Tgrt Haber
11 Şubat 2015 18:24

Irkçı pankarta soruşturma

Almanya 2. Ligi kulüplerinden Erzgebirge Aue hakkında, taraftarının maçta ırkçı ifadeler içeren pankart açtığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı.

Irkçı pankarta soruşturma
pankart,

Chemnitz kenti savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Erzgebirge  Aue'nin geçen hafta Leipzig'e karşı oynadığı maçta taraftarının ırkçı ifadeler  içeren pankart açtığı iddiasıyla şikayetlerde bulunulduğu ve bu nedenle konunun  incelemeye alındığı belirtildi. Emniyetten yapılan açıklamada ise pankartı açan taraftarların  kimliklerinin henüz belirlenemediği ve incelemenin ardından soruşturmanın açılıp  açılmayacağına karar verileceği kaydedildi.
 
Ligin 20. haftasında Erzgebirge Aue'nin 2-0 kazandığı maç esnasında  bazı taraftarlar, sahibi Avusturyalı bir milyarder olan Leipzig Kulübü'ne ithafen  açtıkları pankartta, "Bir Avusturyalı sizi çağırıyor ve siz gözü kapalı takip  ediyorsunuz. Bunun nerede sonlanacağını çocuk bile bilir. Sizler iyi Nazi'lerdiniz" ifadelerini kullanmışlardı.
 
Erzgebirge Aue Başkanı Helge Leonhardt ise karşılaşmanın ardından  yaptığı açıklamada rakip takımdan özür dilemiş, "Bu utanç verici pankartı  stadyuma getiren kişilerle hiçbir alakamız yoktur" şeklinde konuşmuştu.
 
Alman Futbol Federasyonu'nun, konuyla ilgili Erzgebirge Aue'ye ceza  vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...