Tgrt Haber
06 Nisan 2021 19:04 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:34

Göztepe Çaykur Rizespor'u 2 golle geçti

Süper Lig'in 33. haftasındaki Göztepe, Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi.

Göztepe Çaykur Rizespor'u 2 golle geçti
Süper Lig,Göztepe,Çaykur Rizespor

Süper Lig'in 33. haftasındaki Göztepe-Çaykur Rizespor maçı, 2-0 Göztepe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

36. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Samudio'nun şutunda, top yandan dışarı gitti.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı
55. dakikada Tripic'in ceza sahasından attığı şutta kaleci Gökhan'dan dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

56. dakikada Göztepe öne geçti. Sağ kanatta ceza sahası içinde Murat Paluli'nin yaptığı ortada Zulj'un istediği gibi vuramadığı top, savunma oyuncularına da çarpıp müsait durumdaki Halil'e geldi. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

Göztepe, 77. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Jahovic topu kafayla indirdi. Savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı meşin yuvarlakla buluşan Cherif Ndiaye yaptığı vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

90. dakikada Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan bir pozisyondan sonra hakeme yaptığı itirazdan sonra direkt kırmızı kart gördü. Çaykur Rizespor oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için 5 dakikalık uzatma bölümde kalede Yassine Meriah görev yaptı.

Karşılaşma Göztepe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Notlar
Göztepe, 3 hafta sonra galip geldiği ligde puanını 43'e çıkardı.

Göztepe, puanını 43'e yükseltti. Sarı-kırmızılı ekip Çaykur Rizespor maçından önce MKE Ankaragücü'ne 3-0, Demir Grup Sivasspor'a 5-3 yenilmiş, Hes Kablo Kayserispor'la 1-1 berabere kalmıştı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun yönetiminde çıktığı 3 maçta yenilgisi bulunmayan Çaykur Rizespor, 35 puanda kaldı.

Karadeniz temsilcisi, Uygun yönetiminde Göztepe müsabakasına kadar Atakaş Hatayspor'u 1-0, Galatasaray'ı 4-3 mağlup etmiş, Fatih Karagümrük karşısında golsüz eşitliği bozamamıştı.

Goller Halil Akbunar ve Cherif Ndiaye'den
2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda A Milli Futbol Takımı'nın Norveç'i 3-0 yendiği karşılaşmada ilk kez A Milli formayı giyen Halil Akbunar, sarı-kırmızılı formayla bu sezon 9. golüne ulaştı.

Takımının ikinci golünü kaydeden Cherif Ndiaye de bu sezon 10. kez fileleri havalandırdı.

Çaykur Rizespor'da oyuna sonradan dahil olan Loic Remy en son 6 Aralık 2020'de oynanan Fatih Karagümrük maçında forma giymişti. Golcü oyuncu sakatlığı nedeniyle 20 Süper Lig maç aradan sonra forma şansı buldu.

Gökhan Akkan'ın kırmızı kartla oyun dışında kaldığı ligde Çaykur Rizespor bu sezon 6. kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...