Tgrt Haber
02 Ekim 2021 08:20

Kin kustular! Rekabet değil düşmanlık saçtılar

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın rakipleri Marsilya ve Olympiakos spora nefret bulaştırdı. Ayasofya ve Karabağ hazımsızlığı yeşil sahada nefrete dönüştü.

Kin kustular! Rekabet değil düşmanlık saçtılar
Fenerbahçe,Galatasaray,Marsilya,Olympiakos

UEFA Avrupa Liginde mücadele eden takımlarımız Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önceki günkü maçlarında sporun ruhuna aykırı skandal görüntüler yaşandı. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynanan Marsilya-Galatasaray maçı öncesi Veledrome Stadyumu’nda Fransız tribününden terör örgütü PKK’nın yanı sıra Yunanistan ve Ermenistan bayrakları açılarak sarı kırmızılı taraftarlar tahrik edilmeye çalışıldı. Yaşanan gerginliğin ardından provokatör taraftarlar, önce polis tarafından stadyumdan çıkarıldı. Ancak provokasyon bitmedi ve bir grup terör örgütü PKK ve Ermenistan adına sloganlar atmaya devam etti. İki tribün arasındaki gerginlik ise dakikalar geçtikçe daha da yükseldi. 

Kin kustular! Rekabet değil düşmanlık saçtılarFransız taraftarlar Galatasaray taraftarlarını tahrik etti.

TARAFTARLARA BİBER GAZLI MÜDAHALE

Gerginlik üzerine Fransız polisi, deplasman tribünündeki Galatasaray taraftarına biber gazıyla müdahale etti. Birçok taraftarı yaralandı. Yoğun biber gazı kullanımı ise büyük tepki çekti. Maçın 35. dakikasında maç olaylar sebebiyle durdu. Marsilya taraftarları, Galatasaray tribünlerine meşale atarak saldırgan tutumunu sürdürdü. Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray tribünlerine giderek taraftarlardan sakin olmalarını istedi. Tribünlerin sakinleşmesinin ardından maç kaldığı yerden devam etti. Sosyal medyada vatandaşlar Fransız polisinin çirkin davranışlarına büyük tepki gösterdi.

Kin kustular! Rekabet değil düşmanlık saçtılarOlay sonrası Fransız polisleri biber gazlı müdahalede bulundu.

KARIŞMADIĞI SUÇ KALMAMIŞ

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, evinde Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırladı. Olympiakos’un sahibi Vangelis Marinakis, sarı-lacivertlilerin 3-0 mağlup olduğu maçın ardından yaptığı açıklamada, haddini aşarak skandal ifadeler kullandı. Marinakis, İstanbul’un “Yunan şehri olduğu” imasında bulunarak “İstanbul’da, kendi şehrimizde böyle bir galibiyet elde etmek çok önemliydi. Bizim için çok anlamlı bir zaferdi. Bu zafer bana 2012’de İstanbul’da EuroLeague şampiyonu olduğumuz geceyi hatırlattı. Bu zaferimiz tüm Yunanistan’a armağan olsun” dedi. Bu arada Yunan futbol takımının sahibi Marinakis, suç makinesi çıktı. Marinakis, suç örgütü kurma, gasp, cinayete teşebbüs, şike, gibi suçlardan ifadeye çağrılmış, uyuşturucu skandallarıyla anılmıştı. Ayrıca eşiyle yasak ilişki yaşadığı teknik direktör Jardim’i takımdan kovmuştu

Kin kustular! Rekabet değil düşmanlık saçtılarOlymoiakos Başkanı Vangelis Marinakis, Fenerbahçe galibiyeti sonrası sarf ettiği sözlerle bir kez daha saçmaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...