Tgrt Haber
14 Eylül 2014 10:53

İşte Rıdvan Dilmen'in hayran kaldığı Galatasaraylı!

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın yeni transferlerinden sadece Dzemaili'yi beğendiğini söyledi.

İşte Rıdvan Dilmen'in hayran kaldığı Galatasaraylı!
rıdvan dilmen,eskişehirspor,galatasaray,

G.Saray, dörtlü savunmanın önünde Yekta, Dzemaili ve Selçuk'u, onların önünde ise Sneijder'i, ileri uçta da Burak ile Bruma'yı kullandı. Eğer böyle bir sistem kullanıyorsanız bunun en önemli, belki de tek şartı vardır: Önde baskı kurmak. G.Saray bunu gerçekleştiremedi
Seyircisiz oynanan maçlar takımların coşkularını doğrudan etkiliyor. Özellikle Galatasaray içeride oynadığı karşılaşmaların hepsinde seyirci baskısını kullanan bir takım... Taraftarın desteğiyle en kötü ihtimalle iki yarıda da rakipleri karşısında 15'er dakika büyük bir baskı kurabiliyor. Fizik güçlerinin yetersiz kaldığı karşılaşmalarda dahi bu avantajlarını kullanarak, coşkusu yüksek, tempolu bir aralık yakalayarak rakibini sahasına hapsedebilmeyi beceriyor.Son derece önemli eksikleri bulunan Eskişehirspor ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın pas alışkanlığı kazandırdığı bir takım. Bir takım deplasmanlarda savunma yaparken ya takım halinde hareket ederek bunu başarır ya da pas oyunuyla savunma yapmayı başarır. Eskişehirspor genellikle ikinci seçeneği tercih etti ve savunmayı da devamlı olarak paslaşarak yaptı. Kırmızı-siyahlı takımın dün görev yapan savunma dörtlüsü yan yana oynamaya alışkın bir dörtlü değil. Geçen sezon oynattıkları iki kenar oyuncusu bugün rakip takımdaydı: Tarık Çamdal ve Veysel Sarı. Göbekte oynattıkları Akaminko ile Diego ise sakatlıkları sebebiyle bu mücadelede yoktu zaten. Tüm bu eksiklerine karşın, yine de Galatasaray'a ciddi anlamda bir pozisyon şansı tanımadılar.
Adaletli bir sonuç oldu
Galatasaray, dörtlü savunmanın önünde Yekta, Dzemaili ve Selçuk'u, onların önünde ise Sneijder'i, ileri uçta da Burak ile Bruma'yı kullandı.İleride Burak ve Bruma'yla başlayan Cesare Prandelli maçı Umut ile bitirdiEğer böyle bir sistem kullanıyorsanız bunun en önemli, belki de tek şartı vardır: Önde baskı kurmak. Galatasaray bunu gerçekleştiremedi, önde baskı kuramadı. Önde pres yapmanız lazım. Sezon başında, daha ligin 2. haftasındayken bunu yapmanız çok güç... Yapamadı da zaten. Ne Eskişehirspor savunma yaparken zorlandı, ne de Galatasaray istediği gibi zorlayabildi.
Bunun birinci sebebi kaleciler Muslera ve Boffin'in dahi oyuna rahatça elle başlayabildiği bir pres eksikliğinin bulunmasıydı. Adeta 'özel maç' niteliğinde giden bir tempo mevcuttu ve aslında adaletli bir sonucun ortaya çıktığını söyleyebiliriz.
Dzemaili'yi beğendim
Bu tür savunma yapan takımları aşmanız için pres yapamazsanız, ikinci silah olarak hücumunuzu kenarlara yığarsınız. Öndeki üç oyuncu Burak, Bruma, Sneijder ve daha sonra oyuna giren Umut hemen hemen tüm maç boyunca stoperlerin ve Hürriyet'in kucağında kaldığından kenarlara çıkamadı. Pozisyon bulmakta zorlandı. Maçın hakemi için rahat bir karşılaşma geride kaldı diyebiliriz.G.Saray'ın yeni transferlerinden sadece Dzemaili'yi beğendim. Göbekte de, içte de oynayabiliyor. Tarık Çamdal'ı ise bekleyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...