Tgrt Haber
06 Nisan 2015 20:03

Hacıosmanoğlu, 'Aynı zamanda bize de yapılan bir saldırıdır'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ile ilgili olarak, "Bu sadece Fenerbahçe Kulübü'ne değil, aynı zamanda bize de yapılan bir saldırıdır" dedi.

Hacıosmanoğlu, 'Aynı zamanda bize de yapılan bir saldırıdır'
ibrahim hacıosmanoğlu,

 Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı aynı zamanda kendilerine de yapılan bir saldırı olarak gördüklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Yıldırım Demirören'in katıldığı toplantıda, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri olağanüstü gündemle bir araya geldi.

Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu, toplantıda farklı konuların da konuşulduğunu belirterek, "Aslında farklı konuların konuşulacağı bir ortam değildi. Bugün burada bizim de ilk baştan beri ağır bir şekilde kınadığımız, futbolla, sporla, insanlıkla, ahlakla bağdaşmayan çirkin saldırıyı değerlendirmekti amacımız. Diğer konular da gündeme geldi. Onlarla ilgili konuşmaya gerek yok. Bu sadece Fenerbahçe Kulübü'ne değil, aynı zamanda bize de yapılan bir saldırıdır. Biz onu öyle kabul ediyoruz" diye konuştu.

Olayın boyutlarını adli makamların araştırıp ortaya çıkarması ve herkesin beklemesi gerektiğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Algı yönetmeye, algı oluşturmaya gerek yok diye düşünüyorum. Eğer böyle ciddi bir olay ülkenin bütün gündemini meşgul ediyorsa, bunun üzerine algı yapılmaz. Adli makamların araştırmasının sonucunu beklememiz lazım. Olayın net şekilde ortaya çıkmasını beklememiz gerekiyor. Amatörce değil, profesyonelce yapılan bir olay. Gecenin o karanlığında hareket halindeki bir otobüsün şoförünü vurmak çok kolay bir şey değildir. Emniyet güçleri herhalde onu titizlikle araştırıyordur. Olaydan sonra baktığınız zaman çok amatörce bir hareket var. Olayın oluş noktasından, ateş edilen noktadan 100 metre ilerde el yapımı, yarısı ahşap yarısı demir bir tüfek bırakılıyor. Böylesine profesyonel bir iş yapan, şahıs demeyeceğim, insanlık dışı insanlar bunu gidip de 100 metre ileriye bırakmaz. Profesyonelce bir iş yapıp, amatörce görüntü vermek... Bunları herhalde adli makamlar değerlendirecek."

İbrahim Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin "Bir haftalık ertelemenin asıl nedenini bu soruşturmanın açıklığa kavuşturulması olarak algılayabilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"O şekilde algılamak doğru değil. Aslında bu tür eylemlere prim vermek de doğru değil. Yarın farklı bir olay olduğu zaman da yine ligleri mi erteleyeceksiniz? Ancak arkadaşların görüşleri farklı farklıydı. Sonuçta bir takımın maçlarını erteliyorsanız o zaman bütün maçları ertelemenin daha mantıklı olacağı görüşü hakim oldu. Hem kupa hem lig maçları ertelendi. Ertelenmeyecekse bütün maçların ertelenmemesi lazım, erteleniyorsa hepsinin ertelenmesi bana göre de doğru."  

Hacıosmanoğlu, "Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsuna gidecek misiniz?" sorusu üzerine, "Ofisimde toplantı var, oraya gideceğim" diyerek Riva'dan ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...