Tgrt Haber
06 May 2021 10:26

Galatasaray'ın derbi öncesi en büyük kozu Fatih Terim

Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün çözülebileceği maçta cumartesi günü Galatasaray evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Sarı kırmızılıların maç öncesi en büyük kozu ise derbilerdeki başarılı sonuçlarıyla dikkat çeken teknik direktör Fatih Terim.

Galatasaray'ın derbi öncesi en büyük kozu Fatih Terim
fatih terim,,derbi,,galatasaray,,beşiktaş,

Süper Lig'in 40. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Şampiyonluk şansını zora sokan Galatasaray, lider Beşiktaş'ı konuk edecek. 8 Mayıs Cumartesi günü oynanacak dev maçla birlikte Fatih Terim 67'nci defa sarı kırmızılıların başında derbiye çıkacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı 66 maç oynayan Fatih Terim'li Galatasaray, aralarında lig ve kupa maçlarının olduğu mu maçların 24'ünde sahadan galip ayrıldı, 17'sinde mağlup oldu. 25 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Terim Beşiktaş derbilerinde üstün

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. Sarı kırmızılılar oynanan 33 maçta 12 galibiyet alırken 8 kez sahan mağlup ayrıldı. 13 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe derbilerinde de rakibine üstünlük sağlayan Terim, oynanan 33 maçta 12 galibiyet, 9 mağlubiyet, 12 de beraberlik aldı.

Fatih Terim ile Sergen Yalçın 6. kez karşı karşıya

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş'ın başındaki eski öğrencisi Sergen Yalçın ile 5 kez saha kenarında rakip oldu. Daha önce Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor ve Beşiktaş'ın başında Galatasaray karşısına çıkan genç teknik adam, bu maçların birini kazanırken 3'ünü kaybetti, birinden de beraberlikle ayrıldı.

Sergen Yalçın derbilerde kaybetmiyor

Beşiktaş'ın başında şu ana kadar 5 derbi maçına çıkan Sergen Yalçın, bu maçlarda mağlubiyet yüzü görmedi. Beşiktaş Galatasaray'a karşı oynadığı 2 derbiden birini 2-0 kazanırken, diğerinde golsüz beraberlik aldı.

Siyah beyazlılar, Sergen Yalçın'ın görevde olduğu 3 Fenerbahçe derbisinin ise 2'sini kazandı, birinde berabere kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...