Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2016 18:50

Lider Beşiktaş Galatasaray deplasmanını kayıpsız geçti

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi.

Lider Beşiktaş Galatasaray deplasmanını kayıpsız geçti
galatasaray,beşiktaş,derbi,galatasaray beşiktaş,galatasaray beşiktaş maçı,canlı,ccanlı anlatım,kaç kaç,ilk 11ler,

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yolunda kritik önem taşıyan mücadelenin 90 dakikasından 1-0'lık galibiyetle ayrılan Beşiktaş, önemli bir virajı daha kayıpsız dönmüş oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren gol, 76. dakikada Alman golcü Mario Gomez'den geldi. Tecrübeli golcü, Süper Lig'deki 25. golünü atarken, Beşiktaş'ta toplam 27 gole ulaştı ve siyah-beyazlıların tarihine bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olarak geçti.

Bu skorun ardından lider Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı ilk kez mağlup eden Beşiktaş puanını 76 yaptı ve 1 maçı eksik olan Fenerbahçe'nin 6 puan üzerine zıpladı. Galatasaray ise 45 puan ile 7. sırada kaldı.

Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş evinde Osmanlıspor ile karşılaşacakken, Galatasaray ise deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk olacak.

RIEKERINK'TEN 2 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Çaykur Rizespor ile Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yapılan müsabakanın ilk 11'nde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Hollandalı teknik adam, Çaykur Rizepor maçında sakatlık yaşayan Semih Kaya'nın yerine Martin Linnes'e görev verirken, yoğun tedavi programıyla Beşiktaş derbisine yetiştirilen Wesley Sneijder'in kadroya dahil olmasıyla da Ryan Donk'u yedeğe çekti.

SNEIJDER DERBİ İLE GERİ DÖNDÜ

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan sarı-kırmızılı futbolcu Wesley Sneijder, Beşiktaş derbisinde yeniden sahalara döndü.

Yaşadığı sakatlık sonrası 4 maç sahalardan uzak kalan ve Fenerbahçe derbisine yetiştirilen Hollandalı yıldız, bu müsabakanın ardından takımının 3 lig karşılaşmasında daha kadroya giremezken, Çaykur Rizespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakasının yedekleri arasında olmasına karşın süre almadı.

Hollandalı yıldız futbolcu, Fenerbahçe derbisinin ardından 25 gün sonra yeniden forma giymiş oldu.

Öte yandan, tedavileri süren Aurelien Chedjou ve Semih Kaya, ilk 18'de yer alamadı.

ŞENOL GÜNEŞ KADROYU BOZMADI

Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçen hafta kazanan kadroyu bozmadı.

Tecrübeli teknik adam, ligde geçen hafta sahalarında Kayserispor'u 4-0 mağlup ettikleri maçın ilk 11'ini Galatasaray karşısında da sahaya sürdü.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu. Siyah-beyazlı ekipte savunmanın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta sahanın sağında Ricardo Quaresma, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma giydi.

Takımlar arasında anlaşma gereği derbi maça taraftarlarından yoksun çıkan siyah-beyazlı takımın yedek kulübesinde ise Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Kerim Frei, Gökhan Töre, Serdar Kurtuluş ve Cenk Tosun yer aldı.

TOLGAY YİNE KADRODA YER ALMADI

Beşiktaş'ta orta saha oyuncusu Tolgay Arslan, derbi maçın 18 kişilik kadrosuna alınmadı. Tolgay, geçen hafta Kayserispor ile yapılan müsabakanın kadrosunda da bulunmamıştı.

Siyah-beyazlı takımda Tolgay'ın yanı sıra Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek de derbi maçın kadrosunda yer almadı.

GALATASARAY İLK YARIDA BASKILI

İlk yarının genelinde orta saha hakimiyetini elinde bulunduran Galatasaray, Emre Çolak, Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski ile etkili pas yaptı. Yasin Öztekin, Podolski ve Sabri Sarıoğlu'nun ileride baskısı, konuk ekibi top kaybına zorladı.

Savunma arkası ve arasına atılan toplarla gol arayan sarı-kırmızılılar, ilk dakikalarda Yasin Öztekin ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Savunmada rakibine kolay pozisyon fırsatı vermeyen ev sahibi takım, hücumdaki baskılı oyununa rağmen topu ağlarla buluşturamadı.

KARAKARTAL SON VURUŞU YAPAMADI

Şampiyonluk yolunda kritik bir derbiye çıkan Beşiktaş ise karşılaşmanın ilk yarısında istediği oyunu sergileyemedi. Orta alanda hakimiyeti rakibine kaptıran siyah-beyazlı ekip, savunmada zor anlar yaşadı.

Ev sahibi takımın baskısına rağmen kalesini gole kapatan Beşiktaş, hücumda da duran toplar ve hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. Siyah-beyazlı takım, Gomez ve Olcay Şahan ile girdiği pozisyonlardan gol çıkaramadı.

BEŞİKTAŞ 2. YARIDA DAHA ETKİLİ

Mücadelenin ikinci yarısında Beşiktaş, ilk yarıya göre daha istekli ve rakip yarı alanda daha etkili görüntü çizdi.

Siyah-beyazlılar 48. dakikada ilk tehlikeli pozisyonunu bulurken; Oğuzhan Özyakup'un pasıyla penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Jose Sosa'nın şutu, üstten az farkla auta gitti.

ÖNCE MUSLERA, SONRA TOLGA!

Beşiktaş'ın daha etkili olduğu dakikalarda, iki takım da mutlak gol pozisyonlarında ağları sarsmayı başaramadı.

68. dakikada sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçti. Arjantinli oyuncu, pasını hemen yanındaki İsmail Köybaşı'ya attı. İsmail'in, penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasında Atiba vuruşunu yaptı, fakat kaleci Fernando Muslera direk dibine harika uzanarak gole izin vermedi.

74. dakikada ise Galatasaray gole çok yaklaştı. Sinan Gümüş'ün ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Emre Çolak sağ ayağıyla yerden şutunu çekti, ancak kaleci Tolga Zengin son anda topu ayaklarıyla tutmayı başardı.

BEŞİKTAŞ'I MARIO GOMEZ UÇURDU!

Şampiyonluk yolunda kayıp yaşamak istemeyen Beşiktaş, aradığı golü 76. dakikada golcüsü Mario Gomez ile buldu.

76. dakikada ceza yayının hemen solunda topla buluşan Oğuzhan Özyakup ara pasıyla topu Cenk Tosun'a attı. Cenk, ceza sahası içi sol çaprazında tek topla pasını Mario Gomez'in önüne bıraktı ve Gomez de yakın mesafeden boş kaleye şutunu çekerek fileleri havalandırmayı başardı.

BİR TARAFTAR SAHAYA GİRDİ

Bu sırada orta yuvarlağa yakın bir noktadan bir taraftar sahaya girdi. Güvenlik güçleri santra noktasına kadar kovaladığı taraftarı etkisiz hale getirdi ve saha dışına çıkardı.

Galatasaray taraftarı, 73. dakikada oyuna dahil olan ve Beşiktaş'ın golünde topu kaptıran Ryan Donk'a, tepki gösterdi. Taraftarlar, Hollandalı oyuncu topla buluştuğunda ıslıklarla protesto etti.

Ayrıca Galatasaray taraftarı, gol sonrasında "Yönetim istifa" tezahüratları yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...