Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2015 05:09

Galibiyetin şifresi 8 hamle!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kadıköy’de Galatasaray’ı deviren formülü bizzat kendi açıkladı.

Galibiyetin şifresi 8 hamle!
Fenerbahçe,İsmail Kartal, fenerbahçe Galatasaray maçı

''Rakibin neler yapabileceğini tahmin ettik. Hepsini biliyorduk. Dersimizi iyi çalıştık. Ben 8 hamle yaptım oyun içinde. Allah da yardım etti ve kazandık. Hayırlı olsun.''

F.Bahçe'nin 1-0'lık G.Saray zaferinde İsmail Kartal ve teknik heyetin başarılı analizi maça damgasını vurdu. Kadroyu tahmin eden ve alternatif oyun planlarını masaya yatıran İsmail Kartal maç sonu yaptığı değerlendirmede oyun içinde tam 8 hamle yaptığına dikkat çekerken galibiyetin de bu sayede geldiğini ifade etti:

''Maçın başından sonuna kadar üstün oynadık. Ama birkaç tane pozisyon verdik. Son Yasin’in pozisyonu var. Ama ondan önce de net bir faul var. Hakem devam ettirdi ve biz de az daha gol yiyorduk. Kırmızı kartı vermedi net.

'2 TAKIMIN DA NASIL FUTBOL OYNADIĞINI HERKES GÖRDÜ'

Ancak şu var; 4. yıldız ve şampiyonluk mücadelesi veren iki takım vardı sahada. Bu iki takımın da nasıl futbol oynadığını Türkiye gördü. İlk yarıda da biz orada, Türk Telekom Arena’da 10 kişi kaldık. Orada da nasıl oynadığımızı herkes gördü.

Bu maçta 90 dakika teknik, taktik, fizik her konuda onlardan üstündük. Kazanmayı hak eden ve isteyen taraf bizdik. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu arada kaybettiğimiz maçlarda da yine iyi oynayarak, yine futbol oynayan da bizdik.

Sadece futbol şansı yanımızda yoktu. Bundan sonra 11 tane final maçı var önümüzde. Rab'bimden tek dileğim futbol şansı yanımızda olsun.

Rakibin hamlelerini tahmin ettik. Hepsini biliyorduk. Ben 8 hamle yaptım oyun içinde. Sonra çift santrfora döndük Kuyt-Webo. Allah da yardım etti kazandık, hayırlısı olsun.''

İŞTE KARTAL’IN SİHİRLİ DOKUNUŞLARI

İsmail Hoca sadece ''8 hamle yaptım oyun içinde'' deyip detay vermese de sarı-lacivertlilere zaferi getiren bu taktik varyasyonlar şöyle:

1* 10 numara pozisyonunda başlattığı Diego’yu forvet arkasından biraz daha Emre ve Topal’a yaklaştırıp rakibin pas bağlantılarını kesti.

2* EmenIke’yi soldan sağa çekip Olcan Adın üzerinde baskıyı arttırdı, G.Saray’ın bu bölgede ciddi sorunlar yaşamasına neden oldu.

3* Emmanuel Emenike ve Moussa Sow oyun içinde tam üç kez yer değiştirirken, bir ara tek forvet oynayan Dirk Kuyt altı pastan 2 gollük fırsatı harcadı.

4* 66’da sarı-kırmızılıların savunmasına zor anlar yaşatan Emenike çıktı, Alper girdi. Sağdan yüklenen F.Bahçe soldan da etkisini arttırdı.

5* 77’de Webo’nun Diego’nun yerine oyuna girmesiyle ileride daha fazla top tutan Kanarya böylece hava hakimiyetini de eline geçirdi.

6* Webo’nun oyuna girmesiyle Kamerunlu futbolcu, Kuyt’la birlikte ileri uca geçti. Çift forvete dönülmesinden 4 dakika sonra Kuyt fişi çekti.

7* F.Bahçe 1-0 öne geçtikten sonra İsmail Kartal, çift forvetten yine teke döndü. Moussa Sow’u kenara alıp Selçuk Şahin’i oyuna dahil etti.

8* Diego çıkınca boşalan orta saha Selçuk’la dengelendi. Bu bölgeyi kalabalık tutan Kartal golden sonra yüklenmek isteyen G.Saray’a izin vermedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...