesyonel oldu. Ardından Nordsjaelland ve Austria Wien formalarını giymesinin ardından 2017 yılında 500 bin euro karşılığında Udinese'ye transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon Serie A'da çıktığı 33 maçta 2 asist kaydeden Larsen, Danimarka Milli Takımı ile çıktığı 42 maçta ise 2 gol attı. Güncel piyasa değeri 4 milyon euro olan 30 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri

BERKAN KİMDİR?

Berkan Kutlu, 2018'de doğduğu şehrin takımı olan İsviçre 5. Amatör Lig ekiplerinden Monthey'den Sion'a giderek profesyonelliğe adım attı. 2020-21 sezonu başında ise Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig'deki ilk maçına 12 Eylül 2020'de Sivas karşısında çıktı. Akdeniz ekibine bedelsiz olarak gelen ve dikkat çeken bir gelişim gösteren Berkan, Süper Lig'deki ilk sezonunda 42 maç oynadı, 3 gol atıp 2 de asist yaptı.

Galatasaray transferde atağa kalktı! Rachid Ghezzal, Jens Stryger Larsen, Berkan Kutlu, Alex Moreno... Son dakika transfer haberleri

MORENO KİMDİR?

Tam adı Alexandre Moreno Lopera olan VE 8 Haziran 1993 yılında İspanya'da dünyaya gelen sol bek oyuncusu, 2011 yılında Vilafranca'dan Barcelona U19'a transfer oldu. 1 sezon sonra Llagostera'nın yolunu tutan Moreno, 2013/2014'te Mallorca'ya katıldı ve düzenli olarak forma şansı bulmaya başladı.

Yeşil Beyazlı ekip, Moreno transferi için Rayo Vallecano'ya 7 milyon Euro bonservis ücreti ödemişti. 2 sezon geçirdiği Betis'te toplam 58 maça çıkan Moreno, gol katkısı veremezken 6 asist yapmayı başardı. 1.79 boyunda olan ve sol bekin yanı sıra orta sahanın solunda da forma giyebilen Moreno'nun güncel piyasa değeri 6 milyon Euro.

Haziran 2024'e kadar Betis'le sözleşmesi bulunan Moreno, profesyonel kariyerinde toplam 289 maça çıktı. Toplam 16 gol, 20 asist yapan Moreno, İspanya A Milli Takımı'nda ise hiç forma giymedi.

GHEZZAL KİMDİR?

Rachid Ghezzal, 9 Mayıs 1992'de Fransa'da doğdu. Futbola Lyon altyapısında başlayan ve 20 yaşında A takımda forma giymeye başlayan Cezayir asıllı kanat oyuncusu 2017 yılında Monaco'ya bedelsiz olarak transfer oldu. 2017-2018 sezonunda toplam 35 karşılaşmaya çıkan ve 2 gol 4 asist, Ghezzal'ın bir sonraki adresi Premier Lig oldu. 2018'de Mahrez'i 68 milyon euro'ya Manchester City'ye gönderen Leicester City, yıldız futbolcunun boşluğunu Ghezzal ile doldurdu ve bu transfer için Monaco'ya 14 milyon euro ödedi.

Premier Lig'de toplam 23 maçta forma giyen ve 3 gol kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, beklentileri karşılayamadı ve sezon sonu Serie A ekibi Fiorentina'ya kiralandı. Fiorentina'da 21 maça çıkan, 1 gol atıp, 1 de asist yapan tecrübeli orta saha, Leicester'a geri döndü. İngiliz ekibi ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ghezzal'ın güncel piyasa değeri 5.5 milyon euro. Profesyonel kariyerinde 209 maça çıkan Ghezzal, 24 gol attı. Cezayir A Milli Takım forması da giyen yıldız oyuncu, rakip filelere 1 gol bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...