Tgrt Haber
05 Eylül 2016 00:16 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Genç güreşçilerimiz tarih yazdı

Fransa'da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı adeta tarih yazdı.

Genç güreşçilerimiz tarih yazdı
fransa, güreş,

Olimpiyatlardaki başarısından sonra genç millilerimizde dünya arenasında büyük başarıya imza atarak Gençler Dünya Şampiyonası'nın son gününde bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. 55 ülkenin katıldığı Gençler Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya alarak takım olarak da Dünya Üçüncüsü oldu. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın son günü milli güreşçilerimizin şovuna sahne olurken güreşçimiz Enes Uslu 66 kiloda altın madalya alırken, 84 kiloda mücadele eden diğer güreşçimiz Osman Göçen gümüş madalyanın sahibi oldu. 120 kiloda ülkemizi temsil eden Hüseyin Civelek ise Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

USLU DÜNYA ŞAMPİYONU...

Gençler Dünya Şampiyonası'nda milli güreşçimiz Enes Uslu Dünya Şampiyonu oldu. 66 kiloda mindere çıkan güreşçimiz Japonya, Tacikistan, Kazakistan, Hindistan ve Rusya güreşçilerini sırasıyla deviren Uslu Dünya Şampiyonluğuna adını yazdırdı.

Milli güreşçimiz Enes Uslu çıktığı ilk maçında Japon rakibi Yuhi Fujinami'ye karşı geride götürdüğü maçı son saniyelerde yaptığı hamle ile 7-5 öne geçerek yendi. Üst turda Tacikistanlı rakibi Sorbon Abdulkhaev'i 7-0 skorla geçerek çeyrek finale yükselirken burada Kazak rakibi İlyas Zhumay ile eşleşti. Zhumay'ı 5-2 yenerek yarı finale yükselen Uslu, Yarı finalde de Hintli rakibi Vikas'ı 13-3 yenerek finale çıktı. Milli güreşçimiz Uslu finalde Rus rakibi Akhmed Usmanov'u 7-6 skorla yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

GÖÇEN FİNALDE TAKILDI

84 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Osman Göçen çıktığı ilk maçında Alman rakibi Benjamin Opitz'i 8-0 skorla geçerek üst tura çıkarken burada karşılaştığı Kazak rakibi Almas Zhunis'i 8-5 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Polonyalı rakibi Krzysztof Grzegorz Sadowik'i 7-2 yenen Göçen, yarı finalde Azeri Türkü Gadzhimurad Magomedsaidov 7-5 skorla geçerek adını finale yazdırdı. Milli güreşçimiz Göçen finalde Rus rakibi Arsen-Ali Musalaliev'e yenilerek Dünya İkincisi oldu.

USLU VE GÖÇEN'DEN SONRA BİR MADALYA DA CİVELEK'TEN GELDİ

Dünya Şampiyonası'nda ağır sikletteki temsilcimiz Hüseyin Civelek ise (120) çıktığı ilk maçında Özbek rakibi Khasanboy Rakhimov'u tuş ederken, çeyrek finalde Gürcü rakibi Zuriko Urtashvili'yi de tuşla yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Azeri Türkü Umar İsrailov'a 5-2 yenilen Civelek, Macar Mihaly Nagy ile üçüncülük maçı yaptı. Maçı 4-0 kazanan Civelek Dünya Üçüncüsü oldu.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI ÜÇÜNCÜ OLDU

6 gün süren Gençler Dünya Şampiyonası'nda genç milli takımımız 1 altın 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Geçtiğimiz günlerde Serbest stilde mücadele eden güreşçimiz Selim Kozan (60) Dünya İkincisi olurken, Grekoromen stilde mücadele eden güreşçilerimiz Ali Cengiz (84) ve Osman Yıldırım'da (120) Dünya İkincisi olarak gümüş madalya kazanmıştı. 55 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye Milli Takımı Rusya ve Azerbaycan'dan sonra üçüncü oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...