Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2021 17:07

İsrail güçleri Filistin köyü Arakib'i 191. kez yıktı

İşgalci İsrail, Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü son olarak 191. kez yıktı. Onlarca kişi evsiz kaldı.

İsrail güçleri Filistin köyü Arakib'i 191. kez yıktı
israil,filistin

İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü bir kez daha yıkarak pek çok kişiyi evsiz bıraktı. Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Filistinli 22 ailenin yaşadığı Arakib köyünde yıkılan yapıları en kısa sürede yeniden yapacaklarını ifade etti. İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010'da gerçekleştirdiği Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor.

İsrail güçleri Filistin köyü Arakib'i 191. kez yıktı

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

KÖYLÜLER HER SEFERİNDE YENİDEN İNŞA EDİYOR

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini sürdürüyor. Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...