Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2015 11:33

İspanya'da 5 futbolcuya şike soruşturması!

İspanya'nın Navarra Adalet Yüksek Mahkemesi, Osasuna, Espanyol ve Real Betis takımlarının geçen sezon La Liga'da oynadıkları maçlarda şike yapıldığı iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada 5 futbolcunun ifadesini istedi.

İspanya'da 5 futbolcuya şike soruşturması!
ispanya, şike cezası, futbolcu,

Osasuna'nın eski kaptanı Patxi Punal, Espanyol'dan Sergio Garcia, Real Betis'ten Jordi Figueras ve Jorge Molina ile geçen sezon Real Betis'te oynarken şu anda Rayo Vallecano'da forma giyen Antonio Amaya mahkemeye ifade vermeyi geldi. Futbolcular sanık olarak soruşturmaya dahil edildi.
Mahkemede konuşmama hakkını kullanarak ifade vermeyen Espanyol'un kaptanı Sergio Garcia, basına yaptığı yazılı açıklamada, "Sporla alakalı olarak hiçbir zaman ne usulsüz bir şey yaptım ne de suç işledim" ifadesini kullandı. Garcia, soruşturmayla ilgili fezleke hazırlandıktan sonra gönüllü olarak mahkemeye giderek, ifade vereceğini belirtti.
Osasuna'nın eski kaptanı Punal da yaptığı açıklamada, Sergio Garcia ile özel olarak görüştüğü iddialarını yalanlayarak, "Hiçbir maçta şike olayına karışmadığını, her zaman profesyonel ve dürüst bir tavır sergilemeye dikkat ettiğini" savundu.
Profesyonel Futbol Ligi ve mevcut yönetim kurulunun suç duyurularının ardından Osasuna Kulübü'nün hesaplarında 2,4 milyon avroluk kayıp parayı ve şike iddialarını soruşturan mahkeme hakimi Fermin Otamendi, 5 futbolcuyla birlikte toplam 17 kişiyi sanık yaptı.
Soruşturma kapsamında tutuklanan 2 sanıktan, Osasuna'nın eski kulüp başkanı Miguel Archanco, 500 bin avroluk kefaleti ödedikten sonra cezaevinden çıkarken, Osasuna'nın eski yöneticilerinden Txuma Peralta tutuklu bulunuyor.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...