Tgrt Haber
16 Haziran 2021 07:39

Güneş’ten Galler maçı öncesinde meydan okuma

Ay yıldızlı ekibin teknik patronu “Rakibimiz son yıllarda iyi çıkış yakalayan iyi savunma yapan bir takım. Galler de, İsviçre maçı da bizim için final olacak. Galler de bizim gibi kazanmak istiyor ama bütün gücümüzü ortaya koyacağız" dedi.

Güneş’ten Galler maçı öncesinde meydan okuma
a milli takım

A Milli Takım EURO 2020 yolunda bu akşam Galler'le karşılaşacak. Bakü’de yapılacak maçı Erdoğan da izleyecek. Son iki maçta dört puan da tur getirebilir ama öncelikle bizim bu akşam galip gelmemiz şart.

EVET KÖTÜYDÜK

EURO 2020’de Galler ile Bakü’de yapacağımız maç öncesi söz A Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’teydi: Öncelikle misafirperverlikten çok memnunuz ve buradaki kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İlk maç skor ve oyun açısından olumsuzdu. Son maçta İtalya ne kadar üstünse, biz de o kadar kötüydük. Oyun planı olarak da eksiktik ve bunun sorumlusu benim. Geçmişe takılmak yerine, yarınları düşüneceğiz. Galler 2016’da yarı final oynayan bir takım. Onların da bizim de kazanmaya ihtiyacımız var.

ONLARI GEÇMELİYİZ

FIFA sıralamasına baktığımız zaman İtalya 7, İsviçre 13 ve Galler 17. sırada. Biz de 29. sıradayız. Hepsinin gerisindeyiz. Geçmek istiyoruz. Galler son yıllarda iyi bir çıkış yakalayan, iyi savunma yapabilen ve uzun topları iyi kullanan bir takım. Gol sayısı düşük olsa da skor alabilen bir ekip. Bizim de kâğıt üzerinde onlara yakın bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Galler de final olacak, İsviçre maçı da final olacak bizim için. İsviçre ve Galler’in kendine has oyun yapıları var. Kazanmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız

ŞENOL HOCA’DAN ŞUT EMRİ

İtalya karşısında kimliğinin çok uzağında bir oyun sergileyen Türkiye, bugün Galler karşısında özüne dönmeye çalışacak. Şenol Güneş uzaktan bol bol şut atılmasını ve ileride defansın arkasına atılacak toplarla Burak’ın buluşturulmasını istiyor.

GALLER PAYLAŞIMI: İNANIYORUZ

A Millî Futbol Takımı'nın sosyal medya hesabından, Galler maçı öncesinde paylaşım geldi. Azerbaycan fotoğraflarının yer aldığı paylaşımda “Bugün, dünden daha çok. İnanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

BURAK YILMAZ: KAZANIRSAK HAVA ÇOK DEĞİŞİR

Gol umudumuz Burak Yılmaz, Galler maçını yorumladı: İtalya maçı sonrası olumsuz hava dağıldı. Beklenen Türkiye'yi göstereceğimizi düşünüyorum. Yaptığımız hataların farkındayız. Yarınki maçı aldığımız takdirde, bazı şeylerin olumluya döneceğini düşünüyoruz. Ben herkese çok güveniyorum. Kendi evimizde oynayacağız.

Millîler, Galler mücadelesiyle 2021 yılındaki sekizinci maçına çıkacak. Geride kalan yedi maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir de yenilgi aldık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...