Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 10:29

Japhet Tanganga kimdir, nerelidir? Japhet Tanganga transferi

Galatasaray, stoperini İngiltere Premier Ligi kapısında buldu. Tottenham formasıyla birçok kulübün dikkatini çeken Japhet Tanganga, sarı kırmızılı ekibin radarına takıldı. Peki, Japhet Tanganga kimdir ve nerelidir? Japhet Tanganga kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Japhet Tanganga kimdir, nerelidir? Japhet Tanganga transferi
japhet tanganga kimdir nerelidir,,japhet tanganga galatasaray,,japhet tanganga mevki,

Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray, stoper eksikliğini tamamlamak istiyor. Özellikle PSV maçında savunmada yaşanan sıkıntılar teknik direktör Fatih Terim’in gözünden kaçmadı. Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde “Bir yabancı stoper alacağız” demişti. Bu gelişmenin ardından sarı kırmızılı taraftarların gözleri, yeni transfer gelişmelerine çevrildi.

Savunma bölgesinde Luyindama’nın performansından memnun kalmayan Galatasaray, bonservisi Tottenham'da bulunan Japhet Tanganga ile 1 yıllık kiralık olarak anlaştı. İngiliz kulübüyle anlaşma sağlayan Galatasaray’ın Tanganga'ya 1 milyon Euro civarı bir maaş ödeyeceği bildirildi. 22 yaşındaki oyuncunun birkaç gün içinde İstanbul'a gelip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Japhet Tanganga kimdir, nerelidir? Japhet Tanganga transferi

Tottenham altyapısından yetişen ve sözleşmesi 2025'te bitecek olan Genç oyuncu Tanganga’nın güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösteriliyor. 22 yaşındaki stoper, geçen sezon Tottenham formasıyla tüm kulvarlarda 13 maça çıkmıştı.

JAPHET TANGANGA KİMDİR?

Japhet Tangaga, 3 Mart 1999’da Londra’da Kongolu bir aileden dünyaya geldi. Greig City Academy’den mezun olan Tanganga, 10 yaşında Tottenham’ın genç takım akademisinde futbola başladı. Haziran 2019'da, Tottenham ile olan sözleşmesini 2020’ye kadar uzatan genç stoper, 24 Eylül 2019 tarihinde, ilk maçına EFL Cup deplasmanında Colchester United karşısında çıktı. Genç oyuncunun İngiltere Premier Lig’deki ilk maçı ise 11 Ocak 2020 tarihinde kendi evinde Liverpool’a yenildikleri 1 – 0’lık karşılaşma oldu. Üç gün sonra, FA Cup tekrar maçında Middlesbrough karşısında 90 dakikanın tamamında forma giyen Tanganga, Spurs maçı 2-1 kazanırken, Tanganga maçın adamı oldu.

Japhet Tanganga kimdir, nerelidir? Japhet Tanganga transferi

Genç stoper, çeşitli kategorilerde Tottenham formasıyla 102 maça çıktı. Milli takımda ise forma şansı bulamayan Tanganga, İngiltere’yi U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 yaş altı düzeylerinde temsil etti. 2017 yılında Toulon Turnuvası’nı kazanan İngiltere takımında yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...