Tgrt Haber
23 Mart 2014 17:12

Gençlerbirliği rahat kazandı

Süper Lig'in 26. haftasındaki Gençlerbirliği ile Elazığspor karşılaşması ev sahibi takımın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Gençlerbirliği rahat kazandı
gençlerbirliği,elazığspor,karşılaşma,süper lig,

Karşılaşmanın 15. dakikadasında Jimmy Durmaz'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Zec'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ivesa'dan oyun alanına döndü.
16. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Stancu'nun Elazığspor ceza alanının sağından yaptığı ortada Jimmy Durmaz, arka direkte kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-
25. dakikada Kwasie'nin Gençlerbirliği ceza alanının sol çaprazından sert şutunda top az farkla kale direğinin yanından auta gitti.
30. dakikada Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Stancu'nun pasında topla buluşan Jimmy Durmaz, şık bir pasla meşin yuvarlağı Hakan'ın koşu bölgesine yuvarladı. Bu futbolcu topu Elazığspor ceza alanın sağından uygun durumdaki Stancu'ya çıkardı. Stancu da plase bir vuruşla kaleci Ivesa'nın solundan topu ağlarla buluşturdu: 2-0
Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı Gençlerbirliği'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarı
54. dakikada Tomic'in Elazığspor ceza alanının solundan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Kulusic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ivesa'da kaldı.58. dakikada misafir ekip Serdar Özkan ile farkı bire indirdi. Bu dakikada Gençlerbirliği ceza alanının solunda topla buluşan Serdar Özkan, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Dahlin'in solundan ağlarla buluşturdu: 2-162. dakikada Serdar Özkan, korner atışında defanstan seken topa gelişine vurdu. Kaleci Dahlin meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol edebildi.65. dakikada Tello'nun kaleyi karşıdan gören pozisyonda sert şutunda defansa çarpan top az farkla direğin üzerinden kornere gitti.67. dakikada Stancu'nun soldan ortasında Çağlar'ın kafasına çarpan top yön değiştirdi ve kaleci Ivesa'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 3-1 80. dakikada Serdar Özkan'ın kullandığı korner atışında iyi yükselen Batuhan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak Dahlin'de kaldı.85. dakikada Cangele'nin sert şutunda kaleci Dahlin, meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere çeldi.90+1. dakikada Tanju'nun sert şutunda kaleci Dahlin, meşin yuvarlağı yine tokatlayarak uzaklaştırdı. Topla Gençlerbirliği ceza alanın solunda buluşan Cangele yerden sert ortaladı ancak Elazığspor forvet oyuncuları meşin yuvarlağa dokunamadı.Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren önemli karşılaşma 3-1 Gençlerbirliği'nin üstünlüğüyle sona erdi.
Maçın ardından
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 3 haftadır kazanarak devam etmelerinin önemli olduğunu söyledi.Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Elazığspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında iki takım açısından da önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını belirterek, "İlk devre beklediğimizden kolay geçti. Takım halinde iyi oynadık ve soyunma odasına 2-0 önde gittik" diye konuştu.Maçın ilk yarısında attıkları iki gol için "müthiş" değerlendirmesini yapan Özdilek, "Daha sonra skoru koruma güdüsüyle geriye çekildik. Serdar Özkan'ın golünden sonra futbolcularımda telaş oldu ama 3. golü bulunca rahatladık" dedi.Özdilek, 3 haftadır kazanarak devam etmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Alttaki takımlarla aramızdaki bağı koparmak ve yukarıya yaklaşmak istiyorduk. Bu galibiyetle artık önümüze daha rahat bakıyoruz. Ancak daha önce de belirtmiştim; ligin alında da üstünde de daha çok değişiklik olur."
Elazığspor cephesi
Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu ise kendi kalelerine attıkları golün maçın skorunu belirlediğini ifade etti.Saraloğlu, karşılaşma öncesi gerekli analizleri yaptıklarını, her şarta hazır Ankara'ya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:"Maça iyi başladık. 15. dakikada yediğimiz gol bireysel hatalar sonucunda geldi. Devreye 2-0 geride girdik ama gerçekleştirdiğimiz değişikliklerle oyunu kurtarabilecek hamleler yaptık. Gol atan kazanıyor. Farkı bire indirdikten sonra beraberlik an meselesiydi ancak topun şansı Gençlerbirliği'ndeydi. Kendi kalemize attığımız gol skoru belirledi."Saraloğlu, Elazığspor'u layık olduğu ligde tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını, sadece 3 puan kaybettiklerini kaydederek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...