Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2015 09:03

Lebron James bir rekora daha imza attı

Cleveland’ın süperstarı LeBron, Nike ile 500 milyon dolar tutarında hayat boyu sürecek sponsorluk anlaşmasına imza atıp rekor kırdı.

Lebron James bir rekora daha imza attı
lebron james, sponsorluk,

İngiltere’de yayın yapan London Evening Standard gazetesi, “Basketbol yıldızının 500 Milyon dolarlık anlaşması” manşetli spor haberinde NBA yıldızı LeBron James’in spor giyim devi Nike ile 500 milyon dolar değerinde hayat boyu sürecek rekor sözleşmeye imza atarak tarih yazdığını bildirdi.30 yaşındaki James, Michael Jordan ve Tiger Woods gibi spor milyarderlerinin bulunduğu gruba katılırken, ünlü sporcunun daha önceki 300 milyon dolarlık rekoru kıracağına da işaret edildi.

DURANT’İ GERİDE BIRAKTI
Haberde hayat boyu kontratın 500 milyon dolar değerinde olduğu ileri sürüldü. Nike’ın, daha önce NBA’in efsane ismi Michael Jordan ile imzaladığı kontratın bedeli ise hala bilinmiyor. Geçtiğimiz yıl bir başka NBA yıldızı Kevin Durant de Nike ile 10 yıl için 300 milyon dolara kontrat imzalamıştı.

SPOR TARIHININ EN YÜKSEK RAKAMLI SPONSORLUKLARI

Michael Jordan: Nike ile rakam bilinmiyor
Lebron James: Nike ile hayat boyu kontrat, tahmini 500 milyon dolar
Kevin Durant: Nike ile 10 yıl için 300 milyon dolar
David Beckham: Adidas ile hayat boyu kontrat, 160 milyon dolar
Lionel Messi: Adidas ile 7 yıl için 140 milyon dolar
Roger Federer: Nike ile 5 yıl için 105 milyon dolar
Cristiano Ronaldo: Nike ile 5 yıl için 105 milyon dolar
Neymar: Nike ile 11 yıl için 105 milyon dolar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...