Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2015 20:26

İstanbul Açık'ta şampiyon Roger Federer

Dünya 2 numarası Federer, tekler finalinde Uruguaylı Cuevas'ı 2-0 yenerek şampiyon oldu

İstanbul Açık'ta şampiyon Roger Federer
feder, Cuevas,

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda dünya 2 numarası ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, dünya 23'üncüsü Uruguaylı Pablo Cuevas'ı 2-0 yenerek şampiyon oldu.Garanti Koza Arena'da oynanan tekler finaline iyi başlayan turnuvanın 1 numaralı seri başı Federer, bir kez rakibinin servisini kırarak 3. oyun sonunda 3-0 öne geçti. Daha sonra iki tenisçi de servis oyunlarını alırken, 33 dakika süren ilk seti 6-3 kazanan Roger Federer, 1-0 öne geçti. İkinci setin başında da iki tenisçi servis oyunlarını aldı. Servis kullandığı 5. oyunda 15-40 geriye düşen turnuvanın 3 numaralı seri başı Cuevas, Federer'e servisini kırdırmadı ve 3-2 öne geçti. 6. oyunu 0'a karşı alan Federer, 7. oyunda bu kez rakibinin servisini kırdı ve 4-3 ile üstünlüğü ele geçirdi. 8. oyunda Federer'in servisini kıran Uruguaylı tenisçi, servis kullandığı 9. oyunu 40-0 geriden gelerek aldı ve 5-4 öne geçti. İki tenisçi servis oyunlarını alınca, 12. oyun sonunda durum 6-6 oldu ve set "tie break"e gitti.

Oldukça çekişmeli geçen "tie break"te Federer 4 kez maç puanından, Cuevas da 2 kez set puanından faydalanamadı. Skor 12-11'e geldiğinde son puanı elde eden ve "tie break"i 13-11, seti 7-6 alan Federer, maçı 2-0 kazanarak İstanbul'da şampiyon oldu.

Tekler finali öncesi kortta Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası mini bir konser verdi. Gerçeker ile Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal final maçının yazı tura atışını yaptı.

- Federer'in turnuvadaki maçları

Turnuvada ilk turu maç yapmadan geçen Federer, ikinci turda Finlandiyalı Jarkko Nieminen'i 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ünlü tenisçi turnuvada zorlanmasına karşın çeyrek finalde İspanyol Daniel Gimeno Traver ve yarı finalde de 8 numaralı seri başı Arjantinli Diego Schwartzman'ı 2-1'lik skorlarla yenerek finale geldi.

Şampiyon olan Federer, birincilik ödülü olarak 80 bin avro, ikinci olan Cuevas ise 42 bin 100 avro para ödülü aldı.

- Teklerde 85. şampiyonluk

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda mutlu sona ulaşan Federer, kariyerinde teklerde 85. şampiyonluğunu elde etti.

Kariyerinde 128. finaline çıkan dünya iki numarası, 85 şampiyonluk kazandı, 43 finalde ise mağlup oldu.

Daha önce 18 ülkede şampiyonluk yaşayan ünlü tenisçi, Türkiye'de de zirveye çıkarak, şampiyonluk yaşadığı ülke sayısını 19'a çıkardı.

- Tenisseverlerden Federer'e büyük destek

Tenisseverler daha önceki maçlarda olduğu gibi yine Roger Federer'e maç sırasında büyük destek verdi.

Karşılaşmada Federer'i sık sık alkışlayan tenisseverler, molalarda da ünlü tenisçiye desteklerini sürdürdü. Federer, kazanmasının ardından kendisine tezahürat yapan seyircilere, imzaladığı tenis toplarını raketiyle gönderdi.

Final maçında tribünler büyük ölçüde dolarken, tribünlerde az sayıda koltuk boş kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...