Tgrt Haber
04 May 2022 14:17 - Güncelleme : 04 May 2022 14:22

İspanyol futbolcu Mina’ya hapis cezası

26 yaşındaki İspanyol forvet Santiago Mina, 2017’de bir kadına cinsel istismar suçlamasından dolayı mahkemeye çıktı. Almeria Mahkemesi Celta Vigo’da forma giyen Mina’ya 4 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme Mina’ya ayrıca 50 bin avro tazminat kararı verirken mağdur kadından 12 yıl boyunca uzak durma cezası verdi.

İspanyol futbolcu Mina’ya hapis cezası

İspanya’da Celta Vigo’da top koşturan 26 yaşındaki İspanyol forvet Santiago Mina ile futbolcu arkadaşı David Goldar hakkındaki cinsel taciz ve istismar suçlaması davasında kararını açıkladı. Almeria'nın Mojacar ilçesinde 18 Haziran 2017 tarihinde meydana gelen olaydan dolayı, Mina'ya 4 yıl hapis, 50 bin avro tazminat ve 12 yıl boyunca mağdur kadından en az 500 metre uzak durma cezası verilirken, şu anda İbiza takımında oynayan Goldar ise beraat etti.

CİNSEL İSTİSMARDAN CEZA ALDI

Mina, cinsel taciz suçlamalarından beraat etse de cinsel istismardan ceza aldı. Suçlamaların olduğu dönemde Valencia takında forma giyen Mina, 2019'da Celta Vigo'ya döndü ve halen bu takımda forma giyiyor.  26 yaşındaki forvet oyuncusu Mina'yı dava boyunca takımda tutan ve maçlarda oynatan Celta Vigo kulübü, mahkeme kararından sonra futbolcusunu takımdan uzaklaştırma ve hakkında disiplin soruşturası açma kararı aldığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...