Tgrt Haber
19 Ekim 2021 17:15

Kartal duran toptan avlandı! Maç Sonucu: Beşiktaş 1-4 Sporting

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u Vodafone Park'ta konuk etti. Kara Kartal maça iyi başlasa da yenilmekten kurtulamadı. Sporting, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup ederek gruptaki ilk puanını aldı. Beşiktaş ise 0 puanla son sırada kaldı. Konuk ekibin gollerini Coates(2), Paulinho ve penaltıdan Sarabia kaydetti. Beşiktaş'ın tek sayısı Larin'den geldi.

Kartal duran toptan avlandı! Maç Sonucu: Beşiktaş 1-4 Sporting
beşiktaş,futbol,maç,UEFA,Sporting,UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u Vodafone Park'ta konuk etti. Kara Kartal maça iyi başlasa da yenilmekten kurtulamadı. Sporting, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup ederek gruptaki ilk puanını aldı. Beşiktaş ise 0 puanla son sırada kaldı. Konuk ekibin gollerini Coates(2), Paulinho ve penaltıdan Sarabia kaydetti. Beşiktaş'ın tek sayısı Larin'den geldi.

Soares'in kaydettiği iki gol de duran toptan geldi ve birbirine çok benzeyen goller sonrası sosyal medyada Beşiktaş savunması sert şekilde eleştirildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'na Borussia Dortmund'a 2-1 yenilerek kötü bir başlangıç yapmıştı.12 oyuncusu sakat olmamasına rağmen Beşiktaş, Hollanda'nın güçlü ekibi Ajax'a evinde 2-0 kaybetmiş ve ilk iki maçtan puan çıkaramamıştı.

KARTAL SON SIRADA KALDI

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü hafta maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Park'ta konuk ettiği Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu. Grubundaki ilk iki maçında Borussia Dortmund'a 2-1 ve Ajax'a 2-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, üçüncü hafta mücadelesi sonunda puansız bir şekilde son sırada yer aldı.

AVRUPA KUPALARINDA GALİBİYET HASRETİ 6 MAÇA ÇIKTI

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Avrupa'da son olarak 2019-2020 sezonunda Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava'yı 2-1 yenen siyah-beyazlı ekip, sonraki 6 karşılaşmada ise bir beraberlik alıp, 5 kez yenildi. Geçen sezon Rio Ave ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş; söz konusu maçlarda Wolverhampton'a 4-0, PAOK'a 3-1, Borussia Dortmund'a 2-1, Ajax'a 2-0 ve Sporting Lizbon'a 4-1 mağlup oldu.

AVRUPA'DA 17 MAÇTIR GOL YİYOR

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında son 17 maçta kalesini gole kapatamadı. 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi play-off turunda Partizan'ı 3-0 yendiği maçı gol yemeden tamamlayan siyah-beyazlı ekip, sonraki 17 karşılaşmada ise bunu başaramadı. Beşiktaş, söz konusu 17 maçta kalesinde 38 gol gördü.

SERGEN YALÇIN İLE GALİBİYET YOK

Teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarındaki 5. maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı. Siyah-beyazlı ekip, Yalçın'ın teknik direktörlüğünde geçen sezonki Rio Ave maçını 1-1 beraberlikle tamamlarken, PAOK'a 3-1 yenildi. Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçı ise mağlubiyetle tamamladı.

SON 16 AVRUPA MAÇINDA 2 GALİBİYET

Siyah-beyazlı ekip, son 4 sezonda 16 Avrupa kupası maçına çıkarken bunların sadece ikisini kazanabildi.

Söz konusu 16 maçta rakipleriyle 2 defa berabere kalan Beşiktaş, 12 mücadeleyi ise mağlubiyetle tamamladı.

2018-2019 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Ligi'nde Sarpsborg'u 3-1 yenen siyah-beyazlı ekip, bu galibiyetin ardından çıktığı 15 maçta istediğini elde edemedi.

Sarpsborg maçının ardından 2018-2019'da Malmö (0-2, 0-1) ve Genk (2-4, 1-1) maçlarını kazanamadan tamamlayan Beşiktaş, Sarpsborg'u 3-2 yendi.

Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünde 2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi'nde sadece Slovan Bratislava'ya 2-1'lik skorla üstünlük kurabilen Beşiktaş, sonraki 5 maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Sergen Yalçın yönetiminde geçen sezon iki maçın birinden berabere ayrılan ve birini yitiren Beşiktaş, bu sezon ise 3 mağlubiyet almaktan kurtulamadı.

SPORTİNG LİZBON KORNER ATIŞLARINDAN 3 GOL BULDU

Maç öncesi kanat organizasyonları çalışan Sporting Lizbon, bunun karşılığını ilk yarıda almayı başardı.

