Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2021 16:10 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34

Gaziantep FK'ye Sivasspor freni

Süper Lig'in 18. haftasında Demir Grup Sivasspor, konuk ettiği Gaziantep FK'yi 2-1 yendi.

Gaziantep FK'ye Sivasspor freni
Gaziantep FK,,Sivasspor

Süper Lig'in 18. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Gaziantep FK arasında oynanan karşılaşma, ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

4. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Jefferson'ın pasında savunmanın arkasına sarkan Maxim, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1

8 . dakikada Fajr'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Appindangoye kafa vurdu kaleci Günay Güvenç, son anda topu kornere çeldi.

12. dakikada Appindangoye'nin sert şutunda savunmadan dönen top, Max Gradel'in önünde kaldı. Gradel'in şutunda kaleci Günay Güvenç, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

20. dakikada Fajr'in sağ kanattan ortasında Erdoğan Yeşilyurt'un kafa vuruşunda top, kale direğinin yanından auta çıktı.

25. dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un ceza sahasının içine sağ kanattan yaptığı ortada topun gelişine Hakan Arslan sert vurdu, kaleci Günay Güvenç meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

28. dakikada Fajr'in ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta top üst direğe çarparak auta gitti.

35. dakikada Claudemir, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Günay Güvenç, topu güçlükle çeldi.

41. dakikada Sivasspor beraberliği sağladı. Gradel'in sol kanattan ortasında iyi yükselen Hakan Arslan, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi. 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarı
47. dakikada Gradel'in soldan kullandığı köşe vuruşunda altıpas önünde iyi yükselen Hakan Arslan, topu kaleci Günay Güvenç'in üzerinden ağlara gönderdi. 2-1

55. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı dışında Erdoğan Yeşilyurt'un önünde kaldı. Erdoğan'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü. 

75. dakikada sağ kanattan ceza alanı içine giren Erdoğan Yeşilyurt'un sert vuruşunda kaleci Günay Güvenç gole izin vermedi.

79. dakikada Fajr ile Jefferson arasında yaşanan ikili mücadele sonucu hakem Mustafa Öğretmenoğlu, VAR'dan gelen uyarı üzerine kenara gelerek pozisyonu izledi ve Jefferson'a gösterdiği sarı kartı iptal ederek Brezilyalı futbolcuyu direkt kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi.

82. dakikada Gradel'in sol kanattan yaptığı ortada Erdoğan Yeşilyurt, ceza sahası içinde topun gelişine sert vurdu, kaleci Güney Güvenç gole izin vermedi. 

Karşılaşma, Sivasspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gaziantep FK'ye Sivasspor freni
Demir Grup Sivasspor'a deplasmanda 2-1 yenilen Gaziantep Futbol Kulübünün, 15 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. 

Sezona 3-1'lik Galatasaray mağlubiyetiyle başlamasına rağmen devam eden haftalarda aldığı sonuçlarla üst sıralara tırmanan Gaziantep temsilcisi, uzun bir aradan sonra bir maçtan eli boş ayrıldı.

Sivasspor karşısında maçın hemen başında Maxim ile öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan kırmızı-siyahlılar, 15 maçlık seriyi de kaybetti. Galatasaray mağlubiyetinin ardından çıktığı 15 lig müsabakasında yenilmeyen ve bu sürede 8 galibiyet, 7 de beraberlik elde eden Gaziantep FK'nin, serisi Sivasspor maçıyla son buldu. 

Bu mağlubiyetle 31 puanda kalan kırmızı-siyahlılar, gelecek hafta Hes Kablo Kayserispor'u konuk edecek. 

Eksikler hissedildi
Gaziantep FK kadrosunda Sivas deplasmanı öncesinde hissedilen eksikler, kadro oluşturma noktasında da teknik heyeti zorladı. 

Sivasspor maçı öncesinde sakatlıkları bulunan Dicko, Kana Bıyık ve Andre Sousa kadroda yer alamadı. 

Öte yandan, kart cezaları nedeniyle Alin Tosca ve Junior Morais'in de formadan uzak kaldığı Gaziantep temsilcisinde, kart cezası yüzünden teknik direktör Marius Sumudica da yedek kulübesinde bulunamadı. 

Teknik heyet, Sivasspor karşılaşmasında kart cezası ve sakatlıklar nedeniyle kadroda değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Bu kapsamda ligde çok fazla şans bulamayan Kubilay Aktaş ile Jefferson'un ilk 11'de başladığı kırmızı-siyahlı ekipte, bazı isimlerde de mevki değişikliğine gidildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...