Tgrt Haber
16 Haziran 2021 13:22

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi gerçekleşti. Turnuvaya ikinci ön eleme turundan katılacak temsilcimiz Galatasaray'ın rakibi Hollanda ekibi PSV Eindhoven oldu.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu
galatasaray,şampiyonlar ligi,rakip,psv

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme kuraları çekildi. Sarı kırmızılıların olası rakipleri arasında İskoçya'dan Celtic, Hollanda'dan PSV Eindhoven ve Çekya'dan Sparta Prag bulunuyordu.

İLK MAÇ DEPLASMANDA

Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti alan Galatasaray, Hollanda ligi ekiplerinden PSV Eindhoven ile eşleşti. Sarı kırmızılılar zorlu turda ilk maça Hollanda deplasmanında çıkacak. Turun ilk maçı 20-21 Temmuz'da oynanacak. Rövanş mücadelesi ise 27-28 Temmuz'da İstanbul'da.

İKİLİ REKABETTE CİMBOM ÜSTÜN

PSV Eindhoven, bugüne kadar Türk takımlarıyla oynadığı 19 maçta 12 yenilgi aldı. Galatasaray ile daha önce 7 kez karşı karşıya gelen PSV, bu maçlarda 5 kez mağlup olurken yalnızca 2 galibiyet alabildi.

Teknik direktörlüğünü Roger Schmidt'in yaptığı PSV, Alman hoca yönetiminde geçen sezonu Ajax'ın ardından 72 puanla ikinci sırada bitirdi. Ligde oynadığı 34 maçta 74 kez rakip fileleri havalandıran PSV, kalesinde ise 35 gol gördü. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele eden Hollanda temsilcisi; Granada, PAOK ve Omonia'nın yer aldığı gruptan 12 puanla lider çıkmış, bir sonraki turda Olympiakos'a elenmişti.

Öte yandan diğer eşleşmeler Sparta Prag-Rapid Wien, Celtic-Midtjylland şeklinde oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...