Tgrt Haber
19 Ekim 2015 13:42

Lewandowski, 'Messi ve Ronaldo ile beni kıyaslayamazsınız'

Alman ekibi Bayern Münih'in golcü oyuncusu Robert Lewandowski, Messi ve Ronaldo ile kıyaslanmaması gerektiğini söyledi.

Lewandowski, 'Messi ve Ronaldo ile beni kıyaslayamazsınız'
Cristiano Ronaldo, messi,

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih formasıyla bu sezon ligde çıktığı 8 maçta 12 gol kaydederek dikkatleri üzerine çeken Polonyalı golcü Robert Lewandowski, Messi ve Ronaldo'nun kendisinden farklı pozisyonlarda oynayan oyuncular olduğunu söyledi. Goal'e konuşan yıldız isim, “Messi ve Ronaldo, benden farklı pozisyonda oynayan tamamen farklı tipte oyuncular. Ronaldo genelde sol önde, Messi ise merkezde serbest olarak oynuyor. Ben ise en uçta oynuyorum. Elbette 90 dakika ileride beklemiyorum. Maç içerisinde her aksiyonda görev almaya çalışıyorum. Çoğu zaman 80 dakika sahada boşluk arıyorum. 81. dakikada o boşluğu buluyorum ve gol atma şansım oluyor. Aksi durumda da defansı yanıltıp takım arkadaşlarıma fırsat oluşturmaya çalışıyorum. Futbol bir takım oyunu ve bu nedenle benim için kolay” dedi.
“TAKIM ARKADAŞLARIMIN PAYI BÜYÜK”
En formda dönemine ulaşmak üzere olduğunu dile getiren Lewandowski, “Şu an 27 yaşındayım ve her yıl daha iyi olup daha çok gol atmaya çalışıyorum. Forvet oyuncuları için bu seviyede kalmak kolay değil. Her maçta daha çok mücadele etmem gerekiyor. Başarımda takım arkadaşlarımın da payı büyük. Doğru zamanda doğru yere koşabilirsiniz ama top gelmezse bunun anlamı yok. Sahada ne olursa olsun pozitif kalıp konsantre olmak gerekiyor” diye konuştu.
“ALTIN AYAKKABI ÖDÜLÜ İÇİN ÇOK ERKEN”
Avrupa Altın Ayakkabı ödülü hakkında bir şey düşünmediğini dile getiren yıldız isim, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sezon sonunda ödüle yakın olursam bunun için bir şeyler yaparım ama şu an çok erken. Sıradaki maç her şeyden önemli. Bir forvetin sahada sakin kalması gerekiyor. Dinlenme de çok önemli. Sezonda 60 maça çıkıp sonrasında da EURO 2016'ya gideceğim. Çok güçlü olmak zorundayız.” 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...