Tgrt Haber
02 Nisan 2017 18:30

Lider Beşiktaş Gençlerbirliği'ni yenerek yerini sağlamlaştırdı

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Gençlerbirliği'ni Oğuzhan Özyakup, Talisca ve Babel'in golleriyle 3-0 mağlup etti.

Lider Beşiktaş Gençlerbirliği'ni yenerek yerini sağlamlaştırdı
beşiktaş, gençlerbirliği,

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında lider Beşiktaş, taraftarı önünde Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş, 90 dakika sonunda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 45+4. dakikada Oğuzhan Özyakup, 61. dakikada Anderson Talisca ve 86. dakikada Ryan Babel kaydetti.

Bu galibiyetle Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'de puanını 58'e çıkardı ve en yakın takipçisi 53 puanlı Medipol Başakşehir'in önünde zirvedeki yerini korudu. Gençlerbirliği ise 32 puanda kaldı.

Beşiktaş, gelecek hafta ligde deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Gençlerbirliği ise bir sonraki hafta sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

GENÇLERBİRLİĞİ KARŞISINDA GÜNEŞ'İN TEK DEĞİŞİKLİĞİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği ile yaptığı karşılaşmada, Antalyaspor mücadelesine göre kadroda sadece bir değişiklik yaptı. Siyah-beyazlı takımda, Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Vincent Aboubakar'ın yerine Cenk Tosun ilk 11'de ve forvet hattında görev aldı. Kayserispor maçında ilk 11'de şans bulan ve Antalyaspor karşısında sonradan oyuna dahil olan Cenk Tosun, bir hafta sonra takımdaki yerini alabildi.

VE DEMBA BA 678 GÜN SONRA YENİDEN KADRODA

Devre arasında yeniden Beşiktaş'a transfer olan Demba Ba, uzun bir aradan resmi bir maçta kadroda şans buldu. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan ve takımının Ümraniyespor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında ikinci yarıda görev yapan tecrübeli oyuncu, 678 gün sonra resmi bir mücadelede kadroda yer aldı.

Mücadeleye konuk ekip Gençlerbirliği daha hareketli başladı. Gençlerbirliği ilk 10 dakika içerisinde topla daha fazla oynayan ve rakip alanda daha fazla pozisyon arayan taraf oldu.

Beşiktaş, ilk 10 dakikanın ardından baskıyı üzerinden attı. 12. dakika siyah-beyazlı takım rakip sahada boşluk ararken Cenk Tosun topla buluştu. Cenk ceza sahası önünde topu aldıktan sonra kaleye yerden sert bir şut gönderdi ancak Hopf gole izin vermedi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Mücadelenin 22. dakikasında sahada kısa süreli gerginlik yaşandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Cenk'e yapılan faul sonrası hakeme tepki gösterdi. Ardından Ümit Özat da Şenol Güneş'in yanına gelerek tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli gerginlik hakemin de müdahalesiyle sona erdi. Hakem Serkan Çınar bu pozisyonda iki teknik adamla da kısa bir konuşma yaptı. Ardından mücadele kaldığı yerden devam etti.

Gelişen Beşiktaş atağında top ceza sahası içinde Ryan Babel'e geldi. Babel topu kontrol ettikten sonra pasını ceza sahası dışındaki Talisca'ya çıkardı. Talisca sol ayağıyla bekletmeden kaleye çok sert bir şut çıkardı ancak top direğin az farkla yanından auta çıktı.

FABRI GOLÜ ENGELLEDİ, SAKATLANDI! ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Mücadelenin 34. dakikasında gelişen Gençlerbirliği hücumunda top ceza sahasına ortalandı. Gökhan'ın kafasından seken topu ceza sahasının sol çaprazında Uğur boş pozisyonda kontrol etti. Uğur kaleci Fabri ile karşı karşıya şutunu çekti. Uğur'un sert şutunda top Fabri'nin yüzüne çarparak kornere gitti. Bu pozisyonda Fabri yerde kaldı. Yüzüne sert bir darbe alan Fabri'nin tedavisi için oyun durdu. Bu sırad ada Tolga Zengin saha kenarında ısınmaya başladı.

Fabri tedavisinin ardından bir süre daha oyuna devam etti ancak Fabri 42. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Fabri yerine oyuna Tolga dahil oldu.

VE BEŞİKTAŞ ARADIĞI GOLÜ UZATMA DAKİKALARINDA BULDU

Uzatma dakikaları oynanırken ev sahibi ekip sol kanattan etkili bir hücuma çıktı. Quaresma sol çizgide topla buluştu. Portekizli oyuncunun ceza sahasına ortasında Babel topu indirdi. Altıpasa yakın noktada Oğuzhan Özyakup topu tek vuruşta kaleye gönderdi ve Oğuzhan'ın şutunda top ağlarla buluştu. Beşiktaş 45+4. dakikada bu golle 1-0 öne geçti.

İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı. Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat değişiklikle başladı. Gençlerbirliği'nde ikinci yarının başında oyuna Luccas Claro'nun yerine Vedat Muriqi girdi.

Gençlerbirliği 52. dakikada bir korner kazandı. Kullanılan kornerde Muriqi kafa vurdu ve Tolga son anda topu çeldi. Pozisyonun devamında Beşiktaş bir serbest vuruş kazandı.

57. dakikada Ümit Özat bir müdahale daha gerçekleştiriyor. Konuk ekipte Sloven forvet Etien Velikonja oyuna girerken, Ring kenara geldi.

TALISCA FRİKİKTEN AFFETMEDİ! HOPF'U AVLADI...

Ricardo Quaresma ile 59. dakikada Beşiktaş çok hızlı bir hücuma çıktı. Portekizli oyuncu orta alanı geçip rakip ceza sahası önüne kadar topla ilerledi. Daha sonra sağ kanattan gelen Babel'e pasını çıkardı. Babel topu kontrol edip, Talisca'ya çıkardı. Talisca ceza sahasının dışında şık bir hareketle rakibinden kurtuldu ve yerde kaldı. Hakem faul düdüğünü çaldı. 61. dakikada serbest vuruş için topun başına Talisca geçti. Talisca serbest vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı ve ev sahibi Beşiktaş rakibi karşısında skoru 2-0 yaptı.

VODAFONE ARENA'DA SON SÖZÜ SÖYLEYEN İSİM BABEL

Skorun da avantajıyla daha iyi oynamaya başlayan Beşiktaş, 74. dakikada önemli bir gol pozisyonu daha buldu. Babel sağ kanattan topu aldı ve ceza sahasına doğru hareketlendi. Rakiplerini geçen Babel, pasını Talisca'ya çıkardı. Talisca'da bekletmeden ceza sahasındaki Cenk'e pasını çıkardı. Cenk kaleci Hopf ile karşı karşıya vuruşunu gerçekleştirdi ancak Hopf topu kornere çeldi.

86. dakikada Ryan Babel, rakip sahada aldığı topu ceza sahası önüne kadar taşıdı. Babel ceza sahasına girmeden çok sert bir şut çıkardı ve Babel'in bu düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle Gençlerbirliği karşısında farkı 3'e çıkardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni Oğuzhan, Talisca ve Babel'in golleriyle 3-0 mağlup etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...