Tgrt Haber
06 Şubat 2015 15:59

Hacıosmanoğlu'ndan şaşırtan açıklama, 'Hakemle konuştum'

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig’de yarın deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi hakemle görüştünü açıkladı.

Hacıosmanoğlu'ndan şaşırtan açıklama, 'Hakemle konuştum'
bülent yıldırım, fenerbahçe, İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor,

 Trabzonspor yarın Fenerbahçe ile İstanbul’da oynayacağı lig maçı için bugün özel bir uçakla bugün öğleden sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçtu. Trabzon Havalimanı’na gelen kafile Bordo Mavili taraftarların yoğun ilgisi ile karşılaşırken, sakatlığı bulunan Waris ve Onur dışındaki tüm futbolcular takımla birlikte İstanbul’la götürüldü. Sakat olan ve 3 hafta forma giyemeyeceği açıklanan takım kaptanı Bosingwa’nın da kafilede yer alması dikkat çekti. Kafilede 25 futbolcunun yanı sıra Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

İstanbul’a hareket öncesi Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, basında yer alan “Bariz hakem hataları ile karşılaşırsak takımı sahadan çekeriz” ifadeleri ve ardından PFDK’ya sevk edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, “Bizim söylediğimiz lafın üzerinden 24 saat geçmeden PFDK’ya sevk ediyorlar bizi, çok etkilenmiyoruz. Bizim sözlerimizin manalarını anlarsa insanlar bize teşekkür etmeleri lazım. Biz sadece sahada hakkaniyete maçların yönetilmesini istiyoruz. Oyuncular sahaya 11 kişi çıkıyor. ‘Onlar mücadele etsin. Kim iyi alın terini dökerse kim hak ederse o kazansın. Dış etkenler ona etki etmesin’ diyoruz. Başka bir şey söylediğimiz yok bizim. Bugüne kadar canımız çok yandı. Büyük yatırımlar yaptık. Onların karşılığında hakem hatalarından kaybettiğimiz puanları sağır sultan biliyor. Ama ilgililer bilmiyorsa bizim onlara hatırlatmak görevimiz. ‘Bu maçta hakem hatası ile maç kaybetmeyeceğiz’ dedik ama hakem kararı ile kaybedeceğiz. Biz cezalıyız maçı televizyondan seyredeceğiz. Pozisyonların tekrarını rahat seyrediyorsun” diye konuştu.

HAKEM BÜLENT YILDIRIM’I ARAMIŞ

“Hakem arkadaşımıza rakip takımın dediği gibi ‘biz de güveniyoruz’ “ diyen Hacıosmanoğlu, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’ı telefonla aradığını belirterek “Kendisi ile de konuştum. Sadece kendisinden kim hak ediyorsa onun kazanmasını sağlayacak bir yönetim göstermelerini istedik. Başkaları gibi bize hakkımız olmayanı bize versinler demedik. Biz o kültürden gelmiyoruz. Biz hakkımıza riayet eden insanlarız. Öyle bir toplumda yaşıyoruz. Bizim de istediğimiz o sahaya çıksın bir oyun bu oyun olduğunu unutmayalım. Ama sahada mücadele edenler kazansın. Bunun dışındaki hiçbir etken ona sorucu etkileyecek. Bir ortam oluşturmasın. Bizim istediğimiz bu. Bugüne kadar canımız çok yandı. Ondan dolayı bunları söylüyoruz. Bu maçta da bariz hakem hatası ile maçı kaybedersek o maç bitmeyecek. Yetkili arkadaşlara da söyledim zaten takım o dakika itibariyle sahadan çekilip Trabzon’a gelecek. Ondan sonra bizim söylemlerimizi yanlış anlayıp da buna cevap verenler özellikle federasyon ve yetkilileri şapkalarını önüne koyup Türk futbolunu nasıl yönettiklerini kendileri düşünürler. Türk futbolundaki gelişmeleri de hep beraber seyrederiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK FUTBOLUNUN GÖRMESİ GEREKEN EYLEMLERİ GÖRMESİ GEREKİYOR BİZ DE ONLARI YAPACAĞIZ”

“Bu maç öncesi Federasyon Başkanı ile bir diyaloğunuz oldu mu ?” şeklindeki soru üzerine ise Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

“Herkesle konuştum ben. Bizim istediğimiz tek şey var; maçların sahada oynanıp sahada bitmesini istiyoruz. Evet hakem hataları olacak. Bizler nasıl hata yapıyorsak hakemler de hata yapacak. Sadece bir örnek veriyorum. Bursasporlulular alınmasınlar. Bursa’da bizim oyuncumuzun parmağının değdiği noktada penaltı veriliyor ama bizim rakiplerimizin, şampiyonluktaki rakiplerimizin futbolcuları rakip futbolculara sahada sevgilisi gibi sarılıyor oyuncular ama penaltı verilmiyor. Eğer bizim söylemlerimizi yanlış anlayıp da değerlendiren federasyon yetkilisi varsa , eğer Allah korkuları varsa, biraz vicdanları varsa o pozisyonları seyretsinler; rakiplerimize nasıl penaltılar verildiğini veya onların aleyhine nasıl penaltı verilmediğini, bizim aleyhimize penaltıların nasıl kolay verildiğini kendileri görüp de vicdanları rahatsız olmuyorsa zaten o vicdanlara söyleyecek bir şeyimiz yok. O zaman demek ki Türk futbolunun görmesi gereken eylemleri görmesi gerekiyor biz de onları yapacağız.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...