Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2017 11:36

Igor Tudor ile Galatasaray yollarını ayırdı | Tudor Neden Gönderildi (İşte Tudor'un yerine gelecek isim)

Galatasaray'dan sıcak haberler az önce geldi. Galatasaray yönetimi aldığı son dakika kararıyla Igor Tudor'la yollarını ayırdı. Yeni Malatya'ya yenilen Galatasaray bugün Tudor'u gönderme kararı aldı. Peki Igor Tudor neden gönderildi. Tudor'un yerine gelecek hoca belli oldu mu? Galatasaray, deplasmandaki Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrası olağanüstü toplantı kararı almıştı. Son dakika gelen habere göre yönetim, Tudor ile yollarını ayırdı.

Igor Tudor ile Galatasaray yollarını ayırdı | Tudor Neden Gönderildi (İşte Tudor'un yerine gelecek isim)
tudor,tudor neden gönderildi,galatasaray tudoru gönderdi

Galatasaray'da son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından geleceği tartışma konusu olan Teknik Direktör Igor Tudor ile yolların ayrıldığı iddia edildi.
Ligde son 7 haftada oynadığı mücadelelerde 4 mağlubiyet alan Galatasaray'da Teknik Direktör Igor Tudor ile yolların ayrıldığı iddia edildi. Yayıncı kuruluşun haberine göre, dün akşam ligin 16. haftasında deplasmanda Malatyaspor'a 2-1 mağlup olarak liderliği Başakşehir'e kaptıran ve bunun yanında sarı-kırmızılı taraftarların da tepkisiyle karşılaşan Tudor'un görevine yönetim tarafından son verildi. Bugün saat 14.00'de yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından da Başkan Dursun Özbek'in Hırvat teknik adamla ilgili beklenen açıklamayı yapması bekleniyor.

Galatasaray'ın eski hocası Igor Tudor kimdir?

Peki Igor Tudor kimdir, futbolculuğu nasıldı, teknik adamlığa ne zaman adım attı?

Juve'de müthiş bir kariyer

Futbol hayatına Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında başlayan 1978 doğumlu Tudor, 1995-1998 yıllarında bu takımda forma giydi, 1998 yılında ise İtalyan devi Juventus'un yolunu tuttu. Uzun boylu, sert, disiplinli ve savunma hattında birçok pozisyonda oynayabiliyor olması Tudor'u bir anda Serie A'nın en önemli defans oyuncularından biri yaptı.

Dünya yıldızlarıyla oynadı

Hırvat oyuncu, Juve'de; bugün Chelsea'nin başında olan Antonio Conte, Fransız yıldız David Trezeguet, Hollandalı yıldız Edgar Davids, Zinedine Zidane, Marcelo Salas, Alessandro del Piero, Gianluigi Buffon, Alessio Tacchinardi, Pavel Nedved, Stephan Appiah, Gianluca Pessotto, Lilian Thuram gibi yıldızlarla aynı takımda forma giydi.

Dünya üçüncüsü oldu

Siyah Beyazlılar'da müthiş bir kariyere ulaşan Hırvat futbol adamı, Torino ekibiyle ligde 111 maça çıkıp, 15 gol kaydetti. 1998 Dünya Kupası'nda üçüncü olan efsane Hırvatistan Milli Takımı'nda dünya üçüncülüğü yaşadı.

Hem stoper hem ön libero...

Asıl mevkisi stoper olan Tudor, yeri geldi sol bek, yeri geldi Ön libero ve orta saha da oynadı. Sert oyunu bazen kırmızı kart problemi yaşamasına sebep olurken, ciddi sakatlık sorunları da yaşadı ancak kendisine iyi bakması sayesinde her zmaan sahalara güçlü dönmeyi başardı.

Kariyerinin son döneminde daha çok sakatlık yaşayan Tudor, Hajduk Split'e döndü ve futbol hayatını burada noktaladı.

Futbolculuğa başladığı ve oyunculuğu bıraktığı Hajduk SPlit'te teknik direktörlük kariyerine start veren Tudor, burada  Edoardo Reja'nın yardımcısı olarak göreve başladı. Şubat 2010'da Edoardo Reja Lazio'ya gidince takımın başına Tudor geçemedi ve Split, Hırvat teknik adamın görevine son verdi.

Antonio Conte'yle çalıştı

2 sene takım çalıştırmayan Tudor, Aralık 2012'de Hajduk Split'in 17 yaşaltı takımının balşına geçti. Burada sürekli Torino'ya giden ve Juventus teknik direktörü Antonio Conte'nin yanında birçok antrenmana katılan Tudor kendisini geliştirmek için fırsat buldu. 2013 Nisan'da ise Hjaduk Split'in yeni teknik direktörü olarak Tudor'un ismi açıklandı.

PAOK'tan gönderildi

2015/2016 sezonu başlamadan Yunanistan takımlarından PAOK'un başına geçen Tudor, burada istediği başarıyı elde edemedi ve o sezon Mart ayında "İstenilen sonuçları alamaması ve takım hakkında 'yetersiz ve kötü' şeklinde açıklamaları" sebebiyle görevi,ne son verildi.

Karabükspor'da kalitesini gösterdi

Bu sezon başı, Karabükspor'un yeni teknik direktörü açıklandığında futbolseverler belki de kulaklarına inanamamışlardı. Yıllarca Juventus'ta futbol oynayan, dünyanın tanıdığı Igor Tudor, Karabükspor'un başına geçmişti.

İlk maçında Galatasaray deplasmanında birçok gol pozisyonunu değerlendiremeyen Karabükspor, uzatma dakikalarında yenilen golle maçtan mağlup ayrılmış ancak Mavi Ateş'teki değişim ilk maçtan kensini göstermişti.

Oynattığı hücum futbolu, bekleri aktif kullandırması Tudor'un takıma kattığı özelliklerdi.

İçeride alınan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor galibiyetleri ise Karabükspor'daki büyük değişimin göstergesiydi.

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...