İlk yarıda 5 korner kazanan konuk ekip, bunların üçünde gol buldu. Maçın 15. dakikasında kazanılan korner atışında Sebastian Coates'in kafa golüyle 1-0 öne geçen Sporting Lizbon, 27. dakikada aynı şekilde ve aynı oyuncusuyla bir kez daha fileleri havalandırdı.

Korner atışlarında savunma yapmakta zorlanan Beşiktaş, ilk yarının son bölümünde bir başka korner atışında Vida'nın ceza alanı içinde topa elle müdahalesi sonrası penaltı atışındaki gole engel olamadı ve soyunma odasına 3-1 geride gitti.

VAR KARARIYLA PENALTI, TEİXEİRA'NIN GOLÜ İPTAL

Maçın ilk yarısında Video Yardımcı Hakem (VAR) kararıyla Sporting Lizbon bir penaltı kazanırken, Beşiktaş'ın Alex Teixeira ile bulduğu gol ise iptal oldu.

Sporting Lizbon'un korner atışı sonrası topu uzaklaştıran ve atağa çıkan siyah-beyazlı takım, rakip kalede gol aradı. Rakip oyuncunun müdahalesiyle Beşiktaş lehine top kornere giderken hakem Slavko Vincic, VAR uyarısının ardından Sporting Lizbon'un kazandığı korner atışı sonrası yaşanan pozisyonu bir kez daha izledi. Vincic daha sonra Sporting Lizbon lehine penaltı kararı verdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Beşiktaş, Alex Teixeira ile bir gol bulurken Vincic, VAR kararı sonrası ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

SERGEN YALÇIN VE ERSİN'E DESTEK GÖKHAN TÖRE VE N'SAKALA'YA TEPKİ

Beşiktaşlı taraftarlar, maçın son bölümlerinde teknik direktör Sergen Yalçın'a tezahüratlarla destek verdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, takımın oyuncuları Gökhan Töre ile Fabrice N'Sakala'ya ise tepki gösterdi.

Maç sonunda oyuncuları tribüne çağıran taraftarlar, 4 gol yiyen kaleci Ersin Destanoğlu lehine de tezahürat yaptı.

Siyah-beyazlılar, maçın ardından soyunma odasına giden Sergen Yalçın'ı tribünlere çağırdı. Bir süre sonra sahaya dönen Yalçın, taraftarları selamladı.

TRİBÜNDE ARBEDE

Karşılaşma öncesi kale arkası tribününde siyah-beyazlı taraftarlar arasında arbede yaşandı.

Maç başlamadan ortam sakinleşirken bir süre sonra tribünde taraftarlar arasında bir kez daha gerginlik çıktı. Yaşanan arbede sonrası bazı taraftarlar sahaya atladı. Emniyet güçleri burada önlem alırken, sağlık ekipleri de bu tribüne yönlendirildi. Yaralanan bir taraftar sedyeyle sahadan çıkarıldı.

PAULİNHO YİNE GOLÜNÜ ATTI

Sporting Lizbon'un 4. golünü atan Paulinho, Beşiktaş'a karşı üçüncü kez gol sevinci yaşadı.

2019-2020 sezonunda Braga forması giyen Paulinho, Braga'nın siyah-beyazlı takımı 3-1 yendiği maçta iki kez fileleri havalandırmıştı.

Beşiktaş'ı 4-1 yenen Sporting Lizbon, gruptaki ilk galibiyetini aldı. İlk maçında Ajax'a evinde 5-1 yenilen Portekiz temsilcisi, Borussia Dortmund'a ise deplasmanda 1-0 mağlup olmuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı köşe atışında Ghezzal topa gelişine voleyle vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

5. dakikada Ghezzal sağdan ceza sahasına girerek sol ayağıyla şutunu çekti, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta gitti.

15. dakikada Sporting Lizbon öne geçti. Porro'nun sağ taraftan içeriye yerden sert ortasında Sarabia tek vuruşla topu kaleye gönderdi, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı kornere çeldi. Sağ taraftan kullanılan köşe atışında Inacio, meşin yuvarlağı kafayla arkaya aşırdı, Coates altıpas içinde kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1

24. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Pjanic'in soldan kullandığı köşe atışında Larin, arka direkte kafayla topu ağlara yolladı: 1-1

27. dakikada Sporting Lizbon yeniden öne geçti. Portekiz ekibinin ilk goldeki gibi sağdan kullandığı köşe atışında Paulinho'nun arka tarafa gönderdiği topu Coates, yine kafa vuruşuyla gole çevirdi: 1-2

38. dakikada De Souza'nın orta sahadan uzun pasında ceza sahası çizgisine yakın bir bölgede topu önüne indiren Batshuayi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanına döndü.

41. dakikada Sarabia'nın soldan kullandığı köşe atışında Coates bir kez daha topa kafayı vurdu, kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi. Daha sonra maçın hakemi Slavko Vincic, VAR sisteminden gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında izledi. Pozisyonda Vida'nın topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen Vincic, penaltı kararı verdi. 44'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Sarabia, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-3

Karşılaşmanın ilk yarısı, Portekiz ekibinin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

62. dakikada Batshuayi'nin pasıyla ceza sahası çizgisi önünde topla buluşan Larin'in şutunda, kaleci Adan gole izin vermedi.

