Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2014 08:21

Kanada madalya tablosunda ilk sıraya yükseldi

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda 4. günün sonunda Kanada madalya tablosunda ilk sıraya yükseldi.

Kanada madalya tablosunda ilk sıraya yükseldi
22. Kış Olimpiyat Oyunları, kanada, madalya tablosu,

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda 4. günün sonunda Kanada madalya tablosunda ilk sıraya yükseldi. Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen olimpiyatlarda bugün 5 branşta 15 madalya dağıtıldı. Günü 2 altın 1 gümüş madalya ile kapatan Kanadalı sporcular ülkelerini, üçer altın ve gümüş, 1 de bronz olmak üzere 7 madalya ile zirveye taşıdı. Oyunlarda 2. ve 3. günü ilk sırada tamamlayan Norveç, 4. günü madalyasız geçirince 3. sıraya geriledi.  
Günün son yarışında serbest stil kayak erkekler mogul mücadelesinde Kanadalı sporcu Alex Bilodeau altın madalya kazandı. Rosa Khutor Extreme Park'ta gerçekleştirilen mücadelede, elemelerden sonra 3 ayak üzerinden yapılan finalin son ayağında 6 sporcu yarıştı. Toplamda 26.31 puana ulaşan Kanadalı sporcu şampiyon oldu. Yine Kanada'dan 24.71 puan elde eden Mikael Kingsbury gümüş, 24.34 puan alan Rus Alexandr Smyshlyaev de bronz madalyanın sahibi oldu. Vancouver 2010'da da mogulda şampiyonluğu bulunan Kanadalı Bilodeau, üst üste ikinci olimpiyat şampiyonluğunu kazandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...