Tgrt Haber
25 Nisan 2019 21:59

Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 0-0'ın rövanşında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'u 5-2 mağlup eden Galatasaray, finale yükseldi ve Akhisarspor'un rakibi oldu.

Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi
gs

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. 0-0'ın rövanşında fırtına gibi esen Galatasaray, sahadan 5-2 galip ayrıldı ve finalde Akhisarspor'un rakibi oldu.

Galatasaray'a finali getiren goller, Linnes, Onyekuru (2), Feghouli, Mitroglou kaydetti. Malatyaspor'un golleri ise Aleksic ve Mina'dan geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada savunmanın hatasında ceza sahası içinde topla buluşan Linnes, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1 Martin Linnes, Galatasaray formasını 100. kez giydiği Yeni Malatyaspor maçında sarı-kırmızılı takımdaki 4. golünü attı. 

23. dakikada Feghouli’nin ortasında Diagne'nin kafa vuruşunda top top direğin dibinden auta çıktı. 

28. dakikada ceza sahası dışından Kamara'nın şutunda kaleci Muslera topu kornere çeldi. 

39. dakikada ceza yayı üzerinden Feghouli'nin şık vuruşunda top filelerle buluştu. 0-2 

45+7. dakikada VAR uyarısıyla Yeni Malatyaspor penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Aleksic, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-2 

Yeni Malatyaspor - Galatasaray, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ilk yarısına 7 dakika uzatma süresi eklendi ve devre +15'te sona erdi.

İkinci yarı başladı.

58'inci dakikada Henry Onyekuru, kaleci Farnole'ü geçtikten sonra boş kaleye topu filelere gönderdi: 1-3.

Galatasaray, 74. dakikada Onyekuru ile skoru 4-1'e getirdi.

84. dakikada Mitroglou, farkı 4'e çıkardı.

89' Arturo Mina skoru belirleyen golü attı. Galatasaray 5-2 Yeni Malatya


TRİBÜNLER DOLDU

Süper Lig'de 59 puanla 2'nci sırada yer alan Galatasaray ile ligin 8'inci sırasında bulunan Yeni Malatyaspor'da taraftarlar bu maça yoğun ilgi gösterdi. 27 bin 500 kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki karşılaşmada ev sahibi taraftarları için ayrılan 24 bin 500 kişilik kontenjanda 24 bin bilet satılırken, deplasman ekibi için ayrılan 1287 kişilik koltuğun bileti tükendi. Böylelikle tribünler boş kalmadı.

STAT ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada stat çevresinde alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Stada giriş sağlayan tüm kapılarda tedbir alınırken, stat etrafında adeta kuş uçurtulmadı.

MALATYASPORLU TARAFTARLARDAN DEV PANKART

Malatya'nın 27 bin kişilik stadyumunda taraftar, ellerinde sarı kırmızılı bayraklarla takımlarına destek verdi. Maraton ve kale arkası tribünlerinde karşılaşma başlamadan önce taraftarlar sarı kırmızılı atkılarını salladı, 'Battalgazi'nin torunları Avrupa yolunda' yazısı dikkatleri üzerine çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...