67. dakikada Porro'nun sağdan ortaladığı topa arka direkte Paulinho kayarak vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü.

69. dakikada Ghezzal'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Batshuayi, kaleciden sıyrılarak dar açıdan şutunu çekti, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

70. dakikada Sporting Lizbon bir kez daha direğe takıldı. Ceza sahası içinde rakibinden sıyrılan Paulinho'nun şutunda, top üst direkten oyun alanına döndü. Seken topu kontrol eden Porro'nun vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.

89. dakikada Sporting Lizbon, maçtaki dördüncü golünü buldu. Az adamla Beşiktaş savunmasını yakalayan Portekiz ekibinde ceza sahası dışında topu önünde bulan Paulinho'nun sert vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-4

Beşiktaş, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

BEŞİKTAŞ'TAN 5 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u konuk eden Beşiktaş, Süper Lig'deki Medipol Başakşehir karşılaşmasına göre bu mücadeleye 5 farklı isimle çıktı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de oynattığı Mert Günok, Rıdvan Yılmaz ve Oğuzhan Özyakup'u Sporting Lizbon karşısında yedek soyundurdu.

Medipol Başakşehir maçında şans bulan Atiba Hutchinson sakatlığı nedeniyle Sporting Lizbon karşısında kadroda yer alamadı. Son lig maçında görev yapan Güven Yalçın ise UEFA listesinde bulunmaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında kadroda yer alamayan isim oldu.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, söz konusu oyuncuların yerine Ersin Destanoğlu, Fabrice N'Sakala, Alex Teixeira, Miralem Pjanic ve Cyle Larin'i ilk 11'de sahaya sürdü.

PJANİC 3 MAÇ SONRA KADRODA

Sporting Lizbon karşısında ilk 11'de görev yapan Miralem Pjanic, 3 maç sonra kadroda kendisine yer buldu. Sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçında forma giyemeyen Pjanic, Süper Lig'de ise Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarını kaçırmıştı.

TEİXERİA, AVRUPA'DA İLK MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Alex Teixeira, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçına çıktı.

Teixeira, sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ve Ajax maçlarında kadroda yer alamamıştı.

Sakatlığı nedeniyle Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor karşılaşmalarında oynayamayan Brezilyalı futbolcu, bu sezon 3. kez ilk 11'de şans buldu.

Bu sezon VavaCars Fatih Karagümrük ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçlarında aynı şansı yakalayan Teixeira; Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil oldu.

RUBEN AMORİM BU SEFER TEKNİK DİREKTÖR OLARAK BEŞİKTAŞ'IN KARŞISINDA

Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim, ikinci kez Beşiktaş'a rakip oldu.

Futbolculuğu döneminde 2011-2012 sezonunda Braga forması giyen Amorim, Avrupa Ligi 2. turunda iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda görev almıştı. Amorim'in sonradan oyuna dahil olduğu Portekiz'deki ilk maçı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Siyah-beyazlı ekip, Amorim'in ilk 11'de şans bulduğu İstanbul'daki karşılaşmadan ise 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Skor üstünlüğünü elinde tutan Beşiktaş, 3. tura yükselme başarısı göstermişti.

Braga formasıyla 2019-2020 sezonunda Beşiktaş'a karşı forma giyen Sporting Lizbon'un santrforu Paulinho, bir kez daha siyah-beyazlı takım karşısında görev aldı. Braga'nın Beşiktaş ile oynadığı iki maçta da ilk 11'de sahada yer alan Portekizli futbolcu, takımının evinde 3-1 kazandığı maçta 2 gol atmıştı.

BEŞİKTAŞ, UEFA GENÇLİK LİGİ MAÇINDA MAĞLUP

UEFA Gençlik Ligi'nde oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup oldu.

Ümraniye Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Okan Ağrap'ın kırmızı kart gördüğü karşılaşmada Beşiktaş'ın tek golünü Emirhan Delibaş attı.

İKİ KULÜP YÖNETİCİLERİ YEMEKTE BULUŞTU

Karşılaşma öncesi iki kulüp yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin yanı sıra yöneticiler Adnan Dalgakıran, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan; UEFA Delegesi Olzhas Abrayev, Sporting Lizbon Başkanı Frederico Varandas ile yöneticiler Francisco Salgado Zenha ve Alexandre Ferreira'yı ağırladı.

Çebi, Olzhas Abrayev ile Frederico Varandas'a günün anısına plaket ve Beşiktaş forması takdim etti.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Siyah-beyazlı taraftarlar, Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Vodafone Park tribünlerini tamamen dolduran taraftarlar, maçın başından itibaren takımlarına büyük destek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...