Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2014 22:12

Karşıyaka evinde Galatasaray'ı devirdi

Pınar Karşıyaka evinde kazandı! Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ı ağırlayan Pınar Karşıyaka, Dixon'ın önderliğinde sarı kırmızılıları 84-77'lik skorla mağlup etti.

Karşıyaka evinde Galatasaray'ı devirdi
pınar karşıyaka, galatasaray liv hospital, basketbol ligi,

Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, evinde Galatasaray Liv Hospital'ı 84-77 yendi. Maça Barış Hersek'in smacıyla iyi başlayan ev sahibi takım, Dixon ve Palacios'un basketleriyle ilk dakika sonunda 6-0 öne geçti. İlk 4 sayısını Micov ve Sinan Güler'in serbest atışlarıyla bulan İstanbul ekibi, ilk kez 6. dakikada Arroyo'nun iki sayılık basketiyle skor üstünlüğünü (10-11) yakaladı. Karşılıklı basketlerin atıldığı periyot 17-17 eşitlikle sonuçlandı. İkinci periyotta Micov ve Sinan Güler'in basketlerine Gabriel, Dixon ve Diebler ile karşılık veren Pınar Karşıyaka, 13. dakikada 25-21 üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra rakibinin 4 dakika boyunca sayı bulamamasını iyi değerlendiren konuk ekip, 18. dakikayı 11 sayı farkla (28-39) geçti. İzmir ekibi, kalan bölümde Dixon ve Barış Hersek ile sayılar bulsa da Galatasaray Liv Hospital, Ender Arslan'ın kenardan gelip 10 sayı bulduğu periyodu, 43-35 önde bitirdi.
    
Üçüncü periyotta Pınar Karşıyaka, Palacios ve Diebler, Galatasaray Liv Hospital da Micov, Erceg ve Pocius ile hücumda etkili oldu. İzmir ekibi, rakibinin 25. dakikada yakaladığı 11 sayılık farkı, son saniyedeki Gabriel'in iki sayılık basketiyle periyot sonunda 6 sayıya indirebildi: 57-63
    
Sarı kırmızılılar, son periyoda Arroyo'nun 3 sayılık basketiyle başladı. Seyircisinin desteği arkasına alan Pınar Karşıyaka, Barış Hersek ve Dixon'ın sayılarıyla 35. dakikada 68-68 eşitliği sağladı. Kerem Gönlüm'ün serbest atıştan bir sayı bulmasının ardından İzmir ekibi, 36. dakikanın başında Barış Hersek'in iki sayılık basketiyle uzun bir aradan sonra öne 70-69 geçti. Kalan bölümde rakibinin tekrar öne geçmesine izin vermeyen Pınar Karşıyaka, maçtan 84-77 galip ayrıldı.
    
MAÇTAN NOTLAR
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulunun bir maç men cezası vermesi nedeniyle Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, maçı tribünden takip etti.
    
Galatasaray Liv Hospital maçında takımın başında yardımcı antrenör Servet Özsüner görev aldı. Sarıca da maçın bitimiyle sahaya inip, galibiyet sevincini oyuncuları ve seyircisiyle paylaştı.
    
İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının alınmadığı maç öncesi oyuncular ısınırken, konuk takım oyuncularının bulunduğu tarafa, tribünden yabancı madde atıldı.

Maçın bitimine 16 saniye kala Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'a tepki gösteren bazı seyirciler, aynı olayı tekrarladı.

PINAR KARŞIYAKA: 84 - GALATASARAY LİV HOSPİTAL: 77
Salon: Karşıyaka
Hakemler: Erşan Kartal, Kaan Büyükçil, Semih Vural
Pınar Karşıyaka: Dixon 23, Diebler 10, Strawberry 5, Barış Hersek 18, Palacios 12, Mutlu Demir 4, Gabriel 6, Yunus Emre Sonsırma, İnanç Koç, Soner Şentürk 6
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 8, Sinan Güler 4, Micov 14, Kerem Gönlüm 7, Young 8, Erceg 13, Pocius 8, Ender Arslan 15
1. periyot: 17-17
Devre: 35-43
3. periyot: 57-63

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...