Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 08:24

İspanya'da potanın 'Kral'ı Real Madrid

İspanya Basketbol Kral Kupası'nın sahibi, finalde Barcelona'yı 77-76 yenen Real Madrid oldu.

İspanya'da potanın 'Kral'ı Real Madrid
ispanya bakketbol, potada şampiyon real madrid, real madrid marcelona'yı potada yendi, kral kupası'nın sahibi real madrid,

Malaga kentinde yapılan Kral Kupası maçlarının sonunda finalde karşı karşıya gelen İspanya'nın iki büyük takımının zevkli geçen karşılaşmasında kupanın galibi maçın bitimine 1 salise kala belli oldu.
İlk çeyreği 17-16 ve ilk yarıyı 42-38'lik skorlarla Barcelona önde kapatırken, üçüncü çeyreğin sonunda 60-59'luk skorla öne geçen taraf Real Madrid oldu. Baştan sona çekişmeli geçen maçta son 3 dakikaya Real Madrid, 7 sayı farkla önde girse de, kontrolü hiçbir zaman elden bırakmayan Barcelona son 8 saniye kala, Real Madrid'de Ioannis Bourousis'in hatasıyla 76-75 öne geçti. 8 saniyede hızlı bir şekilde sahasından çıkan Real Madrid'de bitime 1 salise kala Sergio Llull'un attığı iki sayılık basket kupayı getirdi. Real Madrid'de19 sayı, 3 asist ve 5 ribaunt ile oynayan Rudy Fernandez ve 17 sayı, 1 asist, 5 ribaut ile finalin en iyi oyuncusu (MVP) seçilen Nikola Mirotiç öne çıkan isimler oldu. Kral Kupası tarihinde 8. kez Barcelona-Real Madrid finali oynanırken, şimdiye kadar bunlardan 5'ini Barcelona kazanmıştı. Bu final maçına kadar iki takımda yirmi üçer kez ile Kral Kupası'nı en fazla müzesine götüren takımlar olurken, Real Madrid bugün bir kez daha kaldırdığı kupayla 24. kez Kral Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. Kral Kupası'nın geçen yılki şampiyonu ve arka arkaya son 5 sezondur final oynayan takımı Barcelona ise bu kez eve kupasız döndü. Bu sezon çok iyi bir performans ortaya koyan Real Madrid, şimdiye kadar oynadığı tüm maçlarda sadece THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda CSKA Moskova'ya karşı kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...