Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Nisan 2016 15:56

Kulüpler Birliği, TFF'nin fikstür değişime tepki gösterdi

12 Nisan akşamı Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi üzerinden yapılan bir açıklama ile fikstür tarihinin değişimi ve ligin belirlenen tarihten önce bitirilme kararı sonrası Kulüpler Birliği tepki gösterdi.

Kulüpler Birliği, TFF'nin fikstür değişime tepki gösterdi
tff,kulüpler birliği,

Ligin bitiş tarihinin erkene alınması sonrası açıklama yapıldı
12 Nisan akşamı Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi üzerinden yapılan bir açıklama ile fikstür tarihinin değişimi ve ligin belirlenen tarihten önce bitirilme kararı sonrası Kulüpler Birliği tepki gösterdi.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Süper Lig takımları için hayati önem taşıyan, düşme hattında bulunan, Avrupa bileti arayan ve şampiyonluk yarışında olan bir çok kulübümüzü yakından ilgilendiren bir takvim değişikliği yapılmıştır.
Aynı konuda, aynı site üzerinden 21 Mart 2016 tarihinde yapılan ve bir çok basın organı tarafından kopyalanan bir önceki açıklama ise sezon sonuna kadar söz konusu takvimde hiç bir değişiklik yapılmayacağı haberi yer almıştır. Bu habere istinaden bir çok kulüp yönetimi, planlarını mevcut takvime göre finalize etmiştir. Böylesine kritik bir dönemde, söz konusu kararın yeniden gözden geçirilmesini ısrarla rica ederiz.
Ülkemizin örnek aldığı hiç bir futbol liginde böylesine bir son dakika değişikliğine rastlamadığımızı da belirtmek isteriz.
Bu hafta, Süper Lig'in en değerli haftasıdır. Şampiyonluk ve Avrupa'ya gitme hakkı elde etmeye çalışan kulüplerin haftalar öncesinden planladıkları kutlama hazırlıklarından tutun, kümede kalma savaşı veren ve telafisi imkansız maçlara en verimli, en dinlenmiş kadrolarla hazırlanmak isteyen takımlara kadar, her günün önemsendiği kritik dönemeçtir. Herhangi bir başarısızlığın sebebi ya da bahanesi olarak bu ani takvim değişikliğinin gösterilmesi, futbolun en yetkili mercii olan TFF'yi gereksiz bir polemiğin içine sürükler.

Kulüpler Birliği olarak ligin marka değerini yükseltmeye, futbol ekonomimize değer katacak kurumsal yapıyı geliştirmeye özen gösterdiğimiz bir süreçte, bu son dakika değişikliğine sessiz kalma lüksümüzün olmadığını düşünüyoruz. Kulüpler için olduğu kadar spor medyası ve özellikle de yayıncı kuruluş için maddi manevi bir çok sakıncası olan bu sessiz karar değişikliğini İngiltere ile oynayacağımız Milli maç teyidinin geç gelmesi sebebiyle alınmak zorunda kaldığını tahmin ediyoruz ve TFF'nin formül arayışını empatiyle karşılıyoruz.

Kulüpler Birliği olarak milli maçlarımızın ve EURO 2016 hazırlık aşamalarının önemini asla göz ardı etmiyoruz. Ama bu özel maç programlarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yerel liglerin yapısına saygılı bir şekilde ve önceden planlanmış, deklare edilmiş bir üslupla şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kendi kulüplerimizin, kendi futbol ekonomimizin, yayıncı kuruluşlarının program ve reklam alma tasarımlarının, medya içerik yönetiminin ve muhtemel şampiyonluk kutlamaları ile ilgili taraftar beklentilerinin Süper Lig paydaşları tarafından çok önceden planlandığını hatırlatır, söz konusu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini samimiyetle rica ederiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...