Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2014 16:45

İpek Soylu tarih yazdı!

Milli tenisçi İpek soylu, US Open Juniors çift kızlarda partneri İsviçreli Teichmann ile birlikte şampiyon oldu.

İpek Soylu tarih yazdı!
ipek soylu,tarihi zafer,şampiyon,

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda mücadele eden milli tenisçi İpek Soylu, finalde partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte, Belaruslu Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisini yenerek, şampiyon oldu.
Sezonun son Grand Slam Turnuvası'nda başarılı maçlarla finale çıkan Soylu-Teichmann ikilisi, rakiplerini tie-break sonucu 2-1 yenerek şampiyonluğa uzandı. Milli tenisçi İpek Soylu bu başarısıyla Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getirdi.
BAKAN KILIÇ, İPEK SOYLU'YU TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda mücadele eden tenisçi İpek Soylu ve partneri Jil Belen Teichmann'ın şampiyonluğu dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında, "ABD Açık Tenis Turnuvası'nda sporcumuz İpek Soylu'nun partneri ile şampiyonluğa ulaşması milletimiz ve ülkemiz sporunun geleceği adına büyük bir sevinci beraberinde getirdi. Milli tenisçimizin bu başarısı, ilk kez bir Türk tenisçinin Grand Slam kazanması gibi bir anlam taşıması açısından da son derece önemli. Dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı branşlarda kazanılan bu başarıları, ülkemiz sporuna ve sporcularımıza yaptığımız yatırımların birer meyvesi olarak görüyorum. İpek Soylu'yu ve bu başarıda emeği olan herkesi bir kez daha kutluyor, ülkemiz adına yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...