Tgrt Haber
11 Mart 2022 11:45 - Güncelleme : 11 Mart 2022 12:28

Kerem Aktürkoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'ın yıldızı performansı ile dikkat çekti!

Kerem Aktürkoğlu, Barcelona Galatasaray maçında dikkat çekici performansı ile büyük beğeni topladı ve gündemde yerini aldı. Kerem Aktürkoğlu'nun hayatı, kariyer geçmişi ve oynadığı takımlar araştırılmaya başladı. İşte, Galatasaray'da sol kanat mevkiinde oynayan yıldız futbolcu Kerem Aktürkoğlu'na dair merak edilenler...

Barcelona Galatasaray maçında sergilediği performansı ile gündemde yerini alan Kerem Aktürkoğlu'nun kariyer geçmişi...
Barcelona Galatasaray maçında sergilediği performansı ile gündemde yerini alan Kerem Aktürkoğlu'nun kariyer geçmişi...

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'da sol kanat mevkiinde oynayan ve adından sık sık söz ettiren başarılı futbolculardan biridir. Türk milli futbolcu Aktürkoğlu, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu maçında Barcelona ile Camp Nou'da karşılaşan Galatasaray maçına damga vurdu. Domenec Torrent ile konuşan ve tavırları sosyal medyada gündem olan Kerem Aktürkoğlu'nun yaşı, boyu, oynadığı takımlar araştırılmaya başladı. Detaylar haberimizde...

TORRENT'E YAPTIĞI HAREKETLER ÇOK KONUŞULDU

Maç esnasında yaşanan pozisyon sebebiyle Domenec Torrent tarafından kenara çağırılan genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu, İspanyol hocanın talimatlarına karşı çıktığını yansıtan bir vücut dili yapıp oyuna geri dönünce sosyal medyada birçok taraftar konu ile ilgili paylaşım yaptı. Kameraya yansıyan o anlar sosyal medyada viral oldu. 

Kerem Aktürkoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'ın yıldızı performansı ile dikkat çekti!
KEREM AKTÜRKOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Asıl adı Muhammed Kerem Aktürkoğlu olan genç futbolcu, 21 Ekim 1998 yılında İzmit, Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. Sol kanat mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu, Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymeye devam etmektedir. 

Futbol kariyerine 2011 yılında Gölcükspor altyapısına girerek başlayan Kerem Aktürkoğlu, burada iki yıl forma giydikten sonra, 2013 yılında Hisareynspor kadrosunda yer almaya başlamıştır. 2014 yılında Medipol Başakşehir altyapısına geçen Aktürkoğlu, 2015'te profesyonel sözleşme imzalamıştır.

Başakşehir'e 2014'te amatör sözleşme ile katılan Aktürkoğlu, 2015 yılında profesyonel sözleşme imzalamış ve buradan 2016 yılında kiralık olarak Bodrumspor'a geçmiştir. 2018 yılında takımdan ayrılan Aktürkoğlu, bedelsiz olarak Karacabey Belediyespor'a katılmaya karar vermiştir. 

Profesyonel futbol hayatı, 4. haftada 75.dakikada dahil olduğu MKE Kırıkkalespor maçıyla başlamıştır. 22. haftada tekrar karşılaştığı Kırıkkalespor maçında oyuna 70. dakikada katılmış, 84. dakika da ilk golünü atmıştır. Ligin devamında Pazarspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Derincespor maçlarında da skora katkıda bulunan Aktürkoğlu, sezonun tamamında 27 maçta 4 gol kaydetmiştir. 

2018-19 sezonunun başlangıcında Karacabey Belediyespor'a bedelsiz olarak katılan Aktürkoğlu, playoff maçları dahil toplam 34 maçta oynamıştır ve yalnızca 2 maçta forma şansı bulamamıştır. Sezonun ilk maçında Çankaya'ya rakip olan Aktürkoğlu bu maçta 90 dakika forma giymiştir ve 18. haftaya kadar aralıksız süre almıştır. 3. ve 4. haftalarda oynanan 1461 Trabzon ve Fatsa Belediyespor maçlarında birer gol atarak gol atmıştır. 20. haftada tekrar süre aldığı maçta bir kez daha 1461 Trabzon'a karşı gol atmış; 23. haftada ilk asistini Turgutluspor'a karşı yapmıştır.

2019-2020 sezonunun başında bedelsiz olarak takıma katılan Aktürkoğlu, sezon sonuna kadar Erzincanspor 35 maç oynamıştır ve Aktürkoğlu bu maçların 34'ünde forma giymiştir. Lige Serik Belediyespor mağlubiyeti ile başlansa dahi Erzincanspor 16 maç boyunca hiç kaybetmemiştir.

Kerem Aktürkoğlu, 28 lig maçında toplamda 17 gol atmış ve 1 de asist yapmıştır. 12. ve 16 haftalar arasında 5 maç üst üste gol atma başarısı göstermiştir. Bucaspor 1928, İskenderun FK, ve Şile Yıldızspor maçlarında 2'şer gol atarak başarı göstermiştir.

Kerem Aktürkoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'ın yıldızı performansı ile dikkat çekti!

2019-20 sezonunda ligi 2. tamamlayan Erzincanspor playoff'lara kalmıştır ve burada ilk olarak Artvin Hopaspor ile karşılaşmıştır ve bu maçı 4-2 kazanmıştır. Aktürkoğlu bu maçta hat trick yapmıştır. Final maçında 68 Aksaray Belediyespor 2-1 ile geçilmiş ve bir üst lige çıkmaya hak kazanmıştır.

Aktürkoğlu, Türkiye Kupasında Muş Menderes Spor, Şanlıurfaspor ve Beşiktaş'a karşı oynamıştır. Erzincanspor ilk maçta Beşiktaş'a 3-0 yenilirken ikinci maçta 2-0 galip gelmiştir ve kupaya veda etmek zorunda kalmıştır. 

2020 yaz transfer döneminde Süper Lig takımlarından Galatasaray'a 4 yıllık sözleşme ile transfer olan Aktürkoğlu, ilk sezon 850 bin, 2. sezon 900 bin 3 ve 4. sezonlarda ise 950 bin ₺ kazanmak için anlaşma yapmıştır. 

Aktürkoğlu yaz transfer döneminde Galatasaray dışında Hannover 96 ve Fenerbahçe tarafından talep görse de, Galatasaray'da yer alacacağı kesinleşmiştir. 

Aktürkoğlu, 17 Nisan 2021 tarihli Göztepe-Galatasaray maçında üç gol atarak hat-trick yapmıştır ve 2016 Aralık ayından bu yana Galatasaray formasıyla hat-trick yapan ilk yerli oyuncu olmuştur ve son olarak sezon boyunca gösterdiği istikrarlı performans neticesinde, Şenol Güneş tarafından millî takıma davet edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arda eroğlu 22 Kasım 2022 21:13

iyi ol

Ali29 Mayıs 2022 22:20

Mükenmel kerem

Sonraki Haber Yükleniyor...