Tgrt Haber
10 Aralık 2018 14:12

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl gider ve kasanına ne kadar para girecek?

Galatasaray Şampiyonlar Ligi son hafta maçında yarın kendi sahasında Porto'yu konuk edecek. Şampiyonlar Ligi grubandan çıkma şansı bulunmayan Galatasaray'da hedef UEFA Avrupa Ligi... Peki Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl gider ve ne kadar kazanacak?

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl gider ve kasanına ne kadar para girecek?
galatasaray,porto

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta maçları yarın start alıyor. Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonun da 6. hafta karşılaşmaları, yarın ve 12 Aralık Çarşamba günü oynanacak maçlarla başlayacak. D Grubu'nun 3. sırasında yer alan Galatasaray, beş maçta topladığı 4 puanla yarın saat 20.55'te Portekiz'in Porto takımını konuk kendi sahasında konuk ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansı bulunmayan sarı-kırmızılılar, grubu, 6. haftaya 3 puanla son sırada giren Lokomotiv Moskova'nın önünde bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak için mücadelesini sürdürecek. Ligde son hafta öncesi Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Barcelona, Porto, Schalke 04, Bayern Münih, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus ve Manchester United son 16 turuna yükselen takımlar oldu.

GALATASARAY UEFA AVRUPA LİGİ'NE NASIL GİDEBİLİR

Sarı kırmızılı takım, Porto’nun yanı sıra Lokomotiv Moskova ve Schalke 04 ile bulunduğu grupta yer alıyor. Galatasaray'ın bir galibiyet, bir beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla kendi grubunda 3. sırada yer alıyor. Grupta oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberliği bulunan lider Porto ise 13 puanla zirvede yer alıyor. Lider Porto ve ikinci sıradaki Schalke 04’ün üst tur bileti aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa Ligi bileti alacak. Galatasaray’ın Porto karşısında puan kaybetmesi halinde ise grupta 3 puanla 4. sırada yer alan Lokomotiv Moskova’nın, deplasmanda Schalke 04 ile oynayacağı maçın sonucuna göre UEFA Avrupa Ligi’ne giden takım belli olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE YENİ BELİRLENEN GELİR DAĞILIMI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalan her takım 15,25 milyon Euro kazanacak. Bu rakam 2017-2018 sezonunda 12,7 milyon Euro olarak belirlenmişti. Gruplarda kazanılacak her maç için takımlara 2,7 milyon Euro ödenecek. Beraberlik halinde ise 900 bin Euro ödeme yapılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalan her takıma ekstra 9,5 milyon Euro’luk ödeme yapılacak. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, galibiyet ve beraberlik primleri dışında toplam 66,25 milyon Euro'nun sahibi olacak. Geçtiğimiz sezon bu rakam 47,7 milyon Euro'ydu.

GALATASARAY PORTO'YU YENERSE NE KADAR KAZANACAK

Galatasaray yarın akşam kendi sahasında konuk edeceği Porto'yu yendiği taktirde Lokomotiv Moskova maçına bakmaksızın UEFA'da yoluna devam etmeye hak kazanacak. Böylelikle sarı kırmızılı takımının kasasına da galibiyet primi olarak 2.7 milyon Euro girmiş olacak.

GALATASARAY GRUPTAN ÇIKMA SENARYOLARI


Lider Porto ve ikinci sıradaki Schalke 04’ün üst tur bileti aldığı grupta 4 puana sahip sarı-kırmızılı takım, yarınki karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa Ligi bileti alacak. Diğer yandan Galatasaray iki maçını da kazanırsa ve Porto da Galatasaray'ın yanı sıra Schalke'ye de yenilirse, sarı kırmızılılar Porto ile puanları eşitleyecek. Ancak bu durumda Galatasaray'ın Porto'yu en az iki farklı yenmesi gerekecek.
Galatasaray, grubu 3. sırada tamamlaması halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Gruplara kalma: 15,25 milyon Euro (Geçen sezon 12,7 milyon Euro)

Son 16 turuna kalma: 9,5 milyon Euro (Geçen sezon 6 milyon Euro)

Çeyrek finale kalma: 10,5 milyon Euro (Geçen sezon 6,5 milyon Euro)

Yarı finale kalma: 12 milyon Euro (Geçen sezon 7,5 milyon Euro)

Finale kalma: 15 milyon Euro (Geçen sezon 15 milyon Euro)

Şampiyonluk: 15 milyon Euro + 4 milyon Euro (Geçen sezon 15 milyon Euro)

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne nasıl gider ve kasanına ne kadar para girecek?

Altıncı hafta maç programları şöyle:

Yarın:

20.55 Schalke 04 (Almanya) - Lokomotiv Moskova (Rusya)

20.55 Galatasaray - Porto (Portekiz)

23.00 Monaco (Fransa) - Borussia Dortmund (Almanya)

23.00 Club Brugge (Belçika) - Atletico Madrid (İspanya)

23.00 Inter (İtalya) - PSV (Hollanda)

23.00 Barcelona (İspanya) - Tottenham (İngiltere)

23.00 Kızılyıldız (Sırbistan) - Paris Saint-Germain (Fransa)

23.00 Liverpool (İngiltere) - Napoli (İtalya)

12 Aralık Çarşamba:

20.55 Viktoria Plzen (Çekya) - Roma (İtalya)

20.55 Real Madrid (İspanya) - CSKA Moskova (Rusya)

23.00 Benfica (Portekiz) - AEK (Yunanistan)

23.00 Ajax (Hollanda) - Bayern Münih (Almanya)

23.00 Manchester City (İngiltere) - Hoffenheim (Almanya)

23.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Olympique Lyon (Fransa)

23.00 Valencia (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

23.00 Young Boys (İsviçre) - Juventus (İtalya)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...