Tgrt Haber
21 Mart 2019 18:11

Kulüpler Birliği'nden 'yabancı sınırı' açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Orman, futboldaki yabancı sınırıyla ilgili olarak "Düşüncemiz 2019-2020'de sistemin aynı şekilde devam etmesi yönünde. Yerli oyuncu teşviği sistemini artırmamız gerekiyor. Üç kulüp hariç tüm kulüpler mevcut sistemin devamı yönünde düşünüyor" dedi.

Kulüpler Birliği'nden 'yabancı sınırı' açıklaması
kulüpler birliği,,fikret orman,,yabancı sınırı,,futbol,,süper lig,

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından futbolda yabancı sınırına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çok verimli bir toplantı yaptıklarını aktaran Orman, "Başlıca olarak 1 Haziran'da Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) olağan seçimini istişare ettik. Bu istişarelere devam edeceğiz. İkinci olarak yabancı sınırlamasını aramızda konuştuk. Düşüncemiz, 2019-2020'de kontratları olan kulüpler olduğu için sistemin aynı şekilde devam etmesi yönünde. Ancak yerli oyuncu teşviği sistemini federasyonla konuşacağız. Onun artırılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"ÜÇÜ DIŞINDA TÜM KULÜPLER MEVCUT SİSTEMİN DEVAMINDAN YANA"

Kulüplerden yabancı oyuncu kuralıyla ilgili farklı görüşlerin dile getirdiğini aktaran Fikret Orman, şunları kaydetti:

"Üç kulübümüz hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını düşünüyor. 2 veya 3 kulübümüz de yabancı oyuncu sayısının kademeli olarak ilk önce 10 sonra da 8'e düşmesini istiyor. Ancak artılı sistem değil, neyse ona göre devam edilmesi yönünde fikir beyan ettiler. Özellikle büyük kulüplerimiz, Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak ben de yabancı sınırlamasının aynı şekilde devam etmesini, yerli oyuncuya teşviğin artırılarak gitmesini, bunu oynatanların daha fazla gelir elde etmesi yönünde karar bildirdik."

"KARARI FEDERASYON VERECEK"

Başkan Orman, yabancı oyuncuyla ilgili görüşlerinin TFF'ye bildireceklerini vurgulayarak, "Bundan önceki kararlar Kulüpler Birliğinde alınmadı. Bunları yaşayanlar olarak kendi fikrimizi federasyona bildireceğiz. Yetki federasyonda olduğu için onlar karar verecek." ifadelerini kullandı.

"KULÜPLER BİRLİĞİ ADAY ÇIKARMA MAKAMI DEĞİL"

Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfının TFF'ye başkan adayı çıkarma makamı olmadığını aktardı.

Orman, federasyonda 1 Haziran'da gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin gündeme geldiğini anlatarak, "Federasyondan beklentilerimiz nelerdir, nasıl bir federasyonun bizi yönetmesi lazım, Türkiye'de futboldan beklentileri konuştuk. Marka değerine çok fazla yatırım yapılması gerektiğini, Süper Lig'in ayrı bir marka olarak dünyada pazarlanması gerektiğini, pazarlama tarafına önemli yatırımlar yapılması gerektiğini ifade ettik. Kulüpler Birliği aday çıkarma makamı değil, aday olursa konuşuruz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...