Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2019 13:12

Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası finalleri başlıyor

Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nda heyecanla beklenen final organizasyonu çalışmaları sürüyor.

Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası finalleri başlıyor
Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası

Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası’nda heyecanla beklenen final organizasyonu çalışmaları sürüyor.

Near East Bank, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'nin ana sponsorluğunda yapılacak organizasyona ayrıca Dolphin ve Telsim Vodafone da destek verecek. İki günlük programla planlanan organizasyonun ilk günü Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası finalleri yapılacak. İkinci gün ise Avrupa Drift Şampiyonası'nın favori pilotlarının da kendi araçları ile katılacakları özel yarış yapılacak. İrlanda, İngiltere, Avustralya, Türkiye ve Kıbrıs drift şampiyonu pilotların araçlarıyla katılacağı özel organizasyon 23-24 Kasım 2019 tarihleri arasında Cemsa Sporting Center'de yapılacak.

Organizasyona sayılı günler kala düzenlenen toplantı ile yarış basına tanıtıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Araba Müzesinde gerçekleştirilen basın toplantısında; Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü adına İrfan Topcu, NEU Drift Team adına organizatörlerden ve şampiyonluk adaylarından Enver Haskasap, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Şampiyona hakemi Niall Gunn, 2019 Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonu adaylarından Akay Akbil, İzer Özvurulmuş ve Bekir Özsusuzlu, şampiyonanın kadın pilotları Ayşen Şahin ile Ülkü Erçoban'ın yanı sıra ülkelerinde ve Avrupa'da birçok şampiyonlukları bulunan; Jack Shanahan, Matt Carter, Mitch Lerner, Conor Shanahan ve Duane Mckeever hazır bulundu.

İrfan Topcu: “Tarihi bir organizasyona imza atıyoruz”
Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü sportif direktörü ve yarışın direktörü İrfan Topcu: “Sezonun başından beri çalıştığımız büyük 2019 finaline artık sayılı günler kaldı. Tarihi bir organizasyona imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugüne kadar alınmış en yüksek ön kaydı aldık ve şu an 37 pilot yarışa kayıt yaptırdı. 23 Kasım Cumartesi günü 2019 Kuzey Kıbrıs Drift şampiyonlarını belirleyecek yarışımızı yapacağız. Pazar günü ise Avrupa Şampiyonlarını KKTC halkının önüne özel yarışla çıkaracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonla ambargoların istenilince delinebileceğini de göstermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Enver Haskasap: “Tüm engelleme girişimlerine rağmen bu yarışı gerçekleştiriyoruz”
Drift NEU Team Direktörü, 3 kez KKTC Drift Şampiyonu ve 2019 KKTC Drift Şampiyonu adayı Enver Haskasap: “Ülkemizde Drift sporunun kalitesini yükseltmek için edindiğimiz misyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Drift NEU Team olarak maddi manevi gereken tüm katkıyı göstererek uzun zamandır üzerinde çalıştığımız organizasyonu bu hafta sonu gerçekleştiriyoruz. Yurt dışından gelen sporcuların yarışa katılımını engellemek için güney kesimden birçok girişimde bulundular ancak buna rağmen misafirlerimiz bu Pazar pistte, halkımızın karşısında olacaklar. Şu ana kadar 5 bin bilet satıldı. Rekor katılımlı bir organizasyon olacak. Tüm halkımızı pazar günü piste bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hasan Karaokçu: “Bu hafta sonu özverili çalışmaların meyvesini toplayacağız”
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu: “Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü ile Yakın Doğu ailesinin özverili çalışmalarından ilham alarak bu yolu biz de baş koyduk. Komitenin içerisinde aktif olarak rol almaktan mutluluk duymaktayız. Gençlerimizin yaptığı her türlü sportif faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yarışçılar organizasyonu iple çektiklerini söylediler
Evner Haskasap'ın yanı sıra 2019 Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonu adaylarından Akay Akbil, İzer Özvurulmuş ve Bekir Özsusuzlu, şampiyonanın kadın pilotları Ayşen Şahin ile Ülkü Erçoban ve Avrupa'dan yarışa katılmak için ülkemize gelen; Jack Shanahan, Matt Carter, Mitch Lerner, Conor Shanahan ve Duane Mckeever sabırsızlıkla piste çıkacakları saati beklediklerini ve bu güzel organizasyonda yer alacak olmalarından mutluluk duyduklarını belirttiler.

Drift NEU'nun organizasyonu ile gerçekleştirilecek yarışın sportif direktörlüğünü Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü üstlenirken, organizasyon Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde yapılacak. 23 Kasım Cumartesi günü Kuzey Kıbrıs Drift Şampiyonası final yarışı yapılacak. Yarışın sıralama turları 10.30'da, Semi-Pro finalleri 12.45'te ve Pro finalleri 14.30'da başlayacak. 24 Kasım Pazar günü ise Avrupa'dan misafirlerin de pistte olacağı özel yarış yapılacak. Yarışın Top 32 elemeleri 13.00'te, finaller ise 14.30'da başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...