Tgrt Haber
29 May 2022 15:13 - Güncelleme : 29 May 2022 15:17

Karate milli takımından altın yağmuru: Madalyalar peş peşe dizildi

Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda yer alan Karate milli takımımız, 6 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Üst üste gelen madalyalar, şampiyonları mutluluk gözyaşlarına boğdu.

Karate milli takımından altın yağmuru: Madalyalar peş peşe dizildi
yarışma,madalya,karate

Gaziantep’te gerçekleşen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na damga vuran sporcularımız adeta madalya yağdırdı. Şampiyonanın 4. gününde Türk sporcular 6 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Şampiyonanın ilk altın madalyası, sabah seansında Eda Eltemur’dan geldi. Turnuvanın akşam seansında adeta madalya yağmuru vardı.

6 ALTIN BİR GÜMÜŞ

Erkekler katada Ali Sofuoğlu, finalde Damian Hugo’yu mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 60 kilo kumitede Eray Şamdan, Angelo Crescendo’yu yenerek birinci oldu.

 Kadınlar 50 kilo kumitede Serap Özçelik Arapoğlu, Perfetto Erminia’yı mağlup ederek altın madalya kazandı.

Erkekler 67 kilo kumitede Burak Uygur, Xenos Dionysios’a üstünlük kurarak altın madalya kazanan bir diğer sporcumuz oldu.

Kadınlar katada Dilara Bozan, finalde Jaime Sandra Sanchez’e mağlup olarak turnuvayı gümüş madalya ile bitirdi.

Böylece günü 6 altın, 1 gümüş ile tamamladık.

"SÜREKLİ ALTINLARLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Şampiyon olan sporculardan Eda Eltemur, şampiyonluğu beklediğini ve sahaya inanarak çıktığını belirterek geçtiğimiz yıl payı kaçırdığı Avrupa şampiyonluğunu bu yıl kazandığını aktardı. Ülkemizin başarılarının devam etmesini dileyen Eltemur, “Geçtiğimiz yıl da yine ilk madalyayı ben kazanmıştım. Bu yıl güzel bir açılış yaptım ve başarılarımın devamının geleceğini düşünüyorum” dedi. Erman Eltemur ise “Uzun yıllardır bireyselde beklediğim bir şampiyonluktu. Sonunda altın madalya almak nasip oldu. Sürekli altınlarla devam etmek istiyoruz. Destek olan herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

PARA KARATE AVRUPA'DA DA 2 MADALYA

Öte yandan Para Karate Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar katada bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda K30 kategorisinde Mürvet Demirtaş ve Oya Ekici tatamiye çıktı. Katada serilerini sunan Mürvet gümüş, Oya ise bronz madalya kazandı.

Para karate erkekler kata K30 kategorisinde ise Azerbaycanlı Eldar Ahmadov, şampiyon oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...