Tgrt Haber
16 Kasım 2014 23:24

Kurtulmuş, 'Yeni bir anayasayla süreç taçlandırılacak'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şimdiye kadar birçok işler yapıldı ama yeni bir anayasayla süreç taçlandırılacaktır. İnşallah bunu hep birlikte sağlayacağız" dedi.

Kurtulmuş, 'Yeni bir anayasayla süreç taçlandırılacak'
numan kurtulmuş,yeni anayasa,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "2015'te anayasa değişikliğini yapacak bir çoğunlukla AK Parti'nin parlamentoya gelmesi, bu milletin geleceği bakımından büyük önem taşıyor" dedi.
Kurtulmuş, Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Sultanbeyli İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, sadece bir partinin kongresinde beraber olmadıklarını söyledi.
Kendilerini buluşturan anlayışın, ruhun sıradan bir parti faaliyetinin çok ötesinde olduğunu anlatan Kurtulmuş, bunun yeni Türkiye'yi inşa etme, büyük medeniyeti ihya, yeryüzünün mazlumlarına elini uzatma ve yeryüzünün zalimlerine karşı dimdik ayakta durma iradesi olduğunu dile getirdi.
Kurtulmuş, yaptıkları her toplantının, bir araya geldiklerinde her söyledikleri sözün bu büyük yürüyüşün önemini hatırlattığını, şuurlarını bir kez daha yenilediğini ve ileriye doğru umutla baktıklarını vurgulayarak, bu umut tablosunun taşıyıcılarını, milletin önüne serilmesine canla başla deste olanları tebrik ettiğini kaydetti.
Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye idealinin, yürüyüşünün, milletin önünde önemli bir ideal olarak somut bir hale geldiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
"Yeni Türkiye'i anlamak için eski Türkiye'yi hatırlatmak istiyorum. Yaptığımız işin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermek bakımından, aldığımız mesafeyi bir kez daha hatırlamak bakımından tekrar etmek istiyorum. Sultanbeyli de bundan çok çilesini çekmiş ilçelerimizden birisi. Çok değil, bu memleketin çok yakın geçmişinde, bu ülkenin insanlarına nice zulümler yapıldı. Bu ülkenin insanları kimi başörtülü, kimi dini inançlarını yaşadığı için, kimi ana dilini konuştuğu için, kimisi mezhebini belli ettiği için çeşitli ayrımcılıklara, zulümlere tabii tutuldu. Buralarda imam hatip okullarının ne kadar zor süreçlerden geçtiğini biliyoruz. Üniversitelerin kapısından 18 yaşındaki kız çocuklarının nasıl geri gönderildiğini biliyoruz. Allah'a çok şükür, eski Türkiye'nin bu karanlık tablosu artık geride kaldı."
Cumhurbaşkanını kapalı kapılar ardında birileri seçer ve millete dayatırlardı
Kurtulmuş, Fazilet Partisi'nden 1999 yılında milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın dönemin şartları içerisinde milletvekili olmasına müsaade edilmediğini, hatta döneminin cumhuriyet başsavcısının evini gece yarısı bastığını ifade etti.
Parlamentoda 6 başörtülü milletvekili olduğunu ve bundan sonraki bütün parlamentolarda da olacağına işaret eden Kurtulmuş, bunun büyük bir mesafe, merhale olduğunu aktardı. Numan Kurtulmuş, yakın zamanda Diyarbakır Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, sanatçı Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses'in bir araya gelip Kürtçe ve Arapça şarkılar söylediğini anımsatarak, artık böyle bir Türkiye'ye gelindiğine dikkati çekti.
Artık herkesin ana dilinde savunma yapabildiğini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Eski Türkiye'de cumhurbaşkanlarını millet değil, milletin temsilcisi olan vekiller değil, cumhurbaşkanını kapalı kapılar ardında birileri seçer ve millete dayatırlardı. Cumhurbaşkanlığı seçimi millete bırakılamayacak kadar ciddi bir işti. Cumhurbaşkanlığına örnek olsun diye söylüyorum, Sayın Ahmet Necdet Sezer'in nasıl cumhurbaşkanı olduğunu hatırlıyorsunuz. 5 partinin genel başkanı bir masa etrafında bir araya getirildi ve 'adayımız budur' diye ortaya çıktı. Sayın Sezer'in şahsına bir şey söylemiyorum ancak AK Parti iktidarının ilk yıllarında nasıl eski Türkiye adına takoz görevi gördüğünü, nasıl fren yaptığını hep beraber yaşadık. Şimdi Allah'a çok şükür, o Türkiye'den, milletin içinden birisinin, milletin adamının, Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin helal oylarıyla seçildiği bir Türkiye'ye geldik. Cumhurbaşkanlarını halk seçtiği sürece, bu memlekette milletin çarşısından pazarından geçmeyen, milletin camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan, milletin şarkısıyla türküsüyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır."
Genel merkezine mescit açmak zorunda kalan bir CHP'ye geldik
Kurtulmuş, çocukluğunda İstanbul'da ahır yapılan, samanlık yapılan camileri gördüğünü belirterek, "Öyle bir eski Türkiye vardı ki camiler ahır yapılmış, samanlık yapılmış. Kimin zamanında? Cumhuriyet Halk Partisi'nin zamanında. Kendi yönetimlerinde bu ülkenin camilerini ahır, samanlık yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nden, bugün kendi genel merkezine mescit açmak zorunda kalan bir Cumhuriyet Halk Partisi'ne geldik. Bu Allah'ın bir lütfudur. Bu fevkalade bir gelişmedir ve yeni Türkiye'de milletin egemenliğinin çok açık bir ilanıdır" ifadelerini kullandı.
Eski Türkiye'de 25 milyon dolar için avuç açıp, İMF heyetleri karşısında düğme ilikleyen bakanların, başbakanların olduğu bir Türkiye'yi yaşadıklarını, şimdi ise İMF'ye borç verebilen bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, artık devleti yönetenlerin milletin içinde bulunduğunu, yeni Türkiye'nin dünyadaki her gelişmeyle ilgilendiğini ifade etti.
Kurtulmuş, yeni Türkiye'in medeniyet coğrafyasını önemseyen ve buradaki mazlumlara kucak açan bir üke olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni Türkiye istikameti budur; milletin egemen olduğu, milletin devletle bütünleştiği, milletten başka hiçbir gücün dünyevi anlamda ciddiye alınmadığını, egemen olmadığı bir Türkiye'dir. Çok mesafe aldık ama daha alacak çok mesafemiz, atacak çok adımlarımız var. İşimiz bitti zannetmeyin, işimiz yeni başlıyor. Onun için önünüzdeki 2015 seçimlerin hayati seçimler olduğunu hatırlatmak istiyorum. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin eski Türkiye'ye döndürülmesi için ne kadar ciddi oyunlar oynandı, büyük kumpaslar kuruldu. Bunu hep birlikte gördük. Allah'a çok şükür, milletin iradesi olmasaydı, eğer sizlerin dik duruşunuz olmasaydı, 30 Mart'ta istediklerini alırlar ve biz bu salonda bu toplantıyı yapıyor olmazdık. Çok şükür 30 Mart'ta millet dedik ki; 'çekilin kenara, biz yeni Türkiye istikametinde yürümeye devam deceğiz.' Birinci virajı geçtik. İkinci virajı da çok şükür geçtik. 10 Ağustos 2014, Türkiye siyasi tarihini yazanlar için ilerde çok önemli kavşak noktası olarak anılacaktır. Türkiye 10 Ağustos'ta da Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaparak sadece içinden sevdiği birisini cumhurbaşkanlığı makamına taşımadı, yeni Türkiye'nin önüne konulacak olan bütün taşları elinin tersiyle bir kenara çekti. Şimdi önümüzde 3. ve son viraj var. 2015 seçimleri Türkiye için hayati bir önem taşıyor. 2015'te anayasa değişikliğini yapacak bir çoğunlukla AK Parti'nin parlamentoya gelmesi, bu milletin geleceği bakımından büyük önem taşıyor."
Türkiye'nin birikmiş sorunları, anayasasından kaynaklanıyor
Türkiye'nin bütün birikmiş problemlerinin anayasadan kaynaklandığını, ülkedeki temel sorunların çözümünde büyük mesafeler alındığını, ancak Türkiye'nin, katılımcı, demokratik ve gerçekten sivil bir anayasayla yeni bir döneme geçişi hızlandırmak durumunda olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Bunun için başkanlık sistemini esas alan yeni bir anayasaya, siyasi partiler yasasına, seçim yasasına, Meclis iç tüzüğüne hayati derecede ihtiyacımız var. Türkiye'de çözüm sürecini bitirmek, barış ve kardeşliği tesis etmek için yeni bir anayasayla ihtiyacımız var. 12 Eylül'ün bütün o eski, kirli, pasaklı işlerinden kurtulacak adımları atmak için yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Bunu da inşallah ortaya koyacağız. Şimdiye kadar birçok işler yapıldı ama yeni bir anayasayla süreç taçlandırılacaktır. İnşallah bunu hep birlikte sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Kurtulmuş, hedeflerinin, insanları eşit kılmak olduğuna dikkati çekerek, yeni Türkiye'de asıl olanın millet, yönetimin merkezinin insan olduğunu, dolayısıyla bütün bunların hepsini anayasaya nakşedecek şekilde, gelecek seçimde parlamentodaki çoğunluğu alacaklarını kaydetti. Türkiye'nin en güçlü insanlarıyla en zayıf insanlarının aynı şekilde adil olduğu bir Türkiye'yi oluşturmakla yükümlü olduklarını dile getiren Kurtulmuş, "Davamız da yolumuz da geleceğimiz de budur. Bu yolda yürürken de ayağımıza çelme takmak isteyenler de olacak. Aynen 17 ve 25 Aralık'ta, Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi. Sanmayın ki çok rahat şekilde bu süreçlere müsaade edecekler ama ne olursa olsun Türkiye bu yoldan geri dönmeyecek. Sizlerin gayretiyle mazlumların dualarıyla Türkiye, yeni Türkiye istikametindeki yürüyüşünü tamamlayacaktır. Yeni Türkiye büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır. Yen Türkiye yeni Ortadoğu'nun başlangıcıdır. Yeni Türkiye yeni dünyanın kurulmasının başlangıcıdır. Yeni Türkiye tarihte yeni bir sayfa açmanın başlangıcıdır" şeklinde konuştu. Kongreye, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ile Egemen Bağış da katıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...