Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2014 16:03

Karaman, 'Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda kesin olarak yer alacak'

Hikmet Karaman, Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası'nda kesin olarak yer alacağını iddia etti. Karaman, TGRT Haber'de meslektaşı Fatih Terim'in çok yalnız kaldığını, teknik ekibindeki isimlerin yetersiz olduğunu savundu.

Karaman, 'Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda kesin olarak yer alacak'
hikmet karaman, milli takım, tgrt haber,

"Milliler'in Çek Cumhuriyeti'ne kaybetmesi sürpriz değil' diyen Hikmet Karaman, "Milli Takım kaybettiği için üzgünüm, ama hayal kırıklığı içinde değilim. Çünkü bu ülkede çalışıp, Anadolu'nun değişik şehirlerinde görev yapan ve Türk futbolunun hangi aşamada olduğunu en iyi, çok iyi bilenlerden biriyim. Gerçekçi olacaksak; bizim bir futbol kültürümüz yok. Bizim bir futbol ekolümüz yok. Bizim Çek Cumhuriyeti'nde oynayan oyuncumuz yok; ama Çekler'in gol atan iki futbolcusu da bizim ligimizde oynuyor. Süper Lig'de ayrıca birçok Çek oyuncusu da var. Onlar geliştirip bize gönderiyor; ama biz yetiştirip ihraç edemiyoruz. Ancak her şeye rağmen Milli Takım, kesin olarak bu gruptan çıkar ve Avrupa Şampiyonası'nda yer alır" dedi. 

"ALMANYA OLMAZSA, TÜRK MİLLİ TAKIMI OLMUYOR"

Fatih Terim'i ve futbolcuları yenilgiden dolayı suçlamayı haksızlık olarak gören Karaman, sorunun daha derin olduğuna dikkat çekerek, "Futbol eleştiriye ve farklı görüşlerin ortaya atılmasına müsait... Bir Almanya; Mesut Özil'i, Nuri Şahin'i, Yıldıray Baştürk'ü, Hamit Altıntop'u çıkarıyor. Ama bunlar Türk futbolcular... Peki; orada yetişiyor da, biz burada niçin yetiştiremiyoruz? Almanya'dan oyuncu gelmeyince, eksik kalıyoruz; Milli Takım'ın gücünden güç kaybettiğini görüyoruz. Baştan itibaren bir sistem sorunu var" değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLİ KAYNAKLAR, KURUMUŞ VAZİYETTE"

Birkaç takımdan oluşan Süper Lig'in bugün çok zevksiz bir hâl aldığını, tribünlerde taraftar kalmadığını anlatan Karaman, "Herkes 90 dakikayı eleştiriyor; ama bu durumun sebebi, 90 dakikanın çok dışına taşıyor, ilk düdük ile son düdük arasına sığmıyor artık... Altyapılardan oyuncu gelmiyor. Mesela geçmişte de sakatlıklar oluyordu; Fatih hoca hemen Ümit Takım'dan oyuncu alabiliyordu. Ama şimdi öyle değil. Ümitler'e bakıyorsunuz, orada da A Milli forma ağırlığını kaldıracak futbolcu yok. U-21, U-19, U-18, U-17, U-16... Bütün yaş kategorilerinde bakıyorsunuz; Milli Takımlar başarısız. Burada çalışan teknik direktörlerin son derece donanımlı olması lazım. Farklı bilgilere sahip, çok daha donanımlı isimler olması gerekiyor. Kaynaklar kurumuş vaziyette" dedi. 

"FATİH TERİM YALNIZ KALIYOR, ALTINI DOLDURMALI"

Fatih Terim'in milli sorumluluk aldığı ilk gün, 'devrimden' bahsettiğini hatırlatan tecrübeli teknik direktör, "Fatih hoca, yeni devrimler yapacak, yeni kurallar, kanunlar koyacak bir pozisyonda çalışırken; bir taraftan da Milli Takım'a yetişmeye çalışıyor. Yükü çok, ama çok ağır... Avrupa Şampiyonaları'na Dünya Kupaları'na katılmak isteyen, turnuvalarda yer arayan Milli Takım'ı idare edecek, Fatih Terim'in omuzundaki yükü hafifletecek, sorumluğu paylaşacak daha kalifiye bir teknik ekibe ihtiyaç olduğu görülüyor" ifadelerini kullandı.

"ALAN DEĞİL; 'ADAM MARKAJI' YAPMALIYDIK"

Hikmet Karaman, Türkiye'de büyük bir defans boşluğu olduğunu kaydederek, "Milli Takım'ı eleştiriyor, televizyonlarda yorumcular... Alan savunmasının yanlış yapıldığından bahsediyor eski futbolcular... Yahu; alan değil; adam savunması yapılmalı... Siz orada 'alan savunması' yaparsanız; Sivok gelir, kafayı vurur ve golü yersiniz. Korner atışında herkes topa bakıyor. Kadlec ve Sivok, hava toplarında iki usta isim gol bekliyor. Teknik adamlar, 'alan markajı' yaptırırken, rakibin tehlikeli isimlerine de birebir adam markajı verir, Oyuncuya da, 'Kornerlerde ve yan toplarda biz adam markajı yapıyoruz' derseniz, böyle gol yemezsiniz" uyarısında bulundu. 

"VASAT OLAN HAKEMLERE KAYBETTİK"

'Verilmeyen bir penaltı ile kaybettik' diyen Karaman, "Penaltıyı verse, 2-1'le oyun çok farklı yerlere gidebilirdi. Birkaç tane korner, birkaç tane faul olan pozisyon var; hakemin atladığı... Hakemler çok vasattı bu maçta... Canımızı yaktılar" ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN KOVULMAZ, HAKAN'A KAPI KAPANMAZ"

'Milli Takım'da oynayan Hakan'la Leverkusen'de oynayan Hakan aynı değil' diyen Karaman, şöyle devam etti: "Fatih hocanın, Hakan Çalhanoğlu'nu kapı dışarı ettiğine inanmıyorum. O günkü durumda, o iki oyuncu Ömer ve Hakan; zaten sakat... Oyuncuların dışarıda gelişmeye ihtiyacı var, Türkiye'de değil. Gökhan Töre, Türkiye'ye gelerek kariyerinde dibe vurdu. Ailevi sıkıntılar yaşamış bir futbolcu... Yetenekli; ama gelişiminde problemler var. Gökhan Töre'yi Fatih hocanın Milli Takım'dan mı kovması lazım canım! Gökhan, maç içinde öyle ortalar yapıyor, öyle paslar atıyor ki; oyunun sonucunu değiştiriyor. Bütün bu olaylardan sonra Hakan ve Gökhan'ın da ailesi çok pişmandır; buna eminim" diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...