Tgrt Haber
30 Ocak 2014 10:54

Galatasaray'ın Riera ile yolları ayrıldı

Galatasaray'da 2011-2012 sezonunda transfer edilen Albert Riera'yla 2,5 sezon sonra yollar ayrıldı.

Galatasaray'ın Riera ile yolları ayrıldı
galatasaray, riera, riera galatasaray'dan ayrıldı, sözleşme feshedildi,

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in 2011-2012 sezonu başlamadan hemen önce Yunan ekibi Olympiakos'la yapılan özel maçta beğendiği ve sarı-kırmızılı ekibe transfer edilmesini sağladığı Albert Riera'yla 2,5 sezon sonra yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılı kulübün bu sezon sonuna kadar olan hak edişlerini ödemek şartıyla karşılıklı olarak sözleşmesini feshettiği Riera, zaman zaman eleştirilerin hedefi olsa da Galatasaray'ın son iki sezonda elde ettiği başarılarda pay sahibi oldu. İlk sezonunda yabancı sınırlamasına takılması nedeniyle zaman zaman yedek kulübesine oturan Rieira, istikrarlı oyunuyla dikkati çekerken, ikinci sezonunda ve bu sezonun ilk yarısında ismi takımdan gönderilmek istenen oyuncular listesinin başında yer almıştı.
Riera, Galatasaray'da ikişer Spor Toto Süper Lig ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösterdi. İspanyol futbolcu, "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan sarı-kırmızılı ekibin gruptaki 6 maçının 5'inde de sahada yer aldı. Albert Riera, Galatasaray'da Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın takıma katılmasına kadar en fazla kazanan oyuncular arasında yer aldı ve bu yönüyle de zaman zaman eleştirilerin hedefi oldu. Sarı-kırmızılı kulüple yaptığı sözleşmeye göre, ilk sezonunda 2 milyon 700 bin avro, ikinci sezonunda 2 milyon 900 bin avro ve bu sezon da 3 milyon avro garanti ücret alıp, 7 bin 500 avro da maç başı geliri elde eden Riera'nın, oynadığı mevkisi itibarıyla bu kadar yüksek bir maliyete değmeyeceği savunